Nogomet

Handanović novi rekorder Serie A, Kurtićeva Parma pa praznih rok

Milano, 18. 10. 2020 20.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

V italijanskem državnem nogometnem prvenstvu je Parma, za katero igra slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, v četrtem krogu še tretjič izgubila. Tokrat je bil v Vidmu s 3:2 boljši Udinese, ki je na lestvici Serie A tekmece prehitel in jih poslal v cono izpada. Vratar Interja Samir Handanović je postal rekorder lige po številu ubranjenih enajstmetrovk.

Parmo je v vodstvo po samostojnem prodoru in natančnem strelu v 26. minuti popeljal Brazilec Hernani, toda veselje gostov ni trajalo dolgo. Dve minuti kasneje je bilo na semaforju 1:1 po zadetku Brazilca Samirja z glavo.

Parma je v drugem polčasu zabila gol v lastno mrežo, potem ko si je obramba nekaj trenutkov pred tem privoščila nedopustno napako. Gol so pripisali Simoneju Iacoponiju. V nadaljevanju so gosti lovili izenačenje, do njega pa so prišli po zadetku Yanna Karamoha v 70. minuti. Udinese je v 88. minuti vendarle prišel do prve zmage v sezoni po natančnem strelu Argentinca Ignacia Pussetta.

Na preostalih tekmah sta se gostujočih zmag veselila Cagliari (Valterja Birse ni bilo v kadru kluba s Sardinije) proti Torinu s 3:2 in Sassuolo proti Bologni s 4:3, Spezia in Fiorentina pa sta se razšla brez zmagovalca z 2:2. Nogometaši Sassuola so s tremi točkami skočili na drugo mesto lestvice. Na njej zaostajajo le za Milanom, ki ostaja popoln po štirih krogih. Rdeče-črni so namreč v soboto na mestnem derbiju ugnali Inter Samirja Handanovića z 2:1 in zabeležili še četrto zmago. Slovenski čuvaj mreže je sicer obranil že 25. enajstmetrovko v Serie A, s čimer je postal absolutni rekorder.

Ta rekord je "zdržal" 13 let, pred tem je bil najboljši v tem elementu nekdanji izvrstni vratar Gianluca Pagliuca. Nekdanji italijanski reprezentant, ki je branil tudi za Sampdorio, Inter in Bologno, je bil rekorder (do sedaj) s 24 ustavljenimi enajstmetrovkami. Od leta 2005 je slovenski vratar ubranil že omenjenih 25 najstrožjih kazni na 481 tekmah, Pagliuca jih je 24 na 592 tekmah. Nazadnje je bil Handanović uspešen na mestnem derbiju med Interjem in Milanom, ko je ustavil strel Zlatana Ibrahimovića. A ni pomagalo, saj je Šved odbito žogo vseeno poslal v mrežo in Milan je na koncu slavil z 2:1, oba gola je dosegel Ibra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjeuvrščena Atalanta, pri kateri se je vrnil Josip Iličić, je prav tako v soboto visoko izgubila proti Napoliju z 1:4. Tudi Juventus je ostal brez polnega izkupička, potem ko je proti Crotoneju v gosteh, brez Cristiana Ronalda, odigral neodločeno z 1:1.

V današnjem večernem sporedu sta se pomerila še Roma in Benevento, za katerega pa ni zaigral Dejan Vokić, ki ni bil v kadru moštva. Rimljani so s 5:2 ugnali lanskega drugoligaša in se povzpeli na sedmo mesto prvenstvene lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.