Nogomet

Lampard po morda že usodnem porazu: Skrbi me

Leicester, 20. 01. 2021 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Chelseaja Frank Lampard je priznal, da ga "skrbi" zaradi opaznega padca forme njegovega moštva, ki je v torek v Premier League moralo priznati premoč Leicester Cityju (0:2).

Lampard (na fotografiji) med torkovo tekmo z Leicestrom.
Lampard (na fotografiji) med torkovo tekmo z Leicestrom. FOTO: AP
Chelsea boste lahko na Kanalu A in VOYO spremljali čez dober mesec, 23. februarja, ko se bodo modri v osmini finala Lige prvakov na prvi tekmi pomerili z Atletico Madridom slovenskega reprezentanta Jana Oblaka.

Pritisk na glavnega trenerja Chelseaja Franka Lamparda, čigar moštvo se je v sredo prebudilo na osmem mestu prvenstvene lestvice, se je s porazom v Leicestru še dodatno povišal. Medtem ko so "lisjaki" z Brendanom Rodgersom proslavljali preboj na vrh Premier League, je Lampard iskal razloge za že peti poraz na zadnjih osmih tekmah. 

Skoraj točno mesec dni pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov z madridskim Atleticom, ki jo boste lahko 23. februarja spremljali samo na Kanalu A in VOYO, se poraja vprašanje, koliko popravnih izpitov še ima Lampard, ki mu je prvi mož kluba Roman Abramovič zaenkrat izkazal veliko mero potrpljenja, čeprav je legendarni vezist londonskega prvoligaša že lep čas statistično najslabši trener v eri ruskega mogotca. 

Statistika tekme Leicester City – Chelsea.

'Mi smo delovali izven forme'
"Premagala nas je boljša ekipa. Bili so bolj nabrušeni od nas, več so tekli od nas in delovali so, kot da so v formi. Mi smo delovali izven forme," je bil po izgubljenem dvoboju z dobrim znancem Rodgersom, ki je pri Chelseaju nekoč deloval kot pomočnik Joseja Mourinha v Portugalčevi prvi etapi na Stamford Bridgeu, priznal Lampard.

Poleg povsem neintenzivnega pristopa so otoški mediji okrcali tudi nepozornost v gostujoči obrambi, kjer je denimo "zaspal" Reece James, ki se je zelo počasi vračal v obrambo in ni spremljal Jamesa Maddisona, ki je v zaključku prvega polčasa po vodilnem zadetku Wilfrieda Ndidija povišal na končnih 2:0. Tudi po tekmi je celo Maddison sam priznal, da so prvi gol dosegli po uigrani akciji s treningov, saj da so vedeli, da so pri standardnih situacijah Londončani praviloma zelo nepozorni.

"Skrbi me padec. Glede na to, kje smo bili, da smo trenutno v takšni formi ..." je nadaljeval Lampard. "Pet porazov od osmih (tekem, op. a.) ni nekaj, česar si želimo. Decembra smo bili v res dobrem položaju, drugi v prvenstvu, dve točki od vrha. Morda se je v naših vrstah razlezla samozadostnost. Iz tega nas vodi le ena pot, to pa je trdo delo. Jasno je, da je to zaskrbljujoče. To je obdobje, s katerim nismo zadovoljni, drugi klubi v tem obdobju pa so lahko. Razmišljamo lahko le o tem, da se prebijemo skozi to obdobje, trdo delamo. Pomembno je, da igralci pokažejo reakcijo. To je neusmiljena realnost tega."

Pasica osmina finala Lige prvakov

Spopadanje s pritiskom mu gre dobro od rok
Lampard je, ne prvič v zadnjih tednih, še povedal, da je ob prihodu na modro klop pričakoval pritisk, ki seveda ob neuspehih na zelenici nezadržno narašča. Zatrdil je, da je "dober", ko gre za spopadanje s pritiskom.

"Pritisk se je povečal že pred nekaj časa. Pričakovanja v tem klubu so velika. Pa naj bo prav ali narobe," je še dejal Lampard. "Ko odigramo takšno tekmo, je nekaj običajnega, da bodo ljudje začeli postavljati vprašanja. Tega ne morem nadzirati. O tem so me že povprašali, to razumem. Ekipa se razvija, a ne morem se zaplesti v odzive. To službo sem prevzel z zavedanjem, da bomo šli skozi težke čase. Moramo se le boriti. Če je bilo še sredi decembra vse rožnato, zdaj ni več toliko. Sem pa dober pri spopadanju s pritiskom."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
20. 01. 2021 13.25
+3
Reece James je ljubljenček in forsiranec Lamparda.