Nogomet

Bodo Muhammad Ali, Mahatma Gandi in mati Terezija rešili Leeds?

Leeds, 11. 05. 2022 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je Leeds United lani ob vrnitvi med angleško elito navdušil z devetim mestom, se letos nepričakovano bori za obstanek. Zaradi tega je trenersko službo izgubil Marcelo Bielsa, nasledil pa ga je Jesse Marsch, ki mu rezultatske krivulje (še) ni uspelo obrniti navzgor. Američan ima do konca sezone še tri tekme, da Leeds odreši izpada, kar poskuša doseči tudi s pomočjo znamenitih oseb iz preteklosti.

Jesse Marsch za zdaj ni našel rešitev na Leedsove težave.
Jesse Marsch za zdaj ni našel rešitev na Leedsove težave. FOTO: AP

Od 28. februarja, ko je Jesse Marsch na klopi Leedsa zamenjal Marcela Bielso, so "pavi" na devetih tekmah zbrali vsega 11 točk in s 16. mesta padli na 18., ki prinaša izpad v drugo angleško ligo (Championship, op. a.). Leeds bo do konca sezone igral še s Chelseajem, Brightonom in Brentfordom, na teh tekmah pa bo moral zbrati več točk od 17. Burnleyja, ki je sicer točkovno poravnan z Leedsom, a ima občutno boljšo gol razliko. 

Izpad v Championship je za vsak klub velik udarec predvsem s finančnega vidika, zato se je Marsch, ki je pred prihodom na Otok navdušil predvsem kot trener Red Bull Salzburga, odločil za nenavadne metode. Razkril je, da svojim varovancem pred tekmami daje v branje izjave znamenitih ljudi iz preteklosti. 

Marsch presega športne okvire

"Navdih je velik del trenerske službe. Kot trener moraš najti način, kako prepričati nogometaše, da bodo v nekaj verjeli. Pripravljenih imam 52 odlomkov iz knjig, ki jim jih dajem v branje, ko presodim, da potrebujejo dodaten zagon," je povedal March. 

"Velikokrat sem uporabil citate Muhammada Alija, pa tudi Michaela Jordana in Phila Jacksona," je nadaljeval 48-letnik iz Wisconsina, ki pri svojih metodah presega okvire športa. "Opiram se tudi na druge osebnosti, kot so Mahatma Gandi, mati Terezija in John F. Kennedy. To so ljudje, ki v našem svetu nekaj pomenijo. Zaradi njih smo danes tam, kjer smo." 

Krilni nogometaš Leedsa Jack Harrison pa je v nedeljo razkril, da jih je Marsch pred tekmo z Arsenalom, ki so jo izgubili z 1:2, skušal motivirati prav z Gandijevo pomočjo. "Predstavil nam je njegove besede o tem, da je motivacija najpomembnejša stvar, ki jo lahko imaš v življenju. Če v nekaj verjameš, je vse mogoče." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
11. 05. 2022 14.29
+7
Po moje se od Gandija ne bodo nalezli kake posebne agresije v napadu, niti v obrambi, nje...
rocky6
11. 05. 2022 13.48
+4
trener enostavno premalo strokoven in upa na pomoc tretje sile.. no tudi to je nekaj novega 🤣