Nogomet

Lastnik Napolija si želi Ibrahimovića: 'To ni le predlog...'

Neapelj, 23. 10. 2019 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švedski nogometni mojster Zlatan Ibrahimovć bi se lahko kaj kmalu preselil na apeninski polotok, natančneje v Neapelj. Član LA Galaxyja je izrazil veliko naklonjenost Napoliju in njihovemu strategu Carlu Ancelottiju, z njegovo selitvijo na jug Italije pa bi se uresničila tudi velika želja Napolijevega lastnika Aurelia De Laurentiisa.

Decembra se izteče pogodba Zlatana Ibrahimovića z LA Galaxyjem in čeprav je Šved še pred kratkim zagotavljal, da ne razmišlja o vrnitvi na staro celino, je mnenje očitno spremenil. Jeziček na tehtnici v prid Evrope pa bi lahko prevesila tudi nedavna izjava Napolijevega lastnika Aurelia De Laurentiisa. 

Ibrahimović se je z LA Galaxyjem uvrstil v končnico severnoameriškega prvenstva.
Ibrahimović se je z LA Galaxyjem uvrstil v končnico severnoameriškega prvenstva. FOTO: AP

"Ibrahimović je moj dobri prijatelj, srečala sva se v Los Angelesu. Ne z nogometnim namenom, nastanjena sva bila v istem hotelu. Njega in njegovo družino sem povabil na večerjo, imeli smo se super. Moja velika želja je, da ga nekoč vidim igrati v Napolijevem dresu. To je več kot le predlog, sedaj pa je vse odvisno od njega samega. O tem se pogovarjamo že nekaj mesecev," je v pogovoru za Sky Italia povedal De Laurentiis. 

Tudi sam Šved je že nekajkrat izrazil željo po vrnitvi na staro celino. V pogovoru za La Gazzetto Dello Sport je tako pred časom dejal, da Italija ostaja njegov drugi dom, zato ga povratek v Serio A še kako mika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Star sem 38 let, imam navdušenje otroka in veliko željo po zmagi. O svoji prihodnosti sicer kaj dosti ne razmišljam, o tem se moram pogovoriti z družino. Če bi želel nadaljevati svojo nogometno pot, bi moral najti nekaj res posebnega, ki bi ohranilo ogenj, ki tli v meni," je dejal Ibrahimović, sicer nekdanji član Manchester Uniteda, Juventusa in AC Milana. Na apeninskem polotoku je preživel, vsega skupaj, sedem let, v tem času pa zaigral za tri italijanske velikane. Poleg zgoraj omenjene stare dame in Milana, še za velikega italijanskega rivala Inter. 

"Italija je moj drugi dom, tam sem doživel nekaj nepozabnih spominov. Rad bi se pridružil ekipi, ki se bori za lovorike. Še vedno lahko naredim veliko razliko na zelenici. Nisem neke vrste razstavni eksponat, ki bi si ga ljudje hodili ogledovat. Še vedno zatresem mrežo dvajsetkrat v sezoni," je zatrdil 'Ibra', ki v svoji karieri še ni oblekel Napolijevega dresa. Izrazil je veliko spoštovanje do Napolijeve legende Diega Armanda Maradone in pridal, da bi tudi sam skušal poskrbeti za podobno evforijo pod Vezuvom. 

Ancelotti se je na namigovanja Ibrahimovića odzval z zabavno opazko.
Ancelotti se je na namigovanja Ibrahimovića odzval z zabavno opazko. FOTO: AP

Ancelotti v šali povabil Ibrahimovića v Napoli

A ne veselite se prehitro, Ibrahimović je namreč že v naslednjem trenutku pomiril vse navijače Napolija in zatrdil, da bo na končno odločitev vpisalo veliko različnih dejavnikov. Kljub temu ga mami selitev v Neapelj, kjer bi s svojo karizmo zagotovo vzbudil veliko zanimanja. "Z mojo pomočjo bi bil Sao Paolo vsak teden razprodan. Tam je tudi Carlo Ancelotti, eno izmed največjih nogometnih imen," je na dušo italijanskemu strategu popihal Ibrahimović. 

S komplimenti mu je vrnil tudi Ancelotti, ki se je celo pošalil, da bo takoj stopil v stik s Švedom: "Poklical ga bom še danes zvečer in mu povedal, da čakamo nanj." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adjgalomt
23. 10. 2019 18.57
-11
Italijanska liga odpad za odslužene dele