Nogomet

Lahko Atalanta vzame mero vse bolj zdesetkanemu Liverpoolu?

Bergamo, 02. 11. 2020 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši Atalante našega Josipa Iličića in evropskega klubskega prvaka iz sezone 2018/19 Liverpoola je obračun za vrh skupine D elitne Lige prvakov, ki ga bomo neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO v torek, 3. 11., od 20.40 naprej. Kljub vlogi favorita na papirju moštvo s kultnega Anfield Roada v Bergamo prihaja močno oslabljeno.

Trenutno zdravstveno stanje v taboru Liverpoola je vse prej kot rožnato, kar potrjuje tudi izjava trenerja vodilnega moštva angleške Premier league Jürgena Kloppa, ki je po zadnji prvenstveni zmagi nad West Hamom (2:1) priznal, da ima vse več težav pri sestavi udarne enajsterice.

Dvoboj 3. kroga v skupini D Lige prvakov med Atalanto iz Bergama in Liverpoolom si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO v torek, 3. 11., od 20.40 naprej. Spektakel je zagotovljen!

"Manjka nam nekaj standardnih članov (Virgil Van Dijk, Naby Keita, Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain ...), kar se odraža tudi v sami igri. A dokler zmagujemo, je vse v najlepšem redu. Obstaja pa precejšnja verjetnost, da se bo krivulja uspešnosti v prihodnjem obdobju obrnila v nasprotno smer," je dejal karizmatični nemški strokovnjak in nadaljeval: "Po drugi strani imam veliko srečo, da sodelujem z  značajsko pozitivnimi nogometaši, ki pridno izkoriščajo ponujene priložnosti. Čeprav smo zadnjo tekmo z West Hamom odigrali brez kar štirih zelo pomembnih mož, sem bil zadovoljen z igro tistih, ki sem jim ponudil priložnost za dokazovanje. To pa je za vsakega trenerja vselej dobrodošlo spoznanje da ima širok nabor kakovostnih igralcev. Ritem tekem se namreč stopnjuje, še en mesec bo pestro, nato pa se bo malce umirilo in bomo lahko svoje misli znova usmerili k dogajanju na domačih zelenicah."

Jürgenu Kloppu v zadnjem času velike preglavice povzročajo poškodbe nosilcev igre.
Jürgenu Kloppu v zadnjem času velike preglavice povzročajo poškodbe nosilcev igre. FOTO: AP

Gasperini v skrbeh zaradi poškodbe Zapate
Tudi v taboru, ki se je lani razveselil najprijetnejšega presenečenja najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, niso imuni na poškodbe nosilcev igre. Pod velikim vprašajem je namreč nastop prvega napadalca Bergamčanov Duvana Zapate, ki se sicer počasi vrača v staro strelsko formo.

"Začutil je bolečino v zadnji stegenski mišici, a vsi upamo, da bo nared za torkovo tekmo z Liverpoolom. V goste prihaja lanski evropski prvak, moštvo s pedigrejem in atraktivno igro, ki nikogar ne pušča ravnodušnega. So vodilni v naši skupini, toda imamo lepe možnosti, da jih z morebitno zmago vsaj za nekaj časa zrinemo z vrha. Nikakor pa si ne smemo dovoliti podobnega uvoda kot prejšnji teden na tekmi z Ajaxom, ko nas prve pol ure igre ni bilo nikjer," pravi strateg Atalante Gian Piero Gasperini, ki bo lahko računal tudi na slovenskega reprezentanta Josipa Iličića

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
02. 11. 2020 17.13
+2
glavni baja hahahaha
glavni Baja
02. 11. 2020 17.05
+2
dab igral Ibrahimović ( tako zvani "bog Milana😆😆😆) bi še mogoče šlo 😉
AS1983
02. 11. 2020 15.59
+1
po moje lahko Atalanta kamot zmaga, Liverpool je oslabljen in ima ponavadi težave v gosteh
slo_veter
02. 11. 2020 13.38
+4
LIV v nedeljo igra z ManCity eno "odločilnih" tekem letošnjega prvenstva in lahko da bo Klopp postavil bolj zadržano idejo proti Atalanti, da prišpara moči Hendersona, Wijnalda in Thiaga . Kar je dobro za Italijane.
realmadrid the best
02. 11. 2020 13.04
+1
3-2 bo za atalanto
Goveja župa
02. 11. 2020 13.12
+2