Nogomet

Stolica v boju za svoj stolček poziva navijače: Klub se podpira, ko mu je najtežje

Ljubljana, 25. 07. 2018 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ta teden se bodo na evropski klubski nogometni sceni nadaljevale kvalifikacijske tekme. Po slovesu Olimpije od Lige prvakov je slovenskim ekipam ostala le še Liga Evropa, na prvih tekmah drugega kroga kvalifikacij pa bodo nastopila štiri slovenska moštva: Olimpija, Maribor, Domžale in Rudar.

Več videovsebin
  • Pogovor s trenerjem Olimpije Ilijo Stolico pred prvo tekmo s severnoirskimi Crusaders
    02:40
    Pogovor s trenerjem Olimpije Ilijo Stolico pred prvo tekmo s severnoirskimi Crusaders
  • Pogovor z vezistom Olimpije Stefanom Savićem pred prvo tekmo s severnoirskimi Crusaders
    00:40
    Pogovor z vezistom Olimpije Stefanom Savićem pred prvo tekmo s severnoirskimi Crusaders

V prvem krogu so bili v kvalifikacijah Lige Evropa uspešni trije predstavniki, ki so si sodelovanje priborili v prejšnji sezoni: Maribor je premagal albansko ekipo Partizani, velenjski Rudar je brez težav odpravil sanmarinski Tre Fiori, Domžale pa Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine.

Ilija Stolica med sredino novinarsko konferenco v Ljubljani.
Ilija Stolica med sredino novinarsko konferenco v Ljubljani. FOTO: 24ur.com

V tem tekmovanju pa se je trojici pridružila še Olimpija; Ljubljani so kot prvaki nastopili v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov, toda po neuspehu s Karabahom so se za drugi krog preselili v drugi kakovostni razred evropskih klubskih tekmovanj. Njihovi naslednji tekmeci bodo severnoirski Crusaders. Kljub številnim težavam v zadnjem obdobju (na treh uradnih tekmah v tej sezoni Ljubljančani še niso zadeli) pa ima slovenski prvak v tem dvoboju vseeno status favorita.

Crusaders imajo dva obraza
"Pred nami je nov izziv. Mislim, da smo se dobro pripravili. Zavedam se, da je tekmec na papirju slabši,a vsakega prvaka je treba spoštovati. Crusaders imajo dva obraza, doma so boljši in narekujejo ritem, v Evropi so bili povsem drugačni. A priprave so začeli pozneje, zato je morda to tudi zavajajoče," je o tekmecu razmišljal trener zmajev Ilija Stolica in se nato obrnil k jedru težav svoje ekipe:

"Najbolj pomembno je, da zabijemo gol. Na tekmi z Gorico smo imeli vsaj 30 priložnosti, a prepričan sem, da gre samo za vprašanje časa, kdaj se bo odprlo."

Klub potrebuje podporo
Na sredini novinarski konferenci v Ljubljani pa ni želel razkriti, s kakšno postavo bo Olimpija igrala (v njej ne bo kaznovanega Issaha Abassa, ki je dobil tri tekme prepovedi nastopanja zaradi rdečega kartona), prav tako ne, kakšen je status Andresa Vombergarja. Zmagovalec para se bo v tretjem krogu pomeril s poražencem dvoboja Bate Borisov ‒ HJK Helsinki.

"Zdaj potrebujemo podporo. Veste, kako je: svoj klub podpirate v trenutku, ko je najtežje, takrat morate biti z njim," je posebej za 24UR po novinarski konferenci povedal Stolica, ki skupaj z varovancem Stefanom Savićem ni podrobneje komentiral grafitov, uperjenim proti predsedniku Milanu Mandariću in njegovemu svetovalcu Sebastjanu Cimirotiću, s katerimi so neznanci v noči na sredo porisali okolico stadiona Stožice.

"Veste, kako je: svoj klub podpirate v trenutku, ko je najtežje, takrat morate biti z njim. Verjamem, da bodo ti fantje ... Vem, da bodo, ker jih treniram, to si z delom in trudom zaslužijo ‒ zaslužijo si podporo, ni enostavno, a vem, da bodo to znali prenesti, zelo hitro pa bomo s prvo zmago obrnili krivuljo tja, kjer si jo vsi želimo. Proti naslovom, trofejam, zmagam," je navijačem še sporočil Stolica.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
26. 07. 2018 07.45
-2
olimpija aktualni prvak ...to bo še dolgo!!!!!
macek_garfield
25. 07. 2018 20.07
-2
e moji habarcki, a vam se vedno ni cigel na glavo padel, da vas je ta od spodaj zejne cez vodo in lacne mimo odojka peljal?? a se vedno verjamete, da ko je prisel v klub, da je prisel s postenimi nameni, da se prej niso zmenili ceferenichi, zokichi, mandarichi in sodniki, da ste ponovno postali prvaki, sicer pa, evo, ce imate hbarcki pirhe, zberite 5000 eurichijev in odkupite klub od tega prevaranta, samo do njega je potrebno prit in mu lepo povedat, da naj preda klub zelenim zmajcicam, pa to
Pa kaj
25. 07. 2018 19.51
+3
klub ja, izkoriščevalce kluba pa ne... sicer pa folk ima rad lepo igro in rezultate, česar pa ti nimaš..
Mungos2
25. 07. 2018 18.36
-3
Stolica, ti še ne veš kakšne navijače ima NkBežigrad05. Ko jim ni šlo, jih je bilo za vzorec. Ko so bili prvaki, pa je cela Ljubljana in pol Domžal, prilezla iz ilegale. Toliko o zvestih navijačih. Važna je kvantiteta, ne kvaliteta !!
šmajser1
25. 07. 2018 17.31
-3
Ja...to je cisto enostavno....ko se bo odprlo, bojo samo se zmagovali ....
alenka.NN
25. 07. 2018 17.29
+15
daj ne bluzi stoliica....sem spremljala toliko tekem v Stožicah, da mi ne bo en takle dirigiral...pogovori se raje sam s seboj in, ko ugotoviš po kaj si prišel in, da ne znaš nič narediti, povej in nabavimo enosmerne karte za cel tim, ki si ga dofural s seboj...to ni sovražno razpoloženje, ampak mi je žal Olimpije, ki je bila še pred nekaj meseci vredna nečesa drugega - oziroma, je imela že vse, pa so zavrgli....zakaj že ?
alenka.NN
25. 07. 2018 17.37
+5
....aja, grafiti!!!....zakaj jih pa ni bilo v času Biščana...ne vem a smo zdaj vsi mi tumpeki al kaj...pa ravno proti njemu, cimetu in MM...torej seštejemo 1+1 in ugotovimo krivca,
CURVANORD Zanetti
25. 07. 2018 18.18
+6
Bi ti prej verjel da si videla v Stozicah vec koncertov, kot nogometnih tekem
Mungos2
25. 07. 2018 18.37
-6
User513426
25. 07. 2018 18.50
+8
1+1 je v stožicah = 3 (stolica, cimerotič, mandarič). verjamem da je pri vsem skupaj še najmanj kriv mandarič čeprav v javnosti izgelda ravno drugače
bob7
25. 07. 2018 17.17
+8