Nogomet

Lahko stara dama Sevilli prepreči še sedmi finale Lige Evropa?

Torino, 11. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši torinskega Juventusa in Seville je prvi del polfinalnega obračuna v Ligi Evropa. Čeprav so Andaluzijci kar šestkrat osvojili omenjeno tekmovanje, se v tem trenutku zdi, da je stara dama vendarle v vlogi (rahlega) favorita. V obeh taborih nimajo večjih težav s poškodbami, tako da lahko pričakujemo izjemno zanimiv obračun dveh odličnih moštev. Pridružite se nam ob 20.45, ko začnemo z neposrednim prenosom tekme na Kanalu A in VOYO.

Tako Juventus kot Sevilla sta v zadnjem obdobju dvignila ravni svoje forme, zato je njuna popotnica za nocojšnji prvi polfinalni obračun na Allianz Stadiumu zelo dobra. 

Varovanci trenerja Maximiliana Allegrija so na zadnjih šestih tekmah na vseh tekmovanjih vknjižili po dve zmagi, dva neodločena izida in dva poraza. Na poti do polfinalnega zmenka z Ivanom Rakitićem, Lucasom Ocamposom in druščino so izločili francoski Nantes, nemški Freiburg in lizbonski Sporting. Andaluzijsko moštvo na drugi strani pa je navdušilo predvsem z izjemno predstavo na povratni tekmi četrtfinala, ko je pred nabito polnimi tribunami stadiona Ramon Sanchez Pizjuan povsem nadigralo nebogljeni Manchester United.

Nogometaši Seville so navdušili nogometni svet z odlično predstavo v povratni četrtfinalni tekmi Lige Evropa, ko so s skupnim izidom 5:2 iz nadaljnjega tekmovanja izločili (veliki) Manchester United.
Nogometaši Seville so navdušili nogometni svet z odlično predstavo v povratni četrtfinalni tekmi Lige Evropa, ko so s skupnim izidom 5:2 iz nadaljnjega tekmovanja izločili (veliki) Manchester United. FOTO: AP

"Čeprav smo zelo izkušeno moštvo, ko je govora o nastopanju v Ligi Evropa, se zavedamo, da imamo v polfinalu opravka z imenitnim nasprotnikom, ki je v zadnjem obdobju v odlični formi. Juventus bo za nas zelo trd oreh in obenem izjemna priložnost, da se kljub turbulentni sezoni v domačem ligaškem tekmovanju še sedmič v naši klubski zgodovini uvrstimo v veliki finale Lige Evropa. To bi bil za zdajšnjo generacijo naših nogometašev izjemno lep dosežek," pravi Jose Luis Mendilibar, trener trenutno enajstouvrščene zasedbe španskega prvenstva. Za pričakovati je, da bo Sevilla na gostujoči zelenici v dvoboj krenila previdneje, Juventus pa bo verjetno želel že v zgodnji fazi tekme doseči vsaj en zadetek za nekoliko mirnejše nadaljevanje srečanja, na katerem bo pravico delil Nemec Daniel Siebert.

"Sevilla bo pravšnji izziv za mojo ekipo. Vemo, s kom imamo opravka, saj gre za zelo izkušeno zasedbo, ki zna tekmovati na rezultat. Na nas je, da izkoristimo ta pozitiven trenutek, ki je nastopil z nekaj dobrimi rezultati v zadnjem času. Igralci so v dobrem stanju in komaj čakajo na začetek tekme. Pred našimi zvestimi navijači je vse mogoče, zavedamo pa se, da nas čaka peklenskih 180 ali več minut za morebitno uvrstitev v finale," je pred tekmo previden izkušeni trenerski maček Allegri.

Bo Angel Di Maria tudi tokrat eden od jezičkov na tehtnici v korist Juventusa?
Bo Angel Di Maria tudi tokrat eden od jezičkov na tehtnici v korist Juventusa? FOTO: AP

Liga Evropa, polfinale, prva tekma, izid:
Juventus - Sevilla -:- (-:-)

Verjetni začetni postavi:
Juventus: Szczesny; Danilo, Bonucci, Sandro; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Di Maria; Vlahović.

Sevilla: Bounou; Navas, Bade, Gudelj, Acuna; Gueye, Rakitić; Ocampos, Torres, Gil; En-Nesyri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.