Nogomet

Chelsea prvič do polnega izkupička, nepričakovan poraz rdečih vragov, derbi Liverpoolu

London, 24. 08. 2019 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po dveh uvodnih tekmah angleške Premier League brez zmage, Chelsea je zabeležil poraz proti Manchester Unitedu in remi z Leicester Cityjem, so Londončani v tretjem poskusu le prišli do polnega izkupička. Modri, ki jih v tej sezoni prevzel legendarni Frank Lampard, so tesno slavili na gostovanju pri povratniku med elito, prvaku druge lige, Norwich Cityju (3:2). Nepričakovano je doma klonil Manchester United, ki ga je z 2:1 ugnal Crystal Palace.

Olivier Giroud in Willian sta vstopila v nadaljevanju tekme.
Olivier Giroud in Willian sta vstopila v nadaljevanju tekme. FOTO: AP
Chelsea, ki v poletnem prestopnem roku zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze, ni kupoval, je na prvih dveh tekmah ostal brez zmage. Uvodni dvoboj na gostovanju v Manchestru so varovanci Franka Lamparda visoko izgubili (4:0), prvo domačo tekmo proti Leicester Cityju pa so končali z remijem (1:1). Gostovanju pri povratniku med angleško elito iz Norwicha so modri tako iskali premierno zmago sezone in dvoboj odlično odprli s hitrim golom Tammyja Abrahama. Gostitelji so hitro izenačili, po novem zadetku še enega londonskega mladega nogometaša Masona Mounta pa so Londončani vnovič povedli. Finec Teemu Pukki je že s petim golom v ligi poskrbel za novo izenačenje in tekmeca sta na odmor odšla brez odločitve (2:2). V nadaljevanju je bila premoč gostov iz angleške prestolnice še bolj očitna, a svoje nadvlade na travniku niso kronali z zadetkom. Londončani so na vrata Norwicha skozi tekmo sprožili kar 28 strelov, gostitelji le osem, a kar pet od teh je šlo v okvir Chelseajevih vrat. Za novo gostujoče vodstvo je poskrbel 21-letni Abraham, ki je zadel po polprotinapadu in strelu z roba kazenskega prostora. V preostanku tekme so se domači na vso moč trudili priti vsaj do "spodobne" situacije pred vrati gostov, a Chelseajeva obramba kaj prida dela ni imela in gostje so se lahko veselili prvih treh točk v sezoni.  

Napeta končnica na Old Traffordu
Manchester United je sezono začel z zmago na derbiju s Chelseajem (4:0) in remijem na gostovanju pri Wolverhamptonu (1:1). Domači dvoboj s Crystal Palacom so pričakali kot nesporni favoriti, a so gostje iz Londona od prve minute dali do znanja, da so na Old Trafford prišli po pozitiven rezultat. Varovanci nekdanjega angleškega selektorja Royja Hodgsona so igrali pogumno in tudi napadalno, kar je v veliki meri presenetilo rdeče vrage, ki nikakor niso mogli razviti svoje igre, oziroma niso uspeli prevzeti konce igre v svoje roke. Še pred vodilnim zadetkom, ki ga je podpisal Jordan Ayew, so imeli gosti nekaj lepih priložnosti, a tudi po zadetku Crystala Palaca se razmerje moči ni kaj prida spremenilo, Londončani so bili najmanj enakovredni. V drugem polčasu so vragi pričakovano stopili na plin, stiskali obroč okrog tekmečevih vrat, a domačim nogometašem ni in ni uspelo zadeti vse do 89. minute, ko je z lepim strelom z roba kazenskega prostora domač zadel Daniel James. Kazalo je na remi, a je Old Trafford z golom za zmago v sodnikovem podaljšku šokiral Patrick Van Aanholt (1:2).

Topničarji povsem nebogljeni v derbiju
Liverpool je bil v derbiju veliko boljši od Arsenala.
Liverpool je bil v derbiju veliko boljši od Arsenala. FOTO: AP

Veliki derbi kroga se je zgodil v Liverpoollu, kjer je gostoval Arsenal. Redsi so bili skozi tekmo veliko boljši nasprotnik, hitro povedli, imeli ob tem še ogromno strelov in lepih priložnosti pred vrati Londončanov in ko je izjemni Mohamed Salah s svojim drugim golom na tekmi, prvega je dosegel iz enajstmetrovke, dobre pol ure pred koncem dvoboja povišal na visokih 3:0, je bilo jasno, da bodo vse tri točke ostale na Anfield Roadu. Tokrat neprepoznavni topničarji, razmerje v strelih na gol je bilo 26:7 v korist Liverpoola, so prišlo do častnega zadetka nekaj minut pred koncem, ko se je med strelce vpisal Lucas Torreira

Izid:
Norwich City - Chelsea 2:3 (2:2)
Cantwell 6., Pukki 30.; Abraham 3., 68., Mount 17.


Manchester United - Crystal Palace 1:2 (0:1)
James 89.; Jordan Ayew 32., Van aanholt 90.


Liverpool - Arsenal 3:1 (1:0)
Joel Matip 41., Salah 48./11m, 58.; Lucas Torreira 85.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
25. 08. 2019 17.17
+2
Super super Frank!
Brgolino
25. 08. 2019 11.01
+3
Man. United se bo en cas rabil da si opomore...sicer je zmaga nad chelsijem dala novega zagona,ki pa ga niso izkoristili...placance vrsti iz kluba in dati moznost igre zeljnim nogometasem
MuhcZaVse
24. 08. 2019 15.46
+14
Dobro igrajo od sredine naprej,obramba je pa ziva tema