Nogomet

Kurtić in Stojanović svarita pred kosovsko nevarnostjo

Ljubljana, 13. 11. 2020 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Pred slovenskimi nogometaši sta zadnji tekmi v skupinskem delu Lige narodov. Izbranci selektorja Matjaža Keka bodo v nedeljo v Ljubljani gostili tekmece s Kosova, tri dni kasneje pa se bodo v gosteh pomerili še z drugouvrščenimi Grki, ki pred zadnjima tekmama skupine 3 v ligi C za vodilnimi Slovenci zaostajajo za dve točki.

V dresu z državnim grbom je na zadnji prijateljski tekmi z Azerbajdžanom v Ljubljani po dolgem času zaigral tudi Tim Matavž (na fotografiji desno).
V dresu z državnim grbom je na zadnji prijateljski tekmi z Azerbajdžanom v Ljubljani po dolgem času zaigral tudi Tim Matavž (na fotografiji desno). FOTO: Damjan Žibert

Slovenski nogometaši so se na generalki za bližnja dvoboja v sredo z Azerbajdžanci v Ljubljani razšli brez golov. Na tej tekmi se niso izkazali, a najpomembneje je, da so že na šesti zaporedni tekmi ostali nepremagani in niso prejeli gola, po dolgem času pa je mariborski strokovnjak na slovenski klopi Matjaž Kek lahko računal tudi na svojega najbolj kreativnega nogometaša Josipa Iličića. Vrnitve nogometaša v dresu Atalante iz Bergama se je najbolj razveselil njegov dolgoletni reprezentančni (in klubski) soigralec Jasmin Kurtić.

"Zelo smo veseli, da se je 'Jojo' vrnil v reprezentanco. Ne le zaradi njegovih nogometnih sposobnosti, skupaj z drugimi reprezentančnimi soigralci smo ga predvsem pogrešali kot človeka, ki nam je bil vedno blizu in nam je stal ob strani v dobrih in slabih trenutkih," je o vrnitvi Iličića v izbrano vrsto med drugim dejal Kurtić.

Stojanović: Pred gostovanjem v Grčiji želimo ostati na prvem mestu
"Pred nami je povsem drugačna tekma od prve medsebojne v Prištini. Za Kosovo igrajo zelo kakovostni posamezniki, nekateri od njih se tudi vračajo v reprezentanco. Na njih se moramo temeljito pripraviti in tekmo odigrati s pravim odnosom in željo, le v tem primeru lahko iztržimo ugoden izid," je pred nedeljsko tekmo v slovenski prestolnici dejal Kurtić.

Na sredini tekmi v Stožicah proti Azerbajdžanu je manjkal bočni branilec zagrebškega Dinama Petar Stojanović, pred tekmo proti Kosovu pa je dejal: "Na prvi medsebojni tekmi smo jih premagali, a se zavedamo, da je pred nami povsem druga tekma. Na tej tekmi želimo zmagati in ostati na prvem mestu pred gostovanjem v Grčiji."

Slovenija je na dosedanjih tekmah dvakrat premagala Moldavijo in enkrat Kosovo, z Grčijo pa se je razšla z neodločenim izidom ter je z desetimi točkami na vrhu lestvice. Dve točki manj ima Grčija, medtem ko je Kosovo zbralo dve, Moldavija pa eno točko. Slovenija bo na zadnjih dveh tekmah skušala zadržati vodilni položaj na lestvici, ki prinaša napredovanje v ligo B.

Seznam igralcev:

- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Salernitana), Matjaž Rozman (Celje);
- branilci: Miha Mevlja (Soči), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Nejc Skubic (Konyaspor), Jure Balkovec (Karagumruk), Miha Blažič (Ferencvaros), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Mario Jurčević (Osijek);
- vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Parma), Miha Zajc (Genoa), Jaka Bijol (Hannover), Amedej Vetrih (Rizespor), Sandi Lovrić (Lugano), Nino Kouter (Mura), David Tijanić (Rakow), Adam Gnezda Čerin (Rijeka);
- napadalci: Tim Matavž (Al-Vahda), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Andraž Šporar (Sporting Lizbona), Damjan Bohar (Osijek), Haris Vučkić (Real Zaragoza).

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marul?ek
15. 11. 2020 17.39
TELELKOM 0 SLOVENIJA 2 kje naj gledam važno da plačam
taurus111
15. 11. 2020 15.55
+1
Toto Kosovo bodo naši povozili z 5 nula!
Ab Channel
15. 11. 2020 16.07
To ti misls ja oni igrajo za najboljse klube na svetu