Nogomet

Lampard pozval: Najprej testirajte zdravstvene delavce, šele nato nogometaše

London, 03. 05. 2020 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener otoškega premierligaša Chelseaja Frank Lampard je dejal, da nogometaši glede testiranja na novi koronavirus v nobenem primeru ne smejo biti v prednosti pred zdravstvenimi delavci. Vodstvo Premier League namreč hiti s ponovnim zagonom tekmovanja, kar bi dnevno vključevalo uporabo več tisoč testov.

Lampard (na fotografiji) je z mlado ekipo Chelseaja dosegel nekaj odmevnih rezultatov.
Lampard (na fotografiji) je z mlado ekipo Chelseaja dosegel nekaj odmevnih rezultatov. FOTO: AP

Zaključek petkove videokonference klubov Premier League je potrdil odločnost vpletenih, da sezono 2019/20 sredi pandemije novega koronavirusa zaključijo na zelenici. Najmočnejše otoško tekmovanje je ustavljeno od 13. marca, ESPN pa je poročal, da ga bo mogoče končati le na nevtralnih prizoriščih (omenjala sta se reprezentančni stadion Wembley v Londonu in Nacionalni nogometni center St George's Park v Burton upon Trentu).

Veliko bo tako kot v ostalih športih odvisno od sposobnosti rednega testiranja vseh udeležencev na prisotnost covid-19, čemur pa trener Chelseaja Frank Lampard ostro nasprotuje, sploh v primeru, da enako pogostim testiranjem ne bi bili podvrženi zdravstveni delavci.

'To se mi ne bi zdelo prav'
"Zdravje in varnost igralcev ter ostalih zaposlenih je ogromnega pomena," je za BT Sport dejal Lampard. "Igramo kontaktni šport in vsi si obupno želimo - to je neke vrste beg pred resničnostjo -, da bi gledali nogomet, ga igrali in trenirali ... A kako ne bomo igralcev izpostavljali tveganju znotraj tega? Druga težava je testiranje. V Cobhamu (kjer se nahaja Chelseajev klubski center, op. a.) bomo najverjetneje imeli najmanj 70 ali 80 zaposlenih, če bomo nadaljevali s treningi," je nadaljeval nekdanji vezist West Ham Uniteda, Chelseaja in Manchester Cityja.

"Prav je, da izvajamo redna testiranja, a ko pogledamo okoli po svetu ... Mislim, da je pomembno, da nogomet zavzame svoje mesto. Ne poznam številk Nacionalnega zdravstvenega sistema in zdravstvenih delavcev, ljudi, ki opravljajo ta neverjeten posel v zadnjih dveh mesecih. Mislim, da se mi to ne bi zdelo prav. Ne le meni, temveč tudi vsem ostalim, če ne bi zagotovili testiranja ljudem, ki so v prvih bojnih vrstah," je dodal Lampard.

Chelsea je londonskim zdravstvenim delavcem marca odprl vrata hotela Millennium, ki se nahaja na stadionu Stamford Bridge. Po informacijah ESPN je klub nogometaše, ki se v tem trenutku ne nahajajo v Veliki Britaniji, pozval, da se vrnejo na Otok in so v pripravljenosti, če bi Premier League v kratkem postregla s kakšnimi novimi informacijami. Cobham sicer še sameva, so pa londonski velikani Arsenal, Tottenham in West Ham United že odprli klubske centre in svojim članom omogočajo uporabo ob upoštevanju strogih zdravstveno-varnostnih ukrepov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.