Nogomet

Neymar s hat-trickom pred Ronalda, Argentina po 15 letih slavila v La Pazu

La Paz, Quito, Lima, 14. 10. 2020 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
6

S hat-trickom Neymarja Jr. je Brazilija v zaključku tekme zmagala na gostovanju v Peruju na tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop na SP 2022 v Katarju (4:2). Brazilčev nekdanji klubski soigralec Lionel Messi je ostal brez gola ali podaje, je pa na najtežjem gostovanju v bolivijskem La Pazu z rojaki proslavljal prigarano zmago (2:1). Visok poraz Urugvaja v Ekvadorju, kjer je bil kljub goloma Luisa Suareza izid kar 4:2 za domače. Remi Čila in Kolumbije (2:2).

Neymar (na fotografiji levo) proslavlja z Richarlisonom v Limi.
Neymar (na fotografiji levo) proslavlja z Richarlisonom v Limi. FOTO: AP
Neymarja Jr. bomo lahko na Kanalu A in VOYO spremljali že v torek, 20. oktobra (ob 20.40), ko ga s soigralci pri Paris Saint-Germainu čaka spopad prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov z Manchester Unitedom. Z nami bodite tudi v sredo, 21. oktobra (ob 20.40), ko bomo po poraženem finalistu pospremili še nastop zmagovalca letošnjega finala, münchenskega Bayerna, ki ga čaka dvoboj z Atletico Madridom in slovenskim vratarjem Janom Oblakom.

V drugem krogu južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2022 je Argentina v La Pazu premagala Bolivijo in dosegla prvo zmago na tem gostovanju po 15 letih. Posebnost prizorišča je nadmorska višina 3650 metrov, ki nevajenim gostujočim ekipam otežuje igro v Boliviji. V boju za Katar 2022 so gostitelji povedli v 24. minuti z golom napadalca Cruzeira Marcela Martinsa, a je tik pred koncem prvega dela izenačil Lautaro Martinez, potem ko ga je domači branilec nesrečno zadel z žogo, ta pa je od noge napadalca milanskega Interja švignila mimo domačega vratarja.

V ekipi superzvezdnika Lionela Messija je za zmago v 79. minuti poskrbel nogometaš rimskega Lazia Joaquin Correa, potem ko ga je v kazenskem prostoru zaposlil Martinez. Očitno se je obrestovala poteza selektorja Lionela Scalonija, ki se je odločil, da ekipo v Bolivijo zaradi adaptacije pripelje že tri dni pred tekmo. Argentina je tako dosegla že drugo zmago v kvalifikacijah, potem ko je v uvodnem nastopu premagala Ekvador z 1:0. Bolivija je morala v prvem krogu priznati premoč Braziliji (0:5).

Strogi ukrepi od severa do juga celine
Ne gre spregledati, da je Južna Amerika trenutno eno od žarišč pandemije koronavirusne bolezni. Tekme zato potekajo v okviru posebej strogih ukrepov. Bolivijski nogomet pa po smrti predsednika zveze Cesarja Salinasa pretresajo tudi ostri notranji boji za njegovo nasledstvo. Številni klubi igralcev nočejo poslati na reprezentančne akcije, selektorju Cesarju Fariasu pa številni v državi odkrito očitajo korupcijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Drugo zmago je dosegla tudi Brazilija, ki je v gosteh ugnala Peru, čeprav so gostitelji z goloma Andreja Carrilla dvakrat povedli. Junak tekme je bil Neymar Jr., ki je za aktualne južnoameriške prvake dosegel tri gole, dva iz enajstmetrovke. Neymar Jr. se je s tem povzpel na drugo mesto večne lestvice strelcev za brazilsko reprezentanco. Skupaj je zdaj dosegel že 64 golov, dva več od Ronalda, še vedno pa mu manjka precej do rekorderja Peleja, ki je za Brazilijo dosegel kar 77 golov. Za "selecao" je zadel še Richarlison.

Falcao 'rešil' Kolumbijo, 'dvojček' Suareza premalo za Urugvaj
Na drugih tekmah sta se Čile in Kolumbija razšla z remijem (2:2), najtežje pričakovani obračun večera je bolje začela gostujoča Kolumbija, potem ko je najtrofejnejšo reprezentanco minulega desetletja v Južni Ameriki že v sedmi minuti v zaostanek pahnil Jefferson Lerma. Sledil je preobrat v režiji vodilnih čilskih asov Artura Vidala (38. minuta/11-m) in Alexisa Sancheza (42.), a so se Kolumbijci v enem zadnjih napadov na tekmi rešili pred porazom po zaslugi izkušenega strelca Radamela Falcaa.

Venezuela je doma izgubila s Paragvajem (0:1), Ekvador je v Quitu s kar 4:2 premagal Urugvaj. Oba gola za Urugvaj je z enajstih metrov dosegel Luis Suarez, ki je dosegel že 61. in 62. reprezentančni gol, a šele po tem, ko je njegova reprezentanca v drugem polčasu zaostajala že z visokih 0:4, za ekstazo domačih privržencev nogometa, žal zgolj prek TV-zaslonov, sta poskrbela Moises Caicedo in Michael Estrada z goloma v prvem polčasu, Estrada pa je bil nato natančen tudi v 53. minuti, nato pa je Gonzalo Plata v 75. minuti zadel še za neverjetnih 4:0. Suarez je nato z enajstmetrovkama v 84. in 90. minuti vsaj preprečil še večjo blamažo izbrancev izkušenega Oscarja Tabareza, ki mu je Argentinec na klopi Ekvadorja Gustavo Alfaro zadal enega najbolj bolečih porazov na klopi Urugvaja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pasica koronavirus oktober
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
14. 10. 2020 09.09
-8
Njegovi trije goli proti Peruju ne pomenijo nič, saj v Evropi ne zabije gola niti če je 2 metra stran od gola.
Sisli288
14. 10. 2020 14.57
+5
Vazno da ti zabijas v evropi, komaj cakam konec reprezentancnega premora da nas bos spet razveselil s kaksnjim zadedkom
MucaNeGrize
14. 10. 2020 09.04
-9
Kdo je to Mesi ?
DKR
14. 10. 2020 09.25
+1
Aha, ti imaš povsod bebave komentarje, tudi v športu ? ! Zdaj pa roke umit, pa hitro v šolo, konec špricanja za danes.
MucaNeGrize
14. 10. 2020 09.34
-8
265004
14. 10. 2020 10.20
+10
mucka jaz tud ne poznam Mesija,poznam pa MeSSija ker nisem tolk trd v glavo kot ti!