Nogomet

Laušić prihaja, Mutavčić odhaja

Maribor, 02. 08. 2022 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poletni prestopni rok za slovenske nogometne prvake NK Maribor še zdaleč ni zaključen. Najnovejša okrepitev je 21-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec Marin Laušić, ki bo hrvaško prvoligaško prizorišče zamenjal za slovenskega. Po treh sezonah pri Slaven Belupu se seli v Maribor, s katerim je podpisal pogodbo do leta 2025. Ob tem so iz kluba sporočili še, da je Mirko Mutavčić končal vijol'čno zgodbo in se seli v NK Domžale.

Hrvaški nogometaš Marin Laušić je na razvojni poti štiri leta preživel v nogometni šoli splitskega Hajduka, nato kot mladinec odšel k Solinu, kjer je izzval zanimanje Slaven Belupa."Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prvenstvu. Izziv je velik, motivov ne manjka. Oddelal sem priprave, prihajam v delovnem ritmu, tako da ne bom v zaostanku glede telesne pripravljenosti. V zvezni vrsti lahko igram v središčnem delu ali na krilnem položaju, trener pa bo presodil, kje lahko prispevam največji delež," je ob prihodu v vijol'čni dom dejal Laušić, ki si je za igranje za vijoličaste izbral št. 30 in bo že lahko na seznamu kandidatov za nastop v dvoboju s finskimi prvaki v četrtek v Ljudskem vrtu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Potrebovali smo dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, je Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu, že na ponedeljkovem treningu," je novinca predstavil športni direktor Marko Šuler.

Domžale Žiniča nadomestili z Mutavčićem

Odhod Andraža Žiniča v Maribor je izpraznil mesto na desni strani obrambe, zapolnil pa ga bo ravno član Maribora. Dveletno pogodbo je z Domžalami podpisal Mirko Mutavčić.

"V novo okolje prihajam zelo motiviran. Prve treninge sem z ekipo že opravil, spoznal soigralce, strokovni štab. Veliko fantov poznam iz mlajših reprezentanc, z glavnim trenerjem pa sva že sodelovala v Mariboru. Simon mi je ponudil priložnost za igranje v članskem moštvu, debitantske nastope v 1. SNL, ki mi bodo za vedno ostali v spominu. Osebno si v Domžalah želim napredovati, najprej pa bo seveda potrebno popraviti vtis s prvih tekem. Zmoremo več in prepričan sem, da bo pogled na lestvico kmalu bistveno lepši," je za klubsko spletno stran povedal Mutavčić.

21-letni Mutavčić je prve nogometne korake storil v mlajših selekcijah Gorice. Pri 15 letih se je preselil v Maribor, kjer je po nastopanju za kadete in mladince prvoligaški debi dočakal v lanski sezoni. Na Štajerskem je nastopil na 15 tekmah 1. SNL, en dvoboj je odigral tudi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. V preteklosti je nekdanji mladi slovenski reprezentant kot posojen nogometaš branil tudi barve Primorja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Športni direktor Domžal Senijad Ibričić je o prestopu dejal: "Obrambne položaje želimo imeti ustrezno pokrite, zato smo po prestopu Žiniča v Maribor nemudoma ukrepali. Mitji Ileniču bo v prihodnje konkuriral Mutavčić, mladi nogometaš, ki ima za seboj v celoti opravljene poletne priprave, hkrati pa okolje že dobro pozna. Moram povedati, da prestopa nista povezana, smo pa z Mariborom spet odlično sodelovali. Mutavčić se je ekipi že pridružil."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mahone7
02. 08. 2022 21.38
+3
Sami nasi covjeki
torcida975
02. 08. 2022 20.38
+3
obup,,,,manager