Nogomet

Lahko Francija sede na svetovni prestol: 'Že po porazu na EP smo imeli v mislih svetovno prvenstvo'

Pariz, 13. 06. 2018 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko se je Arsene Wenger s koncem sezone poslovil od trenerskega stolčka londonskega Arsenala, številni že ugibajo, kam ga bo zanesla nogometna pot v naslednjih letih. Nekateri so prepričani, da bo zasedel stolček francoske izbrane vrste, vendar pa se to po mnenju njegovih nekdanjih varovancev ne bi skladalo z njegovo osebnostjo.

Francoski nogometni strokovnjak Arsene Wenger se je po 22-letih poslovil od trenerskega mesta pri topničarjih, vendar pa s tem njegova nogometna pot še zdaleč ni končana. Kot je poudaril že išče nove izzive, zato so ga številni že videli na selektorskem stolčku galskih petelinov.

Wenger se je po 22-letih poslovil od trenerskega stolčka londonskega Arsenala.
Wenger se je po 22-letih poslovil od trenerskega stolčka londonskega Arsenala. FOTO: AP
Vendar pa temu očitno le ne bo tako, vsaj če gre verjeti besedam nekdanjega Arsenalovega branilca Bacaryja Sagne. "Mislim, da nikoli ne bo nastopil kot selektor francoske izbrane vrste, saj želi biti vsak dan vpleten v svoje delo, nogomet. Verjamem, da mesto v reprezentanci ne bi zadovoljilo njegovega značaja, zato sem prepričan, da se bo skušal prebiti do nove klubske priložnosti," je v pogovoru za ESPN povedal Francoz in ob tem poudaril, da Wengerjev počitek ne bo trajal prav dolgo, saj je le s težavo dalj časa ločen od nogometa: "Kot veliko ime nogometnega sveta z veliko mero vpliva.. mislim, da ne bo prav dolgo časa zdržal stran od nogometnih zelenic."

Francija lahko na SP poseže po zmagi

Didier Dechamps nekdanjega nogometaša Arsenala in Manchester Cityja, ki je devet let branil barve francoske članke izbrane vrste, ni uvrstil na seznam za svetovno prvenstvo, kljub temu pa Sagna trdno verjame v uspeh galskih petelinov.

Portugalska je v finalu evropskega prvenstva zadala boleč poraz izbrani vrsti Francije (1:0).
Portugalska je v finalu evropskega prvenstva zadala boleč poraz izbrani vrsti Francije (1:0). FOTO: AP

"Francija je letos resnično zelo močna. Vsak položaj zase ima svojo moč. Na svetovnem prvenstvu nas bo predstavljalo nekaj izjemnih igralcev in prepričan sem, da se bodo dobro odrezali. Ne le zato, ker so talentirani, temveč tudi zaradi svoje mladosti," je prepričan nekdanji francoski reprezentant, ki verjame, da bo Francijo poneslo vse do vrha: "Veselim se že, da bom videl francosko reprezentanco slaviti v velikem finalu."

Ob zadnjem porazu v finalu evropskega prvenstva, na domačih tleh so klonili proti Portugalski, so Francozi utrpeli hud udarec, ki pa jih je le še utrdil. "Spominjam se prvih besed v slačilnici po nesrečnem finalu. Že takrat smo imeli v mislih svetovno prvenstvo," se spominja Sagna, ki verjame, da se nov spodrsljaj na SP ne bo ponovil.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
14. 06. 2018 17.03
+4
Letos je res veliko kandidatov za naslov prvaka. Nikoli jih še ni bilo tako veliko tako da bo zelo zanimivo.
Kollerik
14. 06. 2018 11.05
+10
Francozi imajo močno ekipo in če bo prava kemija, borba do konca, ter malce tiste prepotrebne športne sreče...zakaj pa ne?
MKII
13. 06. 2018 19.03
-12
Upam, da ne. Francozeki bi itak morali igrati kvalifikacije za SP doma, torej v Afriki.
ehjaehja
14. 06. 2018 08.04
-8
preboli da ne salah ne Messi ne bodo osvojili no:))