Nogomet

Krznar (p)o remiju proti Radomljam: Sezona se bo ocenjevala po uspešnosti v zaključnem delu

Maribor, 19. 03. 2023 11.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Maribor je bil na gostovanju pri Radomljah večji del tekme boljši tekmec, tudi v statističnih merilih je prevladoval, toda kljub vrnitvi Josipa Iličića, Martina Milca in Žana Vipotnika mu ni uspelo priti do želenih treh točk. Radomljani so kljub temu, da so tekmo končali z igralcem manj, prišli do pomembne točke v boju za obstanek proti favoriziranemu Mariboru. Vijoličasti ob tekmi več, osem krogov pred koncem sezone, za vodilno Olimpijo zaostajajo petnajst točk.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

Otvoritev zadnje četrtine prvenstva se Mariboru ni izšla po željah in pričakovanjih. 

Maribor je z 48 točkami ostal na drugem mestu razpredelnice, ima 15 točk manj in tekmo več od vodilne Olimpije.

"Glede na prikazano zagotovo ne moremo biti zadovoljni. Naredili smo precej za zmago v fazi napada, vendar zapravili 3, 4 res velike priložnosti. Maščevalo se nam je, da smo premlahavo šli v tekmo, igrali prepočasi in prepustili Radomljam sredino igrišča, skozi katero so nas ranili, čeprav smo vedeli, da so najmočnejši v kombinatoriki v sredini. Analiza med pripravami na tekmo je pokazala, da imajo prav Radomlje izmed vseh ekip v ligi največji odstotek napadov, ki jih izpeljejo skozi sredino igrišča, za kar potrebujete veliko mero spretnosti in kar zares preseneča. Podarili smo jim gol, potem smo se uspeli vrniti in si ustvariti še precej priložnosti. V prvem polčasu bi morali odločiti tekmo, ni nam uspelo. V drugem smo sicer imeli pobudo, a ne dovolj konkretno in odločno kot v prvem, da bi na koncu slavili," je o spoznanjih s tekme za uradno klubsko spletno stran dejal trener drugouvrščene ekipe Damir Krznar.

Maribor in Olimpija sta soseda na tabeli. Zmaji so prvi in imajo pred drugouvrščenimi večnimi rivali ob tekmi manj kar petnajst točk naskoka.
Maribor in Olimpija sta soseda na tabeli. Zmaji so prvi in imajo pred drugouvrščenimi večnimi rivali ob tekmi manj kar petnajst točk naskoka. FOTO: Damjan Žibert

Po izključitvi Gabra Dobrovoljca so imeli vijoličasti končnico z enajstimi proti desetim igralcem na terenu ...
"Radomljani so se še bolj zaprli in zgostili prostor, nismo več prihajali v prave priložnosti. Nismo izkoristili številčne prednosti, saj smo po njihovem rdečem kartonu preveč hiteli. S številom priložnosti smo lahko zadovoljni, z učinkovitostjo pač ne. Osvojili smo le točko, ponujale so se tri. Kar smo počeli v končnici, je ustrezalo tekmecem. Dvigovali smo žogo v zrak, kar ni naše orožje. Gostitelji so se bolje znašli, mi pa se nismo uspeli dovolj umiriti in zbrati. Verjel sem, da bomo z igralcem več in glede na tehnično postavljeno moštvo vendarle naredili več ter dosegli namen."
 

Josip Iličić je dosegel edini zadetek za Mariborčane proti Radomljam.
Josip Iličić je dosegel edini zadetek za Mariborčane proti Radomljam. FOTO: Luka Kotnik

Po 28. krogu se pozornost preusmerja k reprezentančnim akcijam, ligaško tekmovanje se za aktualne slovenske prvake iz štajerske prestolnice nadaljuje 1. aprila. Z gostovanjem pri Gorici. "Zaprimo to poglavje, sledi kratek premor, potem pa bo treba silovito v spomladanski finiš. Zavedati se moramo, da se bo celotna sezona ocenjevala po uspešnosti v zaključnem delu. Moramo dočakati odločilne trenutke sveži, a popolnoma osredotočeni in ustrezno razpoloženi," je zaključil 50-letni Hrvat na mariborski trenerski klopi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NDM
19. 03. 2023 13.03
+4
strumpantelj masine flajs... bogi stajerci bleda senca nogometnega velikana ste... aja tutaja... v soboto boste se v gorici jih fasali..
Robby
19. 03. 2023 12.44
+1
A so jih spet fkrali?
St. Gallen
19. 03. 2023 12.55
-7
tako. Nogometna zveza Olimpije melje dalje...
dron
19. 03. 2023 13.56
+3
dobro, da nimaš prihrankov v Švici, bratranec pravi, da imaš tistih par evrčkov v banki od Prištin.
gogi_
19. 03. 2023 14.28
+1
Ha ha,maribor ma svojega grobarja ki je svoje delo da potopi kkub zacel s sepanjem po zelenici,sedaj seje negativno energijo siri naprej kot strokovni sodelavec. Najvecja napaka ki jo je mb kdajkoli sprejel,vzeti podpovprecnega tujca brez odskidnine,to pove vse,zastonj ga ni zelel nihce z razlogom. Sramota ki ji ni para v SLOVENSKEM nogometu.