Nogomet

LA Galaxy kmalu brez Zlatana?

Los Angeles, 22. 09. 2018 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović navdušuje s svojimi predstavami na drugi strani luže, ostaja njegova prihodnost v LA Galaxyju neznanka. Sam je priznal, da bodo veliko vlogo pri odločitvi igrale predvsem zmage.

Po poškodbi kolena in selitvi v ameriško prvenstvo se je zdelo, da zvezda švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića počasi zahaja, a je Šved v izjemni debitantski sezoni dokazal, da temu ni tako.

Nekaj težav bi za Ibrahimovićevo prihodnost lahko povzročila tudi plača. Šved je četrti najbolje plačan igralec Galaxyjev, na leto zasluži 1,3 milijonov evrov.
Nekaj težav bi za Ibrahimovićevo prihodnost lahko povzročila tudi plača. Šved je četrti najbolje plačan igralec Galaxyjev, na leto zasluži 1,3 milijonov evrov. FOTO: AP

Na 22 tekmah je tako dosegel kar 17 zadetkov, med drugim tudi nekaj pravih mojstrovin, a kljub temu, da njegova pogodba velja še vsaj eno sezono, ni povsem prepričan, ali bo kariero nadaljeval v Kaliforniji. "Ne vem še, moram razmisliti. To ni trenutek, kjer bi spregovoril o tem, najprej se morem o tem posvetovati s klubom. Kaj si želijo ono? Kaj želim jaz? Bomo videli," je pojasnil Šved, ki je ob tem poudaril, da bi jeziček na tehtnici lahko prevesile prav zmage: "Imam še pet tekem. Zadovoljen sem. Fizično se počutim močnega. Počutim se dobro, kar se vidi tudi na zelenici. Moram le zmagovati tekme in potem je vse popolno."

Ibrahimović je tudi že v preteklosti izrazil nezadovoljstvo z uspehi kluba, ki na zadnjih sedmih tekmah ni zabeležilo zmage, pred tedni pa so slabi rezultati s stolčka odnesli trenerja Sigija Schmida. "To je druge vrste izziv. Ekipe za katere sem igral v preteklosti, no, imel sem občutke, da smo nepremagljivi," je svoje pomisleke izrazil švedski nogometaš, ki si je na zadnji tekmi prislužil rumeni karton.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
30. 09. 2018 09.24
+4
Kakkršne koli nacionalnosti je nim a veze z njegovim znanjem nogometa. Ibra je mojster nogometa pa kakorkoli obrneš.
JackSparrovwvw
22. 09. 2018 16.07
-3
Kaki Šved? Mujo, bolane.
krneki_123
22. 09. 2018 17.30
-5
Mungos2
24. 09. 2018 10.19
+6
murate
29. 09. 2018 20.43
+4