Nogomet

Valencia z goloma v mreži Oblaka pokvarila 'generalko' za Liverpool

Valencia, 14. 02. 2020 22.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Napet obračun klubov, ki ju naslednji teden čakata prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, se je na Mestalli končal brez zmagovalca. Valencia je uspela dvakrat izničiti prednost Atletico Madrida in z dvema goloma v mreži Jana Oblaka prišla do zaslužene točke (2:2), po kateri Madridčanom spet grozi izpad iz vodilne četverice španskega prvenstva.

Oblak (na fotografiji) je moral iz svoje mreže pobrati dve žogi in tako ni uspel proslaviti okroglega jubileja, stote tekme v Primeri brez prejetega gola.
Oblak (na fotografiji) je moral iz svoje mreže pobrati dve žogi in tako ni uspel proslaviti okroglega jubileja, stote tekme v Primeri brez prejetega gola. FOTO: AP
Za Atletico je bila to zadnja preizkušnja pred prvo domačo tekmo osmine finala Lige prvakov, kjer se bodo rdeče-beli v torek, 18. februarja (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO), udarili z branilcem naslova Liverpoolom. Dan kasneje se bosta v Milanu, prav tako ob prenosu na naših programih, pomerila Atalanta s slovenskim reprezentantom Josipom Iličićem in Atleticova petkova nasprotnica Valencia.

V izenačenem prvem polčasu brez resnejših priložnosti pred obema goloma je Atletico zlata vreden gol zabil v 15. minuti, ko je po desnem boku v kazenski prostor pobegnil Vitolo in podal do Angela Corree, ta pa je žogo hitro podaljšal proti Diegu Llorenteju, ki ga je nehote idealno zaposlil domači branilec Gabriel Paulista, nekdanji vezist madridskega Reala pa ni grešil in s konico nogometnega čevlja zatresel mrežo. To je bil njegov prvi ligaški gol po več kot dveh dveh letih in sploh prvi v katerem koli tekmovanju za Atletico.

Valencia je imela pred domačimi navijači terensko premoč, a do izrazitih priložnosti ni prihajala. Nato pa je v zaključku polčasa povsem stisnila Madridčane, ki so bili za svojo nezmožnost pomika po zelenici navzgor kaznovani v 40. minuti ‒ za svojo napako se je odkupil Paulista, ki je iz neposredne bližine po ostri podaji Maximiliana Gomeza z glavo matiral Oblaka. Ta je v gneči žogo zgolj pospremil v svojo mrežo. A že v enem naslednjih napadov se je spet zatresla mreža "netopirjev", ki jim je žogo blizu sredine igrišča ukradel Thomas Partey, nato pa jo ob bojazljivih branilcih po samostojnem prodoru zabil ob vratnico Jaumeja Domenecha za novo vodstvo "žimničarjev".

Neustavljivi Torres pripravil dve 'zlati' priložnosti soigralcem
Trenerja ob polčasu nista menjala, je pa domačemu Albertu Celadesu hitro zastal dih, potem ko je kapetan Daniel Parejo storil podobno napako kot pri prvem golu in izgubil žogo tam, kjer se je ne sme izgubiti, a ga je tokrat rešil strelec izenačujočega gola Paulista. Sledila je prva nevarnejša akcija Valencie prek Ferrana Torresa, ki je osmešil gostujočo obrambo, a je ta na koncu le uspela izbiti njegovo ostro žogo. Diego Simeone je nato le opravil prvo menjavo, Šime Vrsaljko, ki je šele nedavno odigral prvo tekmo v sezoni, je nadomestil Renana Lodija, ravno po prekršku hrvaškega reprezentanta na desnem boku pa so "netopirji" v 59. minuti še drugič v večeru izenačili. Parejo je v sredino podal visoko žogo, ki jo je bolj srečno kot spretno mimo vnovič nepremičnega Oblaka uspel preusmeriti Geoffrey Kondogbia.

Takoj po zadetku je Celades menjal v napadu, nekdanji član Atletica Kevin Gameiro je zamenjal Goncala Guedesa, Partey pa je s precejšnje razdalje spet silovito udaril po golu Valencie, a tokrat je meril previsoko. V 66. minuti je z napadalno menjavo postregel tudi Simeone, ki je Santiaga Ariasa zamenjal z Alvarom Morato. Zadnji Simeonejev poskus je bil povratnik v staro jato Yannick Ferreira Carrasco (zamenjal je kapetana Kokeja), a že prej bi lahko tehtnico močno na stran domačih nagnil Gameiro, ki je po novem odličnem prodoru Torresa in podaji v sredino osamljen streljal prek vrat Oblaka. Nato pa je imel v 81. minuti lepo priložnost po podaji Vrsaljka sveži Morata, ki je z glavo preizkusil Domenecha, a je bil ta pri tleh kos njegovemu poskusu, nov silovit strel Parteyja od daleč pa je zletel mimo njegovih vrat.

Priložnosti so se takrat začele vrstiti in neustavljivi Torres je v 82. minuti kot na pladnju pripravil še eno identično priložnost kot pred nekaj minutami Gameiroju, a jo je tokrat še bolj nespretno kot Francoz zapravil Urugvajec Gomez. Do konca rednega dela tekme je še enkrat z razdalje poskusil Partey, ki pa je vnovič meril previsoko, nato pa se je težišče igre spet nevarno preselilo pred vrata Atletica. Oblak, ki je na roki medtem že nosil kapetanski trak, je moral izpod prečke izbiti strel z roba kazenskega prostora Joseja Luisa Gayaja. Bočni branilec je bil še bližje v 91. minuti, ko je diagonalno podajo z desnega boka preusmeril tik ob vratnico Oblaka, ki je bil daleč od žoge. Večjih priložnosti do zadnjega sodnikovega žvižga nismo videli, so pa navijači Valencie ob črti golavta zaskrbljeno pogledovali proti branilcu Paulisti, ki se je zvijal v bolečinah in je zelenico po udarcu v gleženj zapustil na nosilih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 24. kroga Primere Division:

Valencia ‒ Atletico Madrid 2:2 (1:2)
Paulista 40., Kondogbia 59.; Llorente 15., Partey 43.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Lestvica: 1. Real Madrid 52 točk, 2. Barcelona 49, 3. Getafe 42, 4. Atletico 40 (+1), 5. Sevilla 39, 6. Valencia 38 (+1), 7. Real Sociedad 37, 8. Villarreal 35 ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
15. 02. 2020 15.54
+1
a ste res pricakovali da bo atletico za malco premagal valencio..da bo rastural....le zakaj....saj niso slabi....valencia premaga barco..zgubi proti malorci...ja...to je nogomet
Mererrek
15. 02. 2020 08.25
+9
Koliko strelov na gol so imeli? Oblak je najboljši vratar ko atletico nima prejetega strela na gol
poserjemsenavas
15. 02. 2020 08.08
+8
Oblak je branil spet samo tisto kar gre v njega, vse ostalo spremlja z pogledom ( žalostnim ).
KavčStrokovnjak
15. 02. 2020 07.46
+5
S takšno igro Atletov jih bo L'pool pojedel za malico.
ehjaehja
15. 02. 2020 07.19
+0
Super za Real in Barco:) Danes pa naj še Getafe odigra tako kot zna brez spuščenih hlač pa bo Barca imela težko delo.
Janezcesnik
15. 02. 2020 13.25
-2
Ce gledamo kaksen razpored ma real pricakujemo real za barco vsaj 9 pik