Nogomet

Lazio vladar večnega mesta, Juventus na kolena spravil Inter

Rim, 06. 11. 2022 23.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Lazia so v 13. krogu italijanskega prvenstva zmagali na rimskem derbiju, kjer so bili z 1:0 boljši od Rome. S tem je Lazio skočil na tretje mesto v serie A in zaostaja dve točki za drugouvrščenim Milanom. Juventus je v zadnji tekmi kroga pred domačimi navijači premagal Inter z 2:0.

Statistika tekme Juventus – Inter
Statistika tekme Juventus – Inter FOTO: Sofascore.com

Za vodstvo Juventusa je v 52. minuti po podaji Filipa Kostića poskrbel Adrien Rabiot. Kostić je bil podajalec tudi pri drugem zadetku črno-belih Nicola Fagiolija. Žoga je po njegovem strelu zadela Robina Gosensa in končala za hrbtom Andrea Onanaja. Juve je s tem prehitel Inter na lestvici in je zdaj peti s 25 točkami. Inter ima točko manj in je sedmi.

V mestnem derbiju v Rimu si je več priložnosti pripravila Roma, a zasedba Joseja Mourinha s tekme ni odnesla točk. Edini zadetek za Lazio je v 29. minuti dosegel Felipe Anderson.

Statistika tekme Roma – Lazio
Statistika tekme Roma – Lazio FOTO: Sofascore.com

Na prvi nedeljski tekmi je Bologna ugnala Torino z 2:1. Gostje so sicer vodili po prvem delu igre, ko je v 26. minuti Saša Lukić uspešno izvedel najstrožjo kazen. V drugem polčasu je nato najprej izenačil rezervist Riccardo Orsolini, za zmago pa je devet minut kasneje zadel Stefan Posch.

Fiorentina je na gostovanju premagala Sampdorio z 2:0, ki tako ostaja na predzadnjem mestu serie A s šestimi točkami. Za zgodnje vodstvo Fiorentine je v četrti minuti poskrbel Giacomo Bonaventura, Nikola Milenković pa je po odmoru razblinil vse dvomu o zmagovalcu.

Monza je bila pred domačimi navijači z enakim rezultatom boljša od Verone. To je že osmi zaporedni poraz Verone, ki s petimi točkami ostaja na dnu ligaške lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.