Nogomet

Francozi po štirih Mbappejevih golih na SP

Ljubljana, 13. 11. 2021 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni reprezentanci Francije in Belgije sta si v predzadnjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 zagotovili nastop na mundialu in se tako pridružili gostitelju Katarju, Braziliji, Nemčiji in Danski.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

V skupini D je Francija do prvega mesta prišla po zmagi nad Kazahstanom z 8:0. Za Francoze je že v prvem polčasu trikrat zadel Kylian Mbappe, v drugem polčasu je dodal še en gol. V drugem delu je dvakrat zadel še Karim Benzema, enkrat po Mbappejevi podaji, po enkrat pa Adrien Rabiot in Antoine Griezmann. Galski petelini imajo krog pred koncem 15 točk. Na drugo mesto v skupini se je prebila Finska, ki je na gostovanju pri Bosni in Hercegovini slavila s 3:1. Finci so zmagali, čeprav so od 37. minute igrali z igralcem manj, za nameček pa je Teemu Pukki v prvem polčasu zgrešil še najstrožjo kazen. Edini gol za BiH je dosegel nekdanji igralec Olimpije Luka Menalo. Zdaj ima Finska 11 točk, dve več od Ukrajine. V zadnjem krogu bo BiH, ki je pri osmih točkah, gostila Ukrajino, Finska pa Francijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Belgija je v skupini E vrh zasedla, potem ko je odpravila Estonijo s 3:1. Za Belgijo so zadeli Christian Benteke, Yannick Carrasco in Thorgan Hazard. Belgijci imajo 19 točk, na drugem mestu je Wales, ki je tudi po zaslugi dveh golov Aarona Ramseyja premagal Belorusijo s 5:1. Pri Walesu je Gareth Bale odigral 100. reprezentančno tekmo. Wales je pri 14 točkah, tretja je Češka z 11 točkami. Slednja bo v zadnjem krogu igrala proti Estoncem, medtem ko se bodo Valižani merili z Belgijci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini G so stvari še odprte. Vodilna Nizozemska je v Črni gori igrala 2:2. Z 11 goli najboljši strelec kvalifikacij Memphis Depay je dosegel oba gola za goste, prvega z bele pike. Toda Črnogorci so izenačili v 82. in 86. minuti po golih Ilije Vukotića in Nikole Vujnovića. Norveška je brez Erlinga Haalanda kljub več kot 70-odstotni posesti žoge in več kot 20 strelom igrala le 0:0 z Latvijo, Turki pa so gladko s 6:0 odpravili Gibraltar. Turki in Norvežani imajo pred zadnjim krogom po 18 točk, v njem pa se bodo prvi v gosteh merili s Črnogorci, Norvežani pa prav tako v gosteh z Nizozemci, ki vodijo z 20 točkami.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
14. 11. 2021 11.39
-2
Off topik...januarja prihajata v real tako pogba kot rudiger....nočeta podaljšati pogodbe...
samomojemnenje
14. 11. 2021 11.57
+0
Pogba ni srečen v ManU. Mi pa nikoli ni bil všeč. Ni mi pa jasno za Rudigerja, ki igra v dobri ekipi, lani so osvojili LP, letos so v borbi za Premier ligo. Je steber obrambe in pomemben igralec. Mi je bil vedno všeč, do sedaj, ko je začel izsiljevati plačo.
Vladimir.Krutov
14. 11. 2021 15.04
+1
To sem koleriku mislil povedat....roke vstran od igralca ki točno pove kolikor hoče na leto 12M neto na leto....alo....naj gre v real...
Lukas92
14. 11. 2021 10.12
+0
Bodoča Realova zvezda 😀😀🔥