Nogomet

Lazio z dobrodelnim projektom do polnih tribun

Rim, 13. 06. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri nogometnem klubu Lazio bodo poskrbeli, da sedeži na tribunah ne bodo prazni. Tako kot je bilo že nekaj podobnih poskusov po nogometni Evropi, bodo na prazne sedeže postavili posebej narejene silhuete navijačev, vsaka bo imela svojo fotografijo. Gre za projekt "Nikoli ne boš sam", ki bo imel tudi dobrodelno noto, saj bodo izkupiček namenili Rdečemu križu.

Nogometaši Lazia
Nogometaši Lazia FOTO: AP

Tudi v italijanski ligi bodo tekme do nadaljnjega pred praznimi tribunami in brez navijačev. Vseeno pa si bodo privrženci Lazia lahko zagotovili "virtualno mesto" na tribuni, tako da bodo odšteli slabih 40 evrov in poslali svojo fotografijo, ki bo nato odtisnjena na silhueti (75x45 cm) in bo dobila mesto na tribuni rimskega stadiona. In bo tam vse do takrat, ko se bodo vrata stadionov za navijače znova odprla.

Izkupiček omenjene akcije bo šel v dobrodelne namena, italijanskemu Rdečemu križu, gre za podporo vsem zdravstvenim delavcem, ki so delali v zahtevnih razmerah v času novega koronavirusa. "Hvaležni smo, da lahko sodelujemo v tej akciji, ker ima izjemno simbolno vrednost. Z veseljem si predstavljam virtualni objem vseh navijačev s pomočjo silhuet, ki bodo predstavljale konkretno podporo tistim, ki so se vse te mesece borili na prvih linijah proti temu virusu. To bo naša pomoč aktivnostim italijanskega Rdečega križa, " je dejal predsednik Lazia Francesco Rocca.  

Tekmovanje v Serie A, ki ga je 9. marca prekinila epidemija novega koronavirusa, se bo nadaljevalo 20. in 21. junija, ko bodo najprej odigrali zaostale tekme 25. kroga, nato pa sledi nadaljevanje. Juventus (63 točk) vodi na lestvici s točko prednosti pred Laziom, tretji milanski Inter je zbral 54 točk, Atalanta iz Bergama pa je na četrtem mestu z 48 točkami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glavni Baja
13. 06. 2020 09.36
-1
Malo_sutra
13. 06. 2020 08.44
+3
Koliko enega protokola, kompliciranja, organizacije... A ni lazje, da vsak tale nogometas gre do prve banke in nakaze kolikor se dogovorijo.
Militos
13. 06. 2020 08.40
hondica
13. 06. 2020 08.02
+1