Nogomet

Lahko Manchester City do februarja skoči na vrh ligaške razpredelnice?

Manchester, 10. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Afriški pokal narodov in Azijski pokal sta reprezentančni tekmovanji, ki se tradicionalno odvijeta vsaki dve oziroma štiri leta. Letos je naneslo tako, da se bosta pokala igrala istočasno, posledično pa bo večina velikih klubov za mesec dni izgubila število pomembnih nogometašev. Med temi klubi pa ni Manchester Cityja, katerega zasedba bo na prihodnjih tekmah ostala nespremenjena.

Mohamed Salah in Trent Alexander-Arnold
Mohamed Salah in Trent Alexander-Arnold FOTO: AP

Trenutno vodilni klub angleške Premier lige Liverpool bo na račun omenjenih tekmovanj izgubil Mohameda Salaha in Wataruja Enda. Redsom se bo vsekakor poznala odsotnost Egipčana, ki je po 20. krogih Premier lige na prvem mestu lestvice strelcev, pogrešali pa bodo tudi Japonca, ki se je po poletnem prestopu iz Stuttgarta hitro zabetoniral v začetni enajsterici Liverpoola. "Če bi jima zaželel vso srečo, bi bila to laž. Z osebnega vidika bi bil zelo zadovoljen, če bi izpadla v skupinskem delu," je v smehu dejal trener Liverpoola Jurgen Klopp. Slednji v naslednjih tednih ne bo mogel računati niti na Trenta Alexandra-Arnolda, ki je na tekmi proti Arsenalu staknil poškodbo kolena.

Takehiro Tomiyasu
Takehiro Tomiyasu FOTO: AP

Tudi Arsenal bo na naslednjih tekmah nekoliko oslabljen, saj se bo Takehiro Tomiyasu v reprezentanci pridružil Endu, Mohamed Elneny pa Salahu. Njuna odsotnost vsekakor ne bo imela takšnega vpliva kot odsotnost Salaha in Enda v Liverpoolu, saj je Tomiyasu v letošnji sezoni začel le na petih ligaških tekmah, Elneny pa je v Premier ligi odigral vsega minuto. Glavni trener topničarjev Mikel Arteta pa se v zadnjih dneh vsekakor bolj kot z reprezentančnimi obveznostmi omenjenih nogometašev obremenjuje s formo ostalih igralcev. Arsenal je namreč na zadnjih petih premierligaških tekmah zabeležil zmago, remi in tri poraze ter iz prvega mesta padel na četrto, za povrh pa pred dnevi po porazu proti Liverpoolu izpadel iz FA-pokala.

Heung-min Son in Pape Matar Sarr
Heung-min Son in Pape Matar Sarr FOTO: AP

Težka naloga čaka tudi rivale Arsenala, ki se zadnja dva meseca borijo s številnimi poškodbami, zdaj pa so zaradi reprezentančnih obveznosti ostali še brez Heung-mina Sona, Papeja Matarja Sarrja in Yvesa Bissoume. Korejec je v letošnji sezoni z naskokom najboljši strelec Tottenhama, Sarr in Bissouma pa sta, predvsem v začetku sezone, iz tedna v teden skrbela za kontrolo na sredini igrišča. Poleg omenjenih je zaradi poškodb v kadru petouvrščenih Spursov odsotnih še nekaj nosilcev igre, tako da glavnega trenerja Angeja Postecoglouja v naslednjih tednih čaka težka naloga.

Manchester City - Aston Villa
Manchester City - Aston Villa FOTO: AP

Odsotnost mnogih velikih imen iz nogometnega sveta bodo skušali karseda dobro izkoristiti nogometaši Manchester Cityja in Aston Ville. Meščani v svoji zasedbi nimajo nobenega afriškega oziroma azijskega nogometaša, prijetno presenečenje letošnje sezone, Aston Villa, pa bo ostala le brez Bertranda Traoreja, ki je ob veliki konkurenci na desnem krilnem položaju v letošnji ligaški sezoni zbral le devet minut igralnega časa.

Aston Villa je na 20 tekmah Premier lige zbrala 42 točk, kar jih uvršča na drugo mesto. Težko je verjeti, da bi varovanci Unaija Emeryja ponovili Leicesterovo sezono 2015/16 in zelo presenetljivo osvojili ligaški naslov, večje pa so možnosti, da to ponovno uspe Manchester Cityju, ki s tekmo manj zaseda tretje mesto v ligi. Na odgovor o prvaku bomo vsekakor morali čakati še nekaj časa, bo pa odsotnost azijskih in afriških reprezentantov nedvomno še dodatno popestrila že tako zanimivo sezono med angleško elito.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.