Nogomet

Lahko Liverpoolu sredi Bergama uspe nov čudež?

Bergamo, 18. 04. 2024 08.00 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po vznemirljivih povratnih četrtfinalnih obračunih v elitni Ligi prvakov se nocoj nadaljujejo boji tudi v Ligi Evropa. Natančneje, obetajo se izjemno zanimive povratne četrtfinalne tekme, med katerimi izstopa dvoboj med Atalanto in Liverpoolom, čeprav je italijanski predstavnik prvo srečanje na Anfieldu pred tednom dni dobil prepričljivo s 3:0. Mnogi se zdaj sprašujejo, ali obstajajo realne možnosti za nor scenarij in posledično nov čudež v režiji rdečih iz mesta Beatlov. Neposredni prenos na Kanalu A in VOYO od 20.45 naprej.

Nogometaši iz Bergama so pred tednom dni prikazali eno najboljših predstav v zadnjem obdobju. Liverpool že dolgo ni bil tako nebogljen kot minuli četrtek, ko je po izjemno bledi igri in številnih napakah moral priznati premoč razigranim Bergamčanom, ki so si pred nocojšnjo povratno četrtfinalno tekmo Lige Evropa priigrali visoko prednost treh zadetkov (3:0).

Če vprašate stratega Atalante Gian Piera Gasperinija, njegovi varovanci ne smejo niti pomisliti na to, da je vprašanje o potniku v polfinale že odločeno. "Naša prednost bo tokrat domače igrišče oziroma nabito polne tribune naših najzvestejših privržencev, ki znajo pripraviti fantastično vzdušje. Kar se je še pred prvo tekmo na Anfieldu zdelo nemogoče za nas, se je kar naenkrat spremenilo v edinstveno priložnost za gromozanski skalp. Vsi skupaj verjamemo, da smo zmožni storiti še ta en korak za napredovanje med najboljša štiri moštva v Ligi Evropa," pred nocojšnjim obračunom v Bergamu, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO od 20.45 naprej, pravi Gasperini.

Nogometaši Atalante so pred tednom dni na Anfieldu prikazali izjemno predstavo, za kar so bili nagrajeni z visoko zmago (3:0). Bodo Bergamčani na nocojšnjem povratnem obračunu uspeli ohraniti mirno kri in ubraniti lepo prednost ter se uvrstiti med štiri najboljša moštva v Ligi Evropa?
Nogometaši Atalante so pred tednom dni na Anfieldu prikazali izjemno predstavo, za kar so bili nagrajeni z visoko zmago (3:0). Bodo Bergamčani na nocojšnjem povratnem obračunu uspeli ohraniti mirno kri in ubraniti lepo prednost ter se uvrstiti med štiri najboljša moštva v Ligi Evropa? FOTO: AP

Junak Atalante pred tednom dni je bil odlični napadalec Gianluca Sciamacca, ki je kar dvakrat zatresel mrežo Liverpoola. "Če je kdo pomislil, da bodo rdeči izobesili belo zastavo še pred prihodom v Bergamo, so se pošteno zmotili. Liverpool je kljub zadnjim porazom še vedno izjemen tekmec z veliko kakovosti, tako da se zavedamo, da nas čaka zelo zahtevna naloga. Toda verjamem, da premoremo dovolj mirnosti in poguma za še eno dobro tekmo, ki bi nam prinesla napredovanje v polfinale tekmovanja," pa je na druženju s predstavniki sedme sile poudaril Sciamacca.

Zgodovina (izjemnih) preobratov Liverpoola pod taktirko karizmatičnega nemškega strokovnjaka Jürgena Kloppa nas torej uči, da tudi ob zaostanku 0:3 v primeru rdečih ni še nič odločenega. "Dejstvo je, da na prvi tekmi nismo bili na želeni ravni. Atalanta nas ni presenetila, saj gre vendarle za izkušeno zasedbo, ki ve, kako se igrajo kakovostne preizkušnje na mednarodni ravni. Če nas sprašujete, ali še verjamemo v preobrat, je odgovor pritrdilen. Zavedamo pa se, da si ne smemo privoščiti niti najmanjše napake," je pred povratnim obračunom realen trener Liverpoola. 

Liga Evropa, četrtfinale, povratna tekma, izid:
Atalanta - Liverpool -:- (-:-)  

Atalanta - Liverpool
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiki46
18. 04. 2024 08.28
-5
drugorazredna liga. včeraj in predvčerajšnjim se je igral nogomet. danes bo matranje žoge.