Nogomet

Lampard o začetku nove sezone: Do takrat ne bomo ustrezno pripravljeni

London, 03. 08. 2020 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Chelseaja Frank Lampard upa, da bo vodstvo angleške premier lige sprejelo najpravičnejšo mogočo odločitev glede začetka nove sezone, ki naj bi se sicer uradno začela (že) 12. septembra. Londončane namreč pestijo številne poškodbe nosilcev igre, obenem pa jih ta konec tedna (sobota, 8. 8.) čaka še povratni obračun osmine finala v ligi prvakov proti münchenskemu Bayernu.

Čeprav so možnosti minimalne, da bi modri iz britanske prestolnice na povratnem dvoboju osmine finala lige prvakov na münchenski Allianz Areni po visokem porazu na prvi tekmi (0:3) presenetili favorizirani Bayern, je strateg Chelseaja Frank Lampard kljub temu zelo zaskrbljen, ko beseda nanese na uradni začetek nove sezone v angleški Premier league.

"Da, drži, da so se predstavniki vseh klubov elitnega razreda premier lige zedinili glede datuma pričetka nove sezone (12. september, op. p.), toda obenem je padla tudi odločitev, da bodo klubi, ki imajo še zaostale evropske obveznosti bodisi v ligi prvakov bodisi v ligi Europa, deležni vsaj enomesečnega premora. To je tisti higienski minimum, ki ga ne potrebuje le Chelsea, ampak tu je še kar nekaj klubov iz našega državnega prvenstva, ki jih čakajo zaključni nastopi v evropskih tekmovanjih," je zaskrbljenost izrazil šef stroke pri modrih iz Londona in nadaljeval: "Ne iščem nobenih izgovorov, a dejstvo je, da smo prav ob koncu sezone ostali brez petih, šestih standardnih nogometašev, ki za našo igro pomenijo ogromno. Cesar Azpilicueta in Christian Pulisic sta se poškodovala v prvem polčasu finala FA pokala proti Arsenalu; pri obeh gre za poškodbo stegenske mišice in v tem trenutku ne vemo, za kako hudo poškodbo pravzaprav gre. Na isti tekmi si je ramo izpahnil Pedro, ki nas zapušča po koncu sezone. Tu sta še Willian in Ruben Loftus-Cheek, ki sta se poškodovala na predvečer omenjenega finala. Skratka, ubadamo se s številnimi poškodbami, čigar rehabilitacija zahteva določen čas. Ob tem pa velja dodati, da v München ne bomo odpotovali na izlet. Tudi če nam uspe podvig in se uvrstimo v četrtfinale lige prvakov, bi kljub izjemnemu uspehu nastopile še večje težave. Potem bi se čas za pripravo na novo sezono premier lige za nas skrajšal na 20 dni. To pa bi bilo občutno premalo za kakovosten počitek in pripravo na nove klubske izzive."

Willian (na sliki desno) je le eden od številnih nosilcev igre Chelseaja, ki ima težave s poškodbo.
Willian (na sliki desno) je le eden od številnih nosilcev igre Chelseaja, ki ima težave s poškodbo. FOTO: AP

Lampard zaključuje: "Želim si, da bi vodstvo lige dobro razmislilo o tem. Ne pričakujem, da bomo deležni privilegiranega statusa. Tega si tudi ne želimo, a realnost je pač takšna, da potrebujemo kakšen dan oddiha več. Kajti trenutno stanje s poškodbami je alarmantno, in ne upam si predstavljati, kaj bi lahko sledilo že čez mesec dni."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
03. 08. 2020 21.14
+3
Buljs, da lampard poslje rezervo za ligo prvakov, bayern je gladko ze naprej
Lima33
03. 08. 2020 21.01
-2
Bogi jooj... 👎👎
KeepTheBlueFlagFlyHigh
03. 08. 2020 18.52
-2
Cheesecake
03. 08. 2020 15.49
-3
Ni to to, nebo nič iz tega.
PartyTime
03. 08. 2020 15.13
+4
pri vseh miljonih naj samo tecejo... pocival bodo lahko se 40 let in vec, teh par let profesionalizma pa jar naj oddelajo in si zaslizijo kruh!