Nogomet

Lampard le še korak od klopi Chelseaja, se vrača tudi Makelele?

London, 25. 06. 2019 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji angleški nogometni reprezentant in vezist West Ham Uniteda, Chelseaja ter Manchester Cityja, Frank Lampard, je z dovoljenjem svojega trenutnega kluba Derby Countyja začel pogovore s Chelseajem glede prostega mesta glavnega trenerja članskega moštva. Za Lampardom je izjemno uspešna prva sezona v drugoligaškem Championshipu, kjer je z Derbyjem prišel vse do finala dodatnih kvalifikacij za Premier League.

Lampard (na fotografiji) se je iz nogometnega produkta mestnega tekmeca West Hama prelevil v legendo Chelseaja.
Lampard (na fotografiji) se je iz nogometnega produkta mestnega tekmeca West Hama prelevil v legendo Chelseaja. FOTO: AP

Chelsea po vsega enoletnem sodelovanju z Mauriziem Sarrijem (spet) išče novega trenerja, prvi kandidat pa je več kot očitno nekdanji kapetan in vezist kluba Frank Lampard, ki mu je Derby County zdaj dovolil začeti pogovore z morebitnimi novimi (starimi) delodajalci. Viri so za ESPN FC v petek potrdili, da naj bi londonski modri do konca tega tedna sklenili triletno pogodbo in plačali več kot štiri milijone evrov odškodnine drugoligašu.

CHELSEA

Derby je Lampardu po izvrstni prvi sezoni v Championshipu sicer ponudil novo pogodbo, a zdi se, da je ne bo podpisal in se hitro vrnil v jato, ki jo je pred odhodom v Manchester City oziroma New York City zapustil leta 2014.

Sodelovanje s Čechom, se vrača tudi Makelele?
"Derby County Football Club lahko potrdi, da je podal dovoljenje Chelsea FC za pogovor s Frankom Lampardom glede prostega položaja menedžerja (trenerja, op. a.) na Stamford Bridgu. Glede na to, da se hitro približujejo priprave obeh klubov, oba upata, da bo s tem dovoljenjem Chelsea hitro sklenil s pogovori. Klub nadaljnjih komentarjev ne bo dajal, dokler ne bo primernega trenutka za kaj takšnega," so v uradni izjavi zapisali pri Derby Countyju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lampardu naj bi se v zahodnem Londonu pridružila tudi nekdanji trener v Chelseajevi akademiji Jody Morris in dolgoletni strokovnjak za telesno pripravo pri londonskih modrih Chris Jones. Lampard bi na položaju trenerja seveda tesno sodeloval z dolgoletnim soigralcem, vratarjem Petrom Čechom, ki je po uradno potrjeni upokojitvi in slovesu od mestnega tekmeca Arsenala pred dnevi postal svetovalec tehničnega direktorja.

Od legendarnega vratarja pričakujejo, da bo svetoval glede vseh nogometnih zadev in delal na izboljšanju pretoka nogometašev iz akademije v člansko moštvo, prav tako naj bi potoval s člani na domače tekme in gostovanja. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi se na Stamford Bridge vrnil še en član nekoč šampionske ekipe Joseja Mourinha, francoski vezist Claude Makelele, ki naj bi bdel nad posojenimi nogometaši, z mesta trenerja v klubski šoli naj bi napredoval tudi Joe Edwards.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.