Nogomet

Leeds odščipnil pomembni točki Chelseaju, Aguero prekinil strelski post

Leeds, 13. 03. 2021 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G., J.B.
Komentarji
3

Na prvi sobotni tekmi 28. kroga angleške nogometne lige sta se Leeds in Chelsea razšla z neodločenim izidom 0:0. Nemški strateg Thomas Tuchel na klopi Chesleaja tako z remijem tudi po 12 tekmah še naprej ostaja neporažen. Kasneje je Burnley na gostovanju presenetil Everton z 2:1, Manchester City pa je bil zanesljivo boljši od Fulhama s 3:0.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Neodločen izid je že stalnica na medsebojnih tekmah teh dveh ekip v Leedsu, a izid brez golov sta zabeležila po skoraj dvajsetih letih. Ekipi sicer nista pokazali dolgočasne predstave, obe sta si priigrali nekaj priložnosti, toda učinkovitost ni bila na visoki ravni. Chelsea, ki v Leedsu ni zmagal že od 1. aprila 2000, je bil za odtenek boljši v prvem polčasu, v drugem pa sta bili ekipi povsem enakovredni.

Na koncu sta bili moštvi zadovoljni s točko, Leeds jo je osvojil po dolgem času, potem ko je izgubil na zadnjih štirih od petih tekem. Chelsea je ostal nepremagan še na 12. zaporedni tekmi, odkar je ekipo prevzel Thomas Tuchel. Ima pa v zadnjem času težave z učinkovitostjo, na zadnjih petih tekmah je le dvakrat zatresel mrežo tekmecev, pod vodstvom Nemca pa niti enkrat še ni dosegel več kot dva gola.

Burnley je na gostovanju pri Evertonu še poglobil krizo domačih karamel, ki so na zadnjih sedmih ligaških tekmah zabeležile vsega štiri točke. Burnley je z zmago dopolnil Merseyside dvojček, saj je pred nekaj tedni na Anfieldu ugnal tudi Liverpool. Tako je šele prvič v svoji zgodovini v eni sezoni slavil na obeh gostovanjih pri ekipah iz mesta Liverpool. 

Na zadnji sobotni tekmi pa je Manchester City zacelil rane po presenetljivem porazu na mestnem derbiju minuli konec tedna, s 3:0 je bil v Londonu boljši od Fulhama. Skupaj sta v napadu začela Gabriel Jesus in Sergio Aguero, kar se je zgodilo prvič po lanskem februarju. Oba sta se vpisala med strelce, Jesus je dosegel gol za 2:0, Aguero pa je zatem izkoristil najstrožjo kazen, s čimer je prekinil strelski post v Premier League, ki je trajal kar 13 tekem ali 641 minut igralnega časa ali 24 strelov. Nazadnje se je namreč med strelce vpisal januarja 2020 proti Sheffield Unitedu, pred 417 dnevi. 

Statistika tekme Fulham – Manchester City
Statistika tekme Fulham – Manchester City FOTO: Sofascore.com

Premier Leauge, 28. krog, izidi:
Leeds - Chelsea 0:0 (0:0)

Everton – Burnley 1:2 (1:2)
Calvert-Lewin 32.; Wood 12., McNeil  24.

Fulham – Manchester City 0:3 (0:0)
Stones 47., Jesus 56., Aguero 60. (11-m.)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
13. 03. 2021 20.13
Škoda, da napad ni dober
AS1983
13. 03. 2021 17.20
+2
če je tekma brez golov, bi jim jaz kazenske točke dal
Sortegilio
13. 03. 2021 16.16
+3
Pri Chelseaju spet napad škripa. Giroud pa ni dobil priložnosti.