Nogomet

Atletico pozabil na dortmundske klofute in rutinirano zavzel vrh La Lige

Madrid, 27. 10. 2018 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Atletica se bodo v nedeljsko jutro zbudili kot vodilna ekipa španskega prvenstva, potem ko so Jan Oblak in soigralci na domačem stadionu Wanda Metropolitano brez večjih težav ugnali Real Sociedad (2:0). Zadetka za rdeče-bele sta prispevala branilca Diego Godin in Filipe Luis.

Povratek na domačo zelenico je dobro del Oblaku (na fotografiji) in soigralcem, ki gostom niso dopustili niti enega strela v okvir svojih vrat.
Povratek na domačo zelenico je dobro del Oblaku (na fotografiji) in soigralcem, ki gostom niso dopustili niti enega strela v okvir svojih vrat. FOTO: AP

Tekma madridskega Atletica in Real Sociedada na stadionu Wanda Metropolitano je bila nekaj posebnega tudi zaradi prisotnosti Miguela Angela Moyaja, nekoč prvega vratarja rdeče-belih, ki pa ga je iz vrat nato tudi po srečnem spletu okoliščin izrinil slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Moya se je pred obračunom pozdravil s starimi znanci, nato pa s soigralci brez večjih težav držal začetni izid. Razen plahega poskusa Angela Corree, ki je za več kot meter zgrešil njegovo desno vratnico, Moya dela ni imel, Atletico pa je pred svojimi navijači dolgo časa zaman poskušal izgnati duhove z zadnje tekme v Ligi prvakov, ko jih je v Dortmundu ponižala Borussia (4:0) ter "Atletom" prizadejala najvišji poraz v eri trenerja Diega Simeoneja.

OBLAK

Atletico, pri katerem je kolumbijski novinec Santiago Arias na desnem boku začel šele prvo tekmo po prihodu v klub, je malce bolje zaigral šele po uvodnih 20 minutah, ko je moral najprej David Zurutuza reševati tik pred Saulom Niguezom, ki mu je "snedel" žogo z glave v osrčju kazenskega prostora, nato pa je Antoine Griezmann v 25. minuti poskušal zadeti s "polškarjicami", a z roba vratarjevega prostora meril prek vrat. Ko se je zdelo, da je "La Real" v največjih težavah, pa bi na drugi strani kmalu presenetil Ruben Pardo, ki je izvrstno udaril z roba kazenskega prostora, Oblak je žogo le pospremil s pogledom, a je zgolj oplazila stičišče vratnice in prečke. Še en poskus Parda je nekaj minut pred polčasom zletel prek vrat škofjeloškega vratarja.

REZULTAT

Izjemen zadetek Luisa, Oblak brez dela
A tik pred polčasom je domačim navijačem le odleglo: po tem, ko se je Correa odlično znašel na robu kazenskega prostora in v padcu zadržal žogo, je v sredino kazenskega prostora poslal ostro žogo, neprepričljivo posredovanje gostujoče obrambe pa je izkoristil Diego Godin ter v slogu najboljših napadalcev matiral nekdanjega soigralca v golu belo-modrih. Drugi polčas so domači Indijanci začeli z menjavo na levem boku, kjer je Lucasa Hernandeza zaradi bolečin v mišici zamenjal Filipe Luis.

In po tem, ko je Stefan Savić morda tudi z nekaj sreče ušel rdečemu kartonu po divjem štartu nad Lucom Sangallijem, je zablestel ravno brazilski rezervist v vrstah Atletica, ki je v 60. minuti prodrl v kazenski prostor in s slabšo desnico "snel pajčevino" z gostujočih vrat ter nadaljeval izjemen niz na tekmah z baskovskimi belo-modrimi, ki jim je zdaj zabil že štiri od svojih 15 golov v španski ligi. Domači so nadzirali tekmo, ki bi jo lahko dobili tudi z višjo razliko, a je Moya v situaciji ena na ena ustavil v zadnjih mesecih kronično neučinkovitega Diega Costo, dobro pa je posredoval tudi v zaključku obračuna pred  Godinom.

Nogometaši in navijači Atletica so lahko po zadnjem sodnikovem žvižgu proslavljali preboj na prvo mesto na lestvici, čeprav morajo s svojimi preizkušnjami v tem krogu še opraviti vsi njihovi najresnejši tekmeci. Oblak, ki je pred dnevi v Dortmundu štiri gole dobil iz vsega petih strelov v okvir svojih vrat, tokrat ni vknjižil niti enega resnejšega posredovanja, saj je pristaniško moštvo tekmo sklenilo brez strela v okvir Gorenjčevega gola.

Izidi 10. kroga Primere Division:

Atletico Madrid ‒ Real Sociedad 2:0 (1:0)
Godin 45., Luis 60.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

POSTAVI

Levante ‒ Leganes 2:0
Celta Vigo ‒ Eibar 4:0
Athletic Bilbao ‒ Valencia 0:0
Girona ‒ Rayo Vallecano 2:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janezcesnik
28. 10. 2018 16.48
+5
Ze zutri sn napisu da bo realova mreza nafilana
Janezcesnik
28. 10. 2018 16.48
+2
Ole ole oleeeeee ole ole oleeeee
cripstoned
28. 10. 2018 12.06
+3
vazen je konec....med sezono so lahko vsi 1....na koncu je le eden zmagovalec....
cripstoned
28. 10. 2018 12.12
-5
Anticripstoned
28. 10. 2018 12.17
+5
cripl napaka. imamo 2 zmagovalca. Perezove sodnike in gen. Franca
cripstoned
28. 10. 2018 13.42
-6
ne ne...imamo najvec hejterjev...ker smo najboljsi....jasno...
Janezcesnik
28. 10. 2018 17.03
+2
Cripstoned se vid ja kje ste trenutno oz. Ne ne vidi se😂
poserjemsenavas
28. 10. 2018 09.54
+2
oblak spet slabo
poserjemsenavas
28. 10. 2018 09.54
+2
se mu pozna, da ne igra za reprezentanco. tam bi lako vsaj treniral
MesOjediPinGvin
28. 10. 2018 09.00
+5
Komaj zmagali, pa čeprav nasprotnik sploh ni streljal proti vratom Oblaka, haha.
Janezcesnik
28. 10. 2018 08.22
+6
Za par urc😂