Nogomet

'Kuha' se tudi v Bundesligi: Hoffenheim z izjemnim povratkom osrečil Bayern

München, Dortmund, 09. 02. 2019 20.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodilna ekipa 1. nemške Bundeslige Borussia Dortmund je bila pred domačimi navijači že več kot na pol poti do zanesljive zmage nad Hoffenheimom, a jo je debitant iz Lige prvakov šokiral, kot že dolgo nihče. Gostje so po zaostanku z 0:3 izenačili na 3:3, ponujeno pa je na večerni tekmi z drugim velikanom Porurja, Schalkejem 04, izkoristil Bayern (3:1). Razlika na vrhu je zdaj pet točk.

Ishak Belfodil (v belem dresu) je v zaključku rednega dela tekme v Dortmundu pričakal podajo s prostega strela in jo preusmeril v mrežo za končnih in neverjetnih 3:3.
Ishak Belfodil (v belem dresu) je v zaključku rednega dela tekme v Dortmundu pričakal podajo s prostega strela in jo preusmeril v mrežo za končnih in neverjetnih 3:3. FOTO: AP

Več kot eno uro je imela Borussia Dortmund v rokah vse niti igre in rezultat na semaforju je kazal na to, da morajo izbranci Luciena Favreja tekmo s Hoffenheimom zgolj še pripeljati h koncu. A to je bil račun brez krčmarja, saj je gostujoče moštvo po tem, ko so za domače ob odsotnosti kapetana Marca Reusa zadeli Jadon Sancho, Mario Götze in Raphaël Guerreiro, v 75. minuti začelo izjemen preobrat. Še v prejšnjem napadu bi lahko Sancho zadel za 4:0, a se je zatresla zgolj vratnica, Ishak Belfodil pa je izid znižal na 1:3, ko pa je z glavo sedem minut pred koncem zadel še Pavel Kaderabek, so se navijači črno-rumenih bali najhujšega.

TEKMA

Izkazalo se je, da upravičeno, saj je nepozaben povratek zaokrožil Belfodil, ki je v mrežo z glavo preusmeril prosti strel Dennisa Geigerja v 87. minuti, rezultat iz Dortmunda pa je še dodatno podžgal serijskega prvaka Bayern, ki v letošnji sezoni pod vodstvom Nika Kovača praviloma gleda v hrbet BVB-ju. Bavarci, ki jih čakata spektakularni tekmi z Liverpoolom v osmini finala Lige prvakov, obe bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, niso grešili, čeprav so po hitrem vodstvu (avtogol Jeffreyja Brume) v 25. minuti dobili izenačujoči gol, čigar strelec je bil Ahmed Kutucu.

Rdeči so reči na svoje mesto postavili že v enem naslednjih napadov, ko je bil natančen Robert Lewandowski, Serge Gnabry pa je v 57. minuti postavil končni izid. Bavarcem je šel na roke tudi poraz Borussie Mönchengladbach, ki je krog začela z enakim številom točk, zdaj pa je po visokem porazu z berlinsko Hertho (0:3) zaostala za eno zmago in ima trenutno 42 točk, medtem ko se je Bayern (45) že občutneje približal vodilnemu Dortmundu (50). Četrti je RB Leipzig (38) nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki ga tokrat ni bilo niti na klopi ob domačem remiju s frankfurtskim Eintrachtom (0:0).

TEKMA

Izidi 21. kroga 1. Bundeslige:

Bayern München ‒ Schalke 3:1 (2:1)
Bruma 11./ag., Lewandowski 27., Gnabry 57.; Kutucu 25.

POSTAVI

Borussia Dortmund ‒ Hoffenheim 3:3 (2:0)
Sancho 32., Götze 43., Guerreiro 66.; Belfodil 75., 87., Kaderabek 83.

POSTAVI

Borussia Mönchengladbach ‒ Hertha BSC 0:3 (0:1)
Kalou 30., Duda 56., Selke 76.

POSTAVI

Mainz ‒ Bayer Leverkusen 1:5 (1:4)
Quaison 9.; Wendell 5., Havertz 19., Brandt 30., 64., Bellarabi 43.

RB Leipzig ‒ Eintracht Frankfurt 0:0
Kevina Kampla (Leipzig) ni bilo v ekipi.

Freiburg ‒ Wolfsburg 3:3
Hannover
 ‒ Nürnberg 2:0

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
10. 02. 2019 09.44
+5
Lepa zmaga Bayerna. Ampak jaz sem še vedno mnenja, da so KOVAĆ&CO stopili v prevelike čevlje. Zato morajo oditi. Rešuje jih le ekipa, ki je sposobna igrati brez njih. Ne vem kaj čaka vodstvo Bayerna.
PIERREBRICE
09. 02. 2019 21.53
+5
Bayern se ne preda nikoli!!! Mia san mia