Nogomet

Trener zagrebškega dinama Krznar odstopil, v klubu hitro našli zamenjavo

Zagreb, 02. 12. 2021 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Hrvaški nogometni prvak Dinamo Zagreb je uradno potrdil, da Damir Krznar ni več trener prvega moštva. Na novinarski konferenci je predsednik kluba dejal, da je Krznar po pokalnem porazu 1:3 proti Rijeki odstopil sam in da se klub med njegovim delom ni dogovarjal z nobenim izmed drugih kandidatov, ki so se zadnje čase omenjali v medijih. Med njimi se je pojavilo tudi ime Matjaža Keka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med kandidati, ki so se pojavljali v javnosti, sta bila nekdanji nogometaš Olimpije in legendarni hrvaški nogometaš Robert Prosinečki ter selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek.

"V tem ni resnice. Pred Krznarjevim odhodom nismo bili zaposleni z iskanjem novega trenerja," je zatrdil predsednik in dodal, da so začasno rešitev našli v klubu – da bi prevzel prvo ekipo, so prosili vodjo mladinske šole, Željka Kopića. Ta je ponudbo sprejel in bo prvake vodil že na nedeljskem derbiju proti Hajduku, katerega glavni trener je tudi že bil. Predsednik kluba, Mirko Barišić, je poudaril, da je Krznar po pokalnem porazu proti Rijeki odstopil sam. 

Po nizu petih pomembnih tekem, med katerimi je tudi gostovanje v Londonu pri West Hamu, ko si bo Dinamo poskušal priboriti izločilne boje v Ligi Evropa, se bo uprava kluba sestala s Kopićem in se pogovorila z njim. Če bo 44-letni trener uspešen, ni izključeno, da bo na klopi ostal tudi spomladi.

Damir Krznar ni več trener Dinama.
Damir Krznar ni več trener Dinama. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
02. 12. 2021 17.40
+1
dobra serija tri nule v vrsto