Nogomet

Kurtić po remiju s Hrvaško: Imamo ogromno prostora za napredek

Doha, 26. 03. 2022 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometaši so na prijateljski tekmi proti favorizirani hrvaški izbrani vrsti pokazali dobršno mero discipline v fazi branjenja, a da kljub spodbudnemu remiju (1:1) varovance selektorja Matjaža Keka čaka še veliko dela, se zavedajo vsi glavni akterji tokratnega reprezentančnega zbora v Dohi. Eden nosilcev igre, Jasmin Kurtić, verjame v boljši jutri našega reprezentančnega nogometa.

Čeprav je bila Hrvaška v polju bolj prevladujoča reprezentanca od slovenske, pa si predvsem v prvem polčasu izbranci selektorja Zlatka Dalića niso uspeli pripraviti izrazitejših priložnosti.

Statistika tekme Hrvaška vs. Slovenija
Statistika tekme Hrvaška vs. Slovenija FOTO: Sofascore.com

Razen napake debitanta Davida Brekala, ki je v 39. minuti privedla do vodilnega zadetka Andreja Kramarića. "To so situacije v igri, ki se seveda dogajajo. A če želimo biti konkurenčni za kaj več, bomo morali minimizirati takšne trenutke, ki nas lahko spravijo v kočljiv položaj," je dogodek iz 39. minute skozi svoje videnje orisal selektor slovenske nogometne izbrane vrste, Matjaž Kek, ki je bil na koncu zadovoljen s prikazanim od svojih varovancev. "Gol nas je na koncu nagradil. Je pa bilo veliko novih stvari, tako da vse ni moglo biti idealno. Igrali smo na nov način, z nekaj debitanti in to proti kakovostni Hrvaški. Sistem igre je prilagojen trenutnemu igralskemu kadru, ampak če bomo nekatere stvari taktično popravili, če si bomo upali igrati, potem lahko gre v pravo smer. Je pa bil Andraž Šporar večinoma sam med tremi branilci, tu moramo najti boljše rešitve, biti odločnejši pri odvzemanju žoge. Na trenutke smo preveč pasivni," je še dodal štajerski strokovnjak na slovenski klopi.  

Kurtić: "Nastavki so dobri."
Jasmin Kurtić je v osrčju zvezne vrste bil številne bitke predvsem s po navadi izjemnima Lukom Modrićem in Mateom Kovačićem, ki pa tokrat nista bila toliko v ospredju.

"V obrambi se vidi določen napredek, veliko več rezerv pa se skriva v napadu, kjer si moramo upati več. Kakovosti imamo dovolj za kaj takega, le bolj sproščeni bomo morali biti v prihodnje. Nastavki so dobri, vsaka takšna prijateljska tekma s tako kakovostnim nasprotnikom je odlična priložnost za vse nas, da se še bolj povežemo med seboj. Že na naslednji tekmi z domačinom Katarjem lahko pokažemo bistveno več tudi v fazi napada," je optimističen 33-letni Belokranjec.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

podalpski
28. 03. 2022 09.12
Hrvati ne najdejo in ne najdejo motiva igranja z nami,,,kako to ,kako to ???