Nogomet

L'Equipe: Oblak na golu, Mbappe namesto Griezmanna ob Messiju in Ronaldu

Pariz, 03. 01. 2019 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski športni dnevnik L'Equipe je v najboljšo postavo minulega leta uvrstil tudi slovenskega reprezentanta Jana Oblaka (Atletico Madrid). Še posebej zanimivo je bilo videti, kateri od francoskih reprezentantov, svetovnih prvakov iz Rusije, bodo prišli skozi sito. Krajši konec je potegnil Oblakov klubski soigralec Antoine Griezmann.

Jan Oblak
Oblak je četrtič po vrsti slavil tudi v izboru edinega slovenskega športnega dnevnika EkipaSN. Mladi nogometaš leta je postal Jaka Bijol, najboljši trener je postal Oliver Bogatinov, nogometaš leta v Prvi ligi Telekom Slovenije pa Rok Kronaveter. V izboru za najboljšega nogometaša je drugo mesto zasedel Josip Iličić, tretjega Samir Handanović, četrtega Benjamin Verbič in petega Kevin Kampl. EkipaSN izbor prireja s pomočjo slovenskih medijev in v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.

Brez Antoina Griezmanna in brez enega samega Španca je časopis L'Equipe sestavil svojo najboljšo enajsterico leta 2018, v kateri je tudi slovenski reprezentančni čuvaj mreže in član Atletico Madrida Jan Oblak. Postava ima močen odtis madridskega Reala, ki ga zastopajo Raphaël Varane, Marcelo in osvajalec zlate žoge Luka Modrić, vsaj delno pa tudi Cristiano Ronaldo (Juventus), ki je pol minulega leta odigral v vrstah belega baleta.

Glede na to, da je L'Equipe francoski dnevnik, je bilo še posebej zanimivo videti, kako se bodo odločili glede uvrstitve francoskih reprezentantov, ki so lani poleti osvojili naslov svetovnih prvakov v Rusiji. Poleg Varana "galske peteline" v najboljši enajsterici zastopata še Chelseajev vezist N'Golo Kante in napadalec Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe. To pomeni, da ni bilo prostora za Atleticovega napadalca Griezmanna, ki se je v javnosti dolgo časa predstavljal kot eden glavnih (francoskih) kandidatov za zlato žogo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atletico tako predstavlja zgolj Oblak, potem ko Škofjeločan na podelitvi nagrad Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in v enajsterici FIFPro ni bil izbran oziroma niti nominiran. Pred Škofjeločanom obrambo poleg Varana in Marcela sestavljata Liverpoolova Virgil van Dijk in Trent Alexander-Arnold, v zvezni vrsti pa sta kljub porazni lanski sezoni kar dva člana Chelseaja, Kante in Eden Hazard.

OBLAK

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1211614
03. 01. 2019 14.52
+13
A modrič jokica je spet zraven :)))
Umberto
03. 01. 2019 19.22
+3
šumar
03. 01. 2019 14.33
+19
modrič haha ronaldo haha
Preboldcan
03. 01. 2019 14.51
+10
Modrič bo v toty-ju ker je osvojil zlato žogo, tako je pravilo namreč
DirtySanchez
03. 01. 2019 13.35
-63
griezman bi moral biti namesto messija, icardi namesto ronaldeja
Kollerik
03. 01. 2019 14.01
+15
Da, da....smo videli kako je bil Icardi s svojim Interjem "dober" proti oslabljeni Barci (brez poškodovanega Messija!)... v obeh tekmaj je spravil skupaj en sam, toda cel gol... če že, bi morali Griezmanna dati namesto Ronalda...pa kaj bi to...všečki imajo tudi v vrhunskem nogometu očitno pomembno mesto....
Robert Flisar
03. 01. 2019 13.27
-19
na 24ur padajo na Griezmana in Ronalda.Kandidat za zlato žogo Griezman,to so samo tu na 24ur napihovali.Še v svoji lastni državi ni najboljši.