Nogomet

Le Havre v 96. minuti ob točko, PSG le remiziral z Rennesom

Pariz, 25. 02. 2024 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Le Havra, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 23. krogu francoske Ligue 1 gostili Reims in izgubili z 1:2. Vodilni Paris Saint-Germain je doma proti Rennesu remiziral z 1:1.

Reims je v Le Havru na tekmi povedel prek Mohameda Daramyja v 64. minuti, le dve minuti pozneje pa so gosti na igrišču ostali le z deseterico po izključitvi Thomasa Foketa. Ko je Abdoulaye Toure unovčil najstrožjo kazen v 74. minuti in izid poravnal na 1:1, se je zdelo, da bodo domačini ob številčni prednosti ohranili vsaj točko. A jim je tudi to odnesel Daramy, ki je z bele pike postavil končni izid v 96. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni Paris Saint-Germain je bil proti Rennesu na pragu poraza, saj je ta po golu Amina Gouirija – to je bil edini Rennesov strel v okvir vrat – vodil od 33. minute vse do 97. Takrat pa je sicer dominantnim Parižanom točko prinesla uspešno izvedena enajstmetrovka Goncala Ramosa.

Statistika tekme PSG - Rennes
Statistika tekme PSG - Rennes FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme PSG - Rennes

Pred tem je Lens gostil Monaco in izgubil z 2:3. Monačani so do zmagovitega zadetka prišli v 92. minuti, ko je zadel Takumi Minamino, tudi strelec drugega zadetka Monaca. Prvega je prispeval Folarin Balogun, ki pa je nato v 82. minuti zapravil enajstmetrovko.

Četrtouvrščena zasedba iz Nice je igrala le 0:0 z zadnjeuvrščenim Clermontom, Toulouse je s 3:1 odpravil petouvrščeni Lille, Marseille pa je na večerni tekmi s 4:1 premagal Montpellier.

Že v petek je Lyon slavil pri Metzu z 2:1, v soboto je Nantes z 1:0 zmagal pri Lorientu, drugouvrščeni Brest pa s 3:0 pri Strasbourgu.

PSG ima na vrhu lestvice 54 točk, 11 manj jih ima Brest, Monaco je pri 41, Nice pri 40, Lille pa pri 38. Le Havre je 14. s 24 točkami.

Izidi 23. kroga francoske Ligue 1:

Metz - Lyon                                1:2 (1:1)

Lorient - Nantes                           0:1 (0:0)

Strasbourg - Brest                         0:3 (0:2)

Lens - Monaco                              2:3 (1:2)

Le Havre - Reims                           1:2 (0:0)

Nice - Clermont                            0:0

Toulouse - Lille                           3:1 (0:1)

PSG - Rennes                               1:1 (0:1)

Marseille - Montpellier                             4:1 (2:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.