Nogomet

Leeds poskrbel za prvi prvenstveni poraz Aston Ville

London, 23. 10. 2020 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
5

V elitni angleški nogometni ligi Premier League ni več ekip s stoodstotnim izkupičkom. Zadnja je točke oddala Aston Villa, ki je na uvodni tekmi šestega kroga doma izgubila proti Leedsu z 0:3. S "hat-trickom" se je izkazal Leedsov nogometaš Patrick Bamford.

Jack Grealish je imel dve lepi priložnosti, a ju ni izkoristil, Aston Villa pa je doživela prvi poraz v prvenstvu.
Jack Grealish je imel dve lepi priložnosti, a ju ni izkoristil, Aston Villa pa je doživela prvi poraz v prvenstvu. FOTO: AP

Aston Villa bi se z zmago zavihtela na vrh lestvice Premier League in ohranila tudi niz neporaženosti v novi sezoni, a se ji ni izšlo. Sicer je zmagala na prvih štirih tekmah, kar je bilo prvič v klubski zgodovini po daljni sezoni 1930/31, na peti tekmi pa se ji je zalomilo.

Zmaga gostov na sicer zelo zanimivi in živahni tekmi je povsem zaslužena. Ves obračun so bili boljši, nevarnejši, čeprav so imeli do prvega gola najlepši priložnosti domači. Obe je zapravil novi angleški reprezentant Jack Grealish. V prvem polčasu je že premagal vratarja Illana Mesliera, a je z golove črte žogo odbil Luke Ayling, v drugem pa je po samostojnem prodoru, ko je pretekel 60 metrov, sam prišel pred vratarja, a je ta dobil medsebojni dvoboj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na kazen ni bilo treba dolgo čakati. Zanjo je s "hat-trickom" poskrbel Patrick Bamford. Najprej je v 55. minuti po protinapadu in strelu Rodriga odbito žogo poslal v mrežo, nato je v 67. minuti žogo pod prečko poslal s strelom od daleč, za konec pa se je v slogu odličnega strelca v 74. minuti še lepo znašel v kazenskem prostoru. Angleški napadalec Bamford je v izvrstni formi, saj je v tej sezoni dosegel že šest golov, kar ga postavlja na tretje mesto trenutne lestvice. Pred njim sta s sedmimi goli Evertonov Dominic Calvert-Lewin in Tottenhamov Son Heung-Min.

Po prvem golu na tekmi so gosti pod vodstom trenerja Marcela Bielse, z zmago so se vsaj začasno zavihteli na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, povsem zagospodarili na igrišču, domači pa so povsem odpovedali. Pogled na lestvico Premier League je še vedno zelo zanimiv. Na prvem mestu je Everton s 13 točkami, štirimi zmagami in remijem na petih tekmah, sledi Aston Villa z 12 točkami (štiri zmage, en poraz), tretji Leeds s tekmo več in desetimi točkami, nato sledi Liverpool, tudi z desetimi točkami (5 tekem: tri zmage, poraz in remi).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
24. 10. 2020 11.56
+1
aston villa je predobro začela,tako da vesel za poraz
Ben Hur
24. 10. 2020 10.19
+4
Bravo Leeds. Moj najljubsi klub v tujini. Dolgo casa so rabili, da so se vrnili nazaj. Se se spomnim generacije,ki je igrala v polfinalu lige prvakov (Rio Ferdinand, Ian Harte, Harry Kewell, Lee Bowyer, Mark Viduka, Alan Smith, Robbie Keane, ...)...
Sortegilio
24. 10. 2020 09.27
+5
Bramford je bil mladi up Chelseaja, kjer pa ni dobil prave priložnosti.
bububu123
24. 10. 2020 09.25
+3
Leeds ve letos biti zelo visoko, so okrepljeni, finančno dobro stojijo!
PinkoPilinko
24. 10. 2020 13.13
+2