Nogomet

La Masia si želi povrniti sloves: mobilni telefoni in nenavadne pričeske stvar preteklosti

Barcelona, 21. 07. 2021 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovita Barcelonina nogometna šola La Masia je nekoč veljala za eno najbolj produktivnih valilnic talentov na svetu. Med drugim je dala ogrodje ekipe, ki je pod vodstvom Pepa Guardiole s slovito 'tiki-tako' dvakrat osvojila Ligo prvakov. V zadnjih letih pa je bilo zares vrhunskih nogometašev iz vrst La Masie vse manj, zato so se pri Barceloni odločili za korenite spremembe. Nadebudnežem bo od te sezone naprej prepovedana uporaba mobilnih telefonov, pozabiti pa bodo morali tudi na nenavadne pričeske in barvanje las v svetlejše odtenke.

Vhod v slovito Barcino nogometno akademijo La Masia.
Vhod v slovito Barcino nogometno akademijo La Masia. FOTO: AP

Kot poroča španski športni dnevnik AS, so se v La Masii zgodile korenite spremembe. Vodja Barcelonine nogometne šole Jose Ramon Alexanko, tudi sam nekdanji nogometaš in kapetan kluba, naj bi trenerje v mladinskem pogonu že obvestil o novih pravilih, ki bodo v veljavo stopila ob začetku priprav na letošnjo sezono. 

V želji, da bi bili mladi nogometaši povsem osredotočeni na nogometno igro, so v vseh prostorih La Masie prepovedali uporabo mobilnih telefonov. Trenerji bodo otrokom telefone vzeli ob prihodu v center, vrnili pa jim jih bodo po koncu aktivnosti, torej treningov in tekem. 

Druga velika sprememba je, da mladeniči odslej ne bodo smeli nositi nenavadnih pričesk v slogu Paula Pogbaja ali Neymarja. Obenem bo prepovedano barvanje las v presvetle odtenke. 

Nogometaši bodo morali tudi paziti, kako bodo komunicirali s svojimi trenerji. Zlasti kadar obstaja možnost, da bi pogovore slišali navijači in ostali, ki niso člani kluba, bo od vseh igralcev pričakovano, da uporabljajo zgleden jezik in se pri tem lepo obnašajo. 

Glavni cilj uvedenih sprememb je, kot še piše AS, da bi v mladinski pogon katalonskega velikana vrnili disciplino in spoštovanje, ki se je po mnenju Ramona Alexanka v zadnjih letih izgubilo, kar je škodovalo ugledu kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Akademija s slovito preteklostjo, ki je vrhunec doživela pod Pepom Guardiolo
Lionel Messi je leta 2009 postal prvi produkt La Masie, ki mu je uspelo osvojiti zlato žogo. Leto kasneje sta bila v finalnem izboru za to prestižno nagrado še Andres Iniesta in Xavi, s čimer je postala La Masia prva nogometna šola, ki je za posamezen izbor zlate žoge dala vse tri zadnje kandidate. 

Ko je leta 2010 Španija v Južni Afriki slavila naslov svetovne prvakinje, je imela v svojih vrstah kar sedem nogometašev iz Barcinega mladinskega pogona. Petega novembra 2012 se je prvič v zgodovini kluba zgodilo, da je bilo med tekmo Barcelone na igrišču istočasno enajst nogometašev, ki so odraščali v La Masii. 

Med najbolj znanimi produkti La Masie velja omeniti še Sergia Busquetsa, Carlesa Puyola, Victorja Valdesa, Gerarda Piqueja, Sergija Barjuana, Pepa Guardiolo in Jordija Albo

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žnjj07
22. 07. 2021 16.16
+2
Neymar nikoli ni bil v La Masiji in na njegova leta tudi nikoli nebo:). Govora je o mladincih v barceloni.
21. 07. 2021 18.44
+5
k pride tip igralca Neymar bo tišina k se bo pogovarjal po telefonu in ofarban z blond lasmi
Fuzbaler
21. 07. 2021 18.05
+13
Temu bi morali slediti tudi ostali klubi...
dark horse
21. 07. 2021 17.30
+13
Bravo pravilno
Mcmrtfg
21. 07. 2021 17.07
+4
Dokler se bodo bogati starši vmešavali v delo trenerjev bo vedno tako.
resnicaosvobaja
21. 07. 2021 16.50
-28
Bolj neumne razlage pa še ne...lahko so to razlogi za neko spoštovanje do te izredne institucije glede obnašanja, telefoni za bolj osredotočeno delo, vse ostalo pa ni vredno besed....La Masia si lahko povrne sloves, ko bo spet zaupala svojim talentom. To si zaslužijo, kot si je Fati in ostali, ki sedaj igrajo drugje, pa bi lahko z manj denarja in brez škode nadomestili pol ekipe...Po tej logiki Messi ni spoštoval Barcelono zaradi tetoviranja, beljenja, ....očitno napačna interpretacija avtorja glede napovedanih "priporočenih" omejitev La Masie
CURVANORD Zanetti
21. 07. 2021 17.07
+14
Odtasli niso problem, mesi kot najstnik ni bil se tetoviran itd. Verjetno, so se fatnje mlajse generacije usmerile v bolj pozerje in vsckanje na omezjih kot pa sam trening, stari sor Alex je mladince fockal ce je videl da imajo kopacke druge parve kot crne, da so premladi da se obnasajo kot zvezde
dark horse
21. 07. 2021 17.31
+2
resnicaosvobaja
21. 07. 2021 17.52
-2
Katalonia
22. 07. 2021 08.56
+7
Nima nič s slovesom, samo je treba nekje začet. In prva stvar je da se mladim fantom postavi smernice obnašanja. Oni predvsem morajo veliko trenirati in biti uspešni v šoli in disciplinirani. Za zvezdništvo bo čas ko bojo podpisali profesionalne pogodbe in igrali Ligo prvakov. Sicer so si klubi sami krivi za nastalo situacijo. Veliko klubov je v kratkem času izstrelilo veliko zvezdnikov, ki so tudi vzorniki tem mladim fantom. Ampak en Pogba ali Neymar so napačni vzornik (predvsem obnašanje) če bi že iskali vzornike, bi se morali obračati proti starejšim igralcem, kot so bili Puyol, Maldini, Nesta, Xavi, Iniesta ipd.
resnicaosvobaja
22. 07. 2021 11.32
+0
Tako je ...nič nima s slovesom...ampak naslov je še vedno " La Masia si želi povrniti sloves " in ukrepe, ki naj bi to omogočili...
Kollerik
22. 07. 2021 14.34
+2
Sloves si želi povrniti z prepovedjo uporabe mobilnikov in nošenja čudnih frizur... ja bravo, vsaj začetek.... Če se spomnemo komaj nekaj mesecev nazaj... ko je Bartomeu neovirano lomil in delal sto milijonske škode tako v denarju kot v smislu ugleda kluba...in bil pri tem skorajda neoviran. Podobno kot sedaj in že nekaj časa Perez pri Realu. Riba pri glavi smrdi.