Nogomet

Laporta: Če ne zmagam na volitvah, bo Messi zapustil Camp Nou

Barcelona, 03. 03. 2021 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od treh glavnih pretendentov za naslednika nekdanjega predsednika nogometnega kluba Barcelona Josepa Marie Bartomeua, Joan Laporta, je v zanimivem soočenju predsedniških kandidatov na španski televiziji RAC1 med drugim poudaril, da v kolikor ne bo izvoljen za novega predsednika 'blaugrane', bo tudi Lionel Messi po 18 letih zapustil Camp Nou.

Nedelja, 7. marec, je dan, ki ga privrženci katalonskega nogometnega ponosa z nestrpnostjo pričakujejo. Boj za izpraznjeni predsedniški stolček pri Barceloni se približuje vrelišču. V igri za prevzem ene od najprestižnejših funkcij v svetu nogometa so ostali še trije kandidati, in sicer: Toni Freix, Victor Font in Joan Laporta.

Predvsem slednji naj bi bil v očeh širše javnosti in poznavalcev razmer znotraj štirih sten kultnega Camp Noua najresnejši kandidat za ponovni prevzem predsedniške funkcije, ki jo je že v preteklosti - med letoma 2003 in 2010 - zelo uspešno opravljal. V tem obdobju je klub iz osrčja Katalonije osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. A trenutno stanje v in zunaj kluba še zdaleč ni takšno, kot je bilo pred 18 leti, ko se je Laporta prvič zavihtel na sam vrh klubskega ustroja. Če bo ponovno izvoljen, ga čaka ogromno dela, kar je priznal tudi med zanimivim soočenjem kandidatov za naslednika nepriljubljenega Josepa Marie Bartomeua.

Joan Laporta je prepričan, da bo Lionel Messi ostal v Barceloni le v primeru njegove vnovične izvolitve na položaj predsednika katalonskega ponosa.
Joan Laporta je prepričan, da bo Lionel Messi ostal v Barceloni le v primeru njegove vnovične izvolitve na položaj predsednika katalonskega ponosa. FOTO: AP

"To, da me ljudje vidijo za prvega favorita, me niti ne preseneča. Vem, da bo novi predsednik Barcelone od prvega dne svojega delovanja pod posebnim drobnogledom zaradi nadaljnje usode našega kapetana Lionela Messija. To mora biti in tudi bo moja prioritetna naloga, če bom seveda izvoljen," je uvodoma za špansko televizijo RAC1 povedal Laporta in nadaljeval: "Z Messijem imava izjemen odnos. Leo se je že pred časom izjasnil, da bi si želel vnovičnega sodelovanja z menoj. V primeru mojega poraza na volitvah bo tudi Messi zapustil Camp Nou. V to ste lahko povsem prepričani."

Laporta pravi, da Messi ni bil zadovoljen z obdobjem, ko je bil v upravnem odboru kluba Laportov protikandidat Freix. "Nekateri menijo, da je Messiju najpomembnejši denar. To je največja mogoča zmota, saj si on želi konkurenčno zasedbo, ki bo znova v igri za osvajanje lovorik. Prepričan sem, da bo prisluhnil moji ponudbi, če bom izvoljen za predsednika," je še pristavil Joan Laporta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
05. 03. 2021 09.34
čo bo predsednik ni važno kde imate denar bo ostal pa
Ticexm
03. 03. 2021 21.34
-11
Naj ze gre enkrat