Nogomet

Lampard: Sramotna igra v prvem polčasu, Wernerja bom poklical na zagovor

London, 27. 12. 2020 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Londonski obračun Arsenala in Chelseaja se je odvil povsem po željah sicer letos precej skromnega Arsenala, ki je bil pred mestnim derbijem le tri točke od cone izpada. A topničarji so odigrali najboljšo tekmo v sezoni, Chelsea pa je potrdil slabšo formo v zadnjem času, saj je izgubil tretji dvoboj na zadnjih štirih srečanjih v Premier League. V taboru modrih so bili po porazu proti zagrizenemu mestnemu rivalu razočarani in jezni hkrati.

Frank Lampard ima na zadnjih tekmah malo razlogov za ploskanje ...
Frank Lampard ima na zadnjih tekmah malo razlogov za ploskanje ... FOTO: AP

Že v prvem polčasu so domači nogometaši zadeli dvakrat, prvič v 34. minuti, ko je bil z bele pike uspešen Alexandre Lacazette, drugič pa v 44. minuti, ko se je med strelce vpisal še Granit Xhaka. Chelsea je v drugem delu poskusil ujeti priključek, a so topničarji njegove namere preprečili, saj je v 56. minuti na 3:0 povišal Bukayo Saka. Tammy Abraham je v 87. minuti zmanjšal zaostanek gostov, ko je zadel iz bližine. Thiago Silva je malce zatem s strelom z glavo zapravil novo Chelseajevo priložnost, že v sodniškem dodatku pa je Chelsea dobil še najstrožjo kazen, a je Bernd Leno ustavil strel Jorginha z bele pike. 

Manchester United je v Leicesterju dvakrat vodil, domači pa so dvakrat izenačili, s tem pa so prekinili serijo desetih zaporednih zmag vragov na tekmah v gosteh. United še na sedmi zaporedni tekmi ni izgubil, poleg petih zmag, ki so ga pripeljale tik pod vrh lige, je remiziral tudi proti mestnemu tekmecu, Cityju.

"V prvem polčasu smo bili katastrofalni. Kot da ne bi prišli na igrišče. Mislim, fizično smo bili prisotni, a mentalno nikakor. Ravno na to smo opozarjali pred dvobojem, da se vsak posameznik ustrezno psihično pripravi. Čeprav je Arsenal slabše začel sezono in je nizko na lestvici, pa smo opozarjali, da nas čaka zahteven dvoboj in to se je tudi zgodilo. Že po prvem polčasu smo zapravili vse možnosti za dober rezultat. V nadaljevanju smo bili boljši, poskušali oprati sramoto, a nismo bili posebej uspešni," je bil po gladkem porazu v mestnem derbiju (1:3) izčrpen trener Chelseaja Frank Lampard, močno razočaran nad pristopom in tudi željo svojih varovancev proti v tej sezoni zelo neprepričljivemu Arsenalu. Topničarji so bili pred mestnim derbijem le tri točke od cone izpada, a razplet dvoboja je kazal na ravno nasprotno razmerje moči. Chelsea je bil povsem nemočen. Ne prvič v tej sezoni, ki je polna vzponov in padcev. "Resda je ekipa še v nastajanju in imamo v kadru veliko novih mož, a pristop in želja morata biti vsakič na najvišjem nivoju. Zdelo se je, da nekateri fantje niso pri stvari, kot da sploh niso prišli na tekmo z glavo. Fizično so bili prisotni, a to je bilo tudi vse." Nekdanji legendarni nogometaš Chelseaja je s prstom kazal na nekatere posameznike. "Videli bomo, kaj je s Timom Wernerjem. Nekatere stvari mi nikakor niso všeč. Razume, da je prišel v novo okolje, v novo tekmovanje, ki je precej drugačno od Bundeslige, toda nekatere stvari me zelo motijo," je nadaljeval Lampard in še naprej govoril o Nemcu, ki v zadnjem času nikakor ne najde poti do gola. Priložnosti so, zadetkov pa od nikoder. 

Timo Werner je v strelski krizi. Obeta se mu sestanek ena na ena s Frankom Lampardom.
Timo Werner je v strelski krizi. Obeta se mu sestanek ena na ena s Frankom Lampardom. FOTO: AP

"Slaba realizacija je pač nekaj, po čemer sodimo napadalce. Nič drugače ni pri Timu. Nekaj zadnjih tekem je odigral drugače, kot smo se dogovorili. Govoril bom z njim, moram vedeti, kaj ima v glavi. V kratkem ga povabim na sestanek ena na ena," je otoškim novinarjem še zaupal Frank Lampard, ki s Chelseajem trenutno po treh porazih na zadnjih štirih tekmah zaseda šele sedmo mesto. "Zavedam se, da smo daleč od mest, ki jih želimo zavzeti, še dlje pa smo od predstav, ki jih želimo ves čas ponavljati. Časa nimamo, od nas se zahteva, da smo ves čas konkurenčni in nizamo zmage. Trenutno jih ne, zato je gotovo že prisotna slaba volja v našem vodstvu in med navijači. Hitro moramo obrniti tok dogodkov v pozitivno smer," je po bolečem porazu še povedal Lampard, ki, če je verjeti otoškim medijem, ni več tako zelo trdno v sedlu Chelseaja ... 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
03. 01. 2021 20.06
Danes strašanski napredek Chelseaja proti Cityju.
FH540
27. 12. 2020 15.53
+3
Kaksen nos ima Klopp,ko ni vzel Wernerja v Livepool svaka cast...
Iztok Draksler
28. 12. 2020 08.56
leipzig je fajn zasluzil....bayer leverkusen je fajn zasluzil...ajax je fajn zasluzil...leicester je fajn zaslzil...s prodajo igralcev chelseju...upam da ne bodo kot barcelona..nakupi..brez haska...s ne pravm da so igralci slabi...a ce ni kemije...pol ni rezultatov...je pa premier liga tezka...lahko zmagas proti favoritu..a zgubis proti zadnjemu.....
dadinho10
27. 12. 2020 15.32
+3
no, tudi lampardova izjava je neprimerna. to, da je werner v krizi je ok, da tudi to rece, cisto prav. da pa rece, da bo govoril z njim in ga povabil na sestanek pa ni izjava, ki jo prvo medijem poves. na taki nacin si ne kupujes slacilnice, kar bi lampard, kot vrhunski nogometas, moral vedeti.
realmadrid the best
27. 12. 2020 14.23
+3
Werner ima potencial ampak preden je prestopil v Chelcea je vedel da bo šel v veliko močnejšo ligo. Velikokrat se je to že zgodilo.Lp
edenhazard
27. 12. 2020 13.02
+4
Resitev je enostavna ,fantje morajo zaceti igrati!
User513426
27. 12. 2020 12.33
+2
pa kakšne imate to novinarje. a ste slovenski medij al hrvaški. naj vaš novinar vsaj loči jezika med seboj, al pa naj vaš urednik in lektor zadeve popravi pred objavo članka ... zato jer gotovo ...; .... bom u njim ...; .... zapravili sve možnosti ....
glavni Baja
27. 12. 2020 13.32
+0
Iztok Draksler
28. 12. 2020 08.58