Nogomet

Neuspešen (reprezentančni) povratek Ronalda in Messija

London, Lizbona, Kišinjev, 22. 03. 2019 22.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Drugi dan kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo po celotni Evropi, so nastopile številne reprezentance, ki bodo na naslednjem turnirju zagotovo v ožjem krogu favoritinj. Evropski prvaki Portugalci pred domačimi navijači niso uspeli streti živalih Ukrajincev (0 : 0). Svetovni prvaki Francozi so v gosteh brez težav odpravili Moldavijo (1 : 4). Angleži pa so na krilih Raheema Sterlinga, ki je dosegel hat-trick, brez težav premagali Čehe (5 : 0).

Cristiano Ronaldo skupaj s soigralci ni našel poti mimo razpoloženega ukrajinskega vratarja Andrija Pjatova.
Cristiano Ronaldo skupaj s soigralci ni našel poti mimo razpoloženega ukrajinskega vratarja Andrija Pjatova. FOTO: AP
Portugalci, ki so leta 2016 v Parizu osvojili prvi naslov evropskih prvakov, kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, ki se bo leta 2020 igralo po celotni Evropi, niso začeli tako, kot bi si želeli. Pred domačimi navijači so na stadionu Luz v Lizboni, zgolj remizirali z Ukrajino. Gledalci niso videli zadetkov, čeprav se je v reprezentanco vrnil prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki od svetovnega prvenstva ni oblekel dres z državnim grbom in tako ni sodeloval v Ligi narodov, v kateri si je Portugalska prislužila igranje na zaključnem turnirju elitne četverice.
Na stadionu Wanda Metropolitano sta se v prijateljskem obračunu pomerili reprezentanci Argentine in Venezuele. Zmage pa so se razveselili slednji, ki so dvakratne svetovne prvake premagali s 3 : 1. Za Gavče je prvič po lanskem svetovnem prvenstvu zaigral tudi prvi zvezdnik Lionel Messi, ki pa si novega 'povratka' v reprezentanco ne bo zapomnil v lepi luči.

Na tokratni tekmi je Ronalda in druščino celotno tekmo v obup spravljal ukrajinski vratar Andrij Pjatov, ki je ubranil vse, kar so domačini sprožili proti njegovim vratom in bil zasluženo proglašen za igralca tekme. V prvem polčasu je sicer žoga po strelu Williama Carvalha končala v njegovi mreži, a so francoski sodniki, katerim je poveljeval Clement Turpin, zadetek upravičeno razveljavili, ker je bil vezist evropskih prvakov v prepovedanem položaju. Reprezentanci Portugalske in Ukrajine sta si tako v uvodni tekmi v skupini B razdelili točki. Na prvem mestu omenjene skupine je tako nekoliko presenetljivo reprezentanca Luksemburga, ki je doma z 2 : 1 premagala Litvo. V omejeni skupini petih reprezentanc je še Srbija, ki je bila tokrat prosta. 

TEKMA

Antoine Griezmann je s prekrasnim golom 'načel' mrežo Moldavije v Kišinjevu.
Antoine Griezmann je s prekrasnim golom 'načel' mrežo Moldavije v Kišinjevu. FOTO: AP

Uspešno so kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo začeli tudi aktualni podprvaki in aktualni svetovni prvaki. Francozi so namreč v gosteh brez večjih težav premagali skromno Moldavijo. Galski petelini so povedli v 24. minuti, ko je izjemno podajo Paula Pogbaja s prekrasnim golom kronal Antoine Griezmman. Le tri minute kasneje se je napadalec Atletica znašel še v vlogi asistenta. Po kotu je podal na bližnjo vratnico, kjer je najvišje skočil branilec Raphael Varane in z glavo povišal na 2 : 0. Še pred koncem prvega polčasa so svetovni prvaki razrešili vse dvome o zmagovalcu, ko je nespretnost domače obrambe kaznoval Olivier Giroud

Ob koncu tekme se je med strelce vpisal še najboljši mladi nogometaš minulega leta. Kylian Mbappe je namreč v 87 minuti zadel za 4 : 0. Za nekaj veselja na domačih tribunah pa je v predzadnji minut rednega dela poskrbel Vladimir Ambros, ki je z natančnim strelom z glavo premagal Huga Llorisa. Francozi so se prepričljivo zmago (4 : 1) tako skočili na vrhu skupine H, kjer imata maksimalni izkupiček tudi reprezentanci Turčije in Islandije. Prvi so v gosteh z 0 : 2 premagali Albanijo, drugi pa z enakim rezultatom 'nogometnega palčka', Andoro. 

TEKMA

Prepričljive zmage so se razveselili četrti s svetovnega prvenstva v Rusiji, Angleži. Zasedba Garetha Southgata je pred domačimi navijači brez težav odpravila Češko. Blestel je Raheem Sterling, ki je ob zmagi s 5 : 0 prispeval hat-trick. To je bil njegov prvi tovrstni dosežek v dresu z državnim grbom. En gol je prispeval še kapetan Harry Kane, enega pa so si prek Tomaša Kalasa zabili gostje kar sami. S prepričljivo zmago na Wembleyju so Angleži seveda na vrhu skupine A po prvem krogu. Na edini preostali tekmi sta se Bolgarija in Črna gora razšli brez zmagovalca (1 : 1). Reprezentanca Kosova je bila tokrat prosta.  

Izidi prvega kroga kvalifikacij za EP 2020:

Skupina A:
Bolgarija ‒ Črna gora 1 : 1 (0 : 0)
Nedelev 82./11-m.; Mugosa 50.

Anglija ‒ Češka 5 : 0 (2 : 0)
Sterling 24., 62., 68., Kane 45., Kalas 84./ag.

Skupina B:
Luksemburg ‒ Litva 2 : 1 (1 : 1)
Barreiro 45., Rodrigues 55.; Cernych 14.

Portugalska - Ukrajina 0 : 0 (0 : 0)

Skupina H:
Albanija ‒ Turčija 0 : 2 (0 : 1)
Yilmaz 21., Calhanoglu 55.

Andora ‒ Islandija 0 : 2 (0 : 1)
Bjarnason 22., Kjartansson 80.

Moldavija ‒ Francija 1 : 4 (0 : 3)
Ambros 89.; Griezmann 24., Varane 27. Giroud 36., Mbappe 87.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
23. 03. 2019 16.38
+11
messi ima okol sebe same hlode portigalci pa imajo samo en hlod in to je kristina
CarlossCarsss
23. 03. 2019 19.32
-3
+4
ja argentina s tako postavo nebi igrala niti v 1.slovenski ligi..ce imas najboljsega igralca na svetu se ne pomeni da si dober..ker ga vedno trije krijejo..nogomet pa je ekipni sport..imas pa seveda najboljse posameznike..ki dajo ekipi piko na i...drgac pa messi je prpelu to argentino do treh zaporednih finalov kjer pa jim je zmanjkalo srece..tko da nic ni nemogoce..
serpentiškov
23. 03. 2019 09.38
+21
tekme argentine novinar sigurno ni gledal.prenosa ni bilo razen na stream.messi je bil daleč najboljši igralec tekme. nezaustavljiv.ga pa ne razumem zakaj sploh še igra z takimi hlodi kot so v argentinski reprezentanci. plus trener je vedno nek jolpe. to je daleč najslabša argentinska reprezentanca v celi zgodovini. dejansko imajo messija, še kakšen dober igralec v napadu bi se našel, potem pa tema. sredina nula, obramba katasrofa, golmani poden.
prava resni.ca
23. 03. 2019 09.53
+9
Golman je se dost v redu branil, branilska vrsta pa amaterska... Foyth se je pa veckrat osmesil
Fuzbaler
23. 03. 2019 09.18
+11
Ukrajina ni slaba reprezentanca. V tej skupini bo zanimiv boj med Portugalsko,Ukrajino in Srbijo za napredovanje. Kar se tice Argentine...to je bila prijateljska tekma. Je pa res,da sem ob pogledu na prvo postavo poznal 2 ali mogoce 3 nogometase. Z izjemo Messija in mogoce Taglaffica nihce ne igra v res vrhunskem klubu. Dybala tudi pri Juventusu vecinoma sedi na klopi,tako da tudi z njim bo zelo tezko.
Lessihinav?ek
23. 03. 2019 09.11
-19
bolje 0:0 kot 3:1
prava resni.ca
23. 03. 2019 09.19
+16
samo Ronaldo fan bo za napake Foytha, Paredesa in Martinezov krivil Messija. Bedaki pa to.
Carrasco
23. 03. 2019 09.30
+13
bolje zgubiit na prijateljski tekmi kot izgubiti točke in to doma. Čudno da ste omenili Messija "24 strokovnjakov " ker ko zablesti pišete o prestopih reala ki se ne bodo zgodili, zdaj ko je izgubil pa ste ga omenili
prava resni.ca
23. 03. 2019 09.49
+4
saj se niti ni izgubil, dobil je kar visoke ocene, parkrat je lepo zaposlil kolege, poglej njegov slalom mimo branilcev in podaja Lautaru Martinezu, ki je potem z glavo bil nenatancen. En strel iz razdalje mu je lepo nesel ven vratar Venezuele. Drgac pa goli so padali predvsem po velikih napakah branilcev in vezistov. Zoge so nasprotniku dajal na pladnju.
MKII
23. 03. 2019 08.36
+10
Autorja, ne ŽIVALIH ampak ŽILAVIH jaoooo 🤣🤣🤣🤣😂👍
Arabo Hest
23. 03. 2019 08.24
-1
A sem prav prebral. Luxemburg zmagal proti Litvi? Mi pa z nimi zelo zelo težko... Pa smo tam.
apodgra
23. 03. 2019 08.22
+13
Ukrajina igra zelo kvalitten nogomet . Portugalska kljub zvezdniku Ronaldu nič kaj posebnega . Ronaldo je se trudil in hotel pred svojim občinstvom pokazati ,da je on tisti , ki rešuje in prinaša zmage . Vendat mu včeraj ni nič upelo. Edino , kar smo slišali od komentatorja ,ko je bil za vsako nič kaj atraktvino potezo nagrajen z hvalospevi o njegovi mojsterski potezi.
CarlossCarsss
23. 03. 2019 07.26
+16
hahaha. En bogi novinarček, ki se boji še lastne sence, pa za tastaturo nategne celo Slovenijo. Škoda, da v naslovu nisi še Putina dodal, bi še bolj zagrizeno vsi prebrali tvoj članek in iskali vesti o njem. Pa naj še kdo reče, da pero nima moči....
lumpimonster
23. 03. 2019 08.10
+5
prava resni.ca
23. 03. 2019 09.20
+5
elrocco77
23. 03. 2019 07.25
+17
Gledal sem tekmo Portugalcev proti Ukrajini... Ukrajinci so me kar presenetili. Razen, da so v napadu deloval mal plaho, so se super postavili in zasluženo točka. Portugalci pa kot ponavadi, en kup naduvancije, šare pa gela na glav, pa ene galame popolnoma brez efekta... Ronaldo mi je deloval mal postarano, sam je bil še vedno najbolj aktiven v ekipi. Tip je res neuničljiv :) Ostali povprečni in omembe nevredni....
Le vkup uboga gmajna
23. 03. 2019 07.03
-25
Te dve balerini skupaj nista za enga Šporarja.