Nogomet

Lampard po (novem) bolečem porazu: Ne bojim se za svoj položaj

London, 04. 01. 2021 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši londonskega Chelseaja so po odličnem vstopu v novo sezono in nizu 16 tekem brez poraza v zadnjem mesecu dni močno padli v formi, kar se odraža tudi na trenutnem položaju varovancev Franka Lamparda na prvenstveni razpredelnici angleškega državnega prvenstva, kjer zasedajo 8. mesto.

Legendarni vezist, danes pa trener modrih iz britanske prestolnice, se zaveda, da zadnji rezultati ne govorijo v njegov prid. Nedeljski prvenstveni poraz na domačem igrišču proti Guardiolovemu Manchester Cityju (1:3) je bil že četrti v zadnjih šestih tekmah od začetka prejšnjega meseca, kar zgovorno priča o padcu forme N'Golo Kanteja, Thiaga in druščine s Stamford Bridgea. 

Frank Lampard nikakor ne more biti zadovoljen s trenutno pripravljenostjo svojih varovancev, ki so se po silovitem začetku sezone in vodilnem položaju na prvenstveni razpredelnici znašli v zaostanku sedmih točk za trenutno vodilnim Liverpoolom. "Za nami je zelo zahtevno obdobje, v katerem smo doživeli nekaj bolečih porazov. Tudi v lanski sezoni smo imeli podobna nihajoča obdobja tako v formi kot tudi v rezultatskem smislu, a kljub temu izpolnili začrtane cilje. Glede na to, da sem po naravi perfekcionist, me zadnji slabi rezultati še bolj ženejo naprej, da s trdim delom in poštenim pristopom dvomljivcem znova zapremo usta," je po gladkem porazu z meščani iz Manchestra uvodoma dejal Lampard, ki ga govorice o vse bolj nezadovoljni upravi kluba ne mečejo iz tira. 

Strateg londonskega Chelseaja Frank Lampard (na sliki desno) ne more biti zadovoljen s trenutno formo svojih varovancev.
Strateg londonskega Chelseaja Frank Lampard (na sliki desno) ne more biti zadovoljen s trenutno formo svojih varovancev. FOTO: AP

Pomanjkanje izkušenj pomemben dejavnik
"Ko smo lansko sezono kljub nihanjem v formi končali na četrtem mestu, se nisem želel ukvarjati z negativnimi komentarji. In tudi tokrat bom ponovil vajo, saj se mi zdi potrata časa in energije, da bi se ukvarjal z rečmi, ki nimajo realne podlage. Ljudje ne razumejo, da se poraz od poraza razlikuje. Vsi v klubu stremimo k najvišjim ciljem, a treba je biti tudi realen; tistim, ki menijo, da je Chelsea že v tem trenutku zmožen enakovrednega boja za naslov angleškega prvaka, sporočam, naj se pozanimajo, skozi kako zahtevno obdobje sta v svojih uvodnih sezonah na klopi Manchester Cityja oziroma Liverpoola šla Josep Guardiola in Jürgen Klopp. Podobno se zdaj dogaja z nami: imamo odlična obdobja, ko vse teče kot po maslu, nato pa nastopijo krizna obdobja, kar je povsem normalno za sicer nadarjeno, a neizkušeno moštvo, kot je naše. Če izvzamemo N'Golo Kanteja in Thiaga, pridemo do ugotovitve, da je preostanek moštva neizkušeno in posledično v pomembnem primanjkljaju v boju z bistveno bolj izkušenimi tekmeci," realno ocenjuje klubska legenda modrih, ki v isti sapi poudarja, da razume, zakaj so pričakovanja javnosti in navijačev v tej sezoni višja v primerjavi s predhodno 2019/20.

Ko bo uigranost boljša ...
"Če pogledamo letošnjo igralsko zasedbo oziroma proračun, ki smo ga lansko poletje porabili za nove okrepitve (Hakim Ziyech, Christian Pulisic, Timo Werner), je jasno, da smo po imenih močnejši kot sezono poprej. A ljudje morajo razumeti, da je omenjena trojica šele na zadnji tekmi proti Manchester Cityju zaigrala skupaj v začetni postavi. To je že en podatek, ki dovolj zgovorno priča o tem, da moramo biti potrpežljivi, začenši z menoj. Ko bo uigranost moštva na višji ravni, bodo posledično rezultatsko uspešnejša obdobja daljša. Do takrat pa bomo priča nihanjem, ki so značilna za moštva, ki so v nastajanju. Po drugi strani sem zadovoljen z nastopi v elitni Ligi prvakov, kjer smo si brez večjih težav zagotovili udeležbo v izločilnih bojih. Verjamem pa, da bomo tudi na domačih tleh postopoma vnovič dvignili raven pripravljenosti in se vključili v enakovreden boj za najvišja mesta," Lampard optimistično zre v Chelseajevo prihodnost in ob koncu dodaja:

"Tisti, ki nas primerjajo z Liverpoolom in Cityjem, so v zmoti. Gre namreč za moštvi, v katerih isti nogometaši že nekaj let igrajo skupaj, kar se ne nazadnje odraža v boljši uigranosti in posledično tudi v rezultatski krivulji. Toda ne glede na zadnje slabše rezultate verjamem, da se bomo s trdim delom vrnili na nekdanje položaje."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
04. 01. 2021 11.39
-9
Chelsea umetni klub ki je imel priblisk ko je se drogba igral, tista zmaga nad bavarci je bila sreca od srece necerjetno skratka.
Anticripstoned
04. 01. 2021 12.28
+4
zmaga čista kot solza. DD gol z glavo...ne vem kaj je problem?
Sortegilio
04. 01. 2021 13.12
+6
Chelsea je največje uspehe dosegal z italijanskimi strategi - Di Matteo, Conte in Sarri.
Sortegilio
04. 01. 2021 14.17
+3
Sortegilio
04. 01. 2021 11.28
+8
Lampard je pozabil, da je tudi sam neizkušen.
Sortegilio
04. 01. 2021 11.26
+10
Lampard se mora spustiti na realna tla. Menjave dela prepozno, postava je skorajda vedno ista. Oliver Giroud mu je v formi, on ga pa pušča na klopi.