Nogomet

Legendarni Di Livio odločen: Napočil je čas, da zaključite z vsem

Ljubljana, 26. 03. 2020 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji dolgoletni italijanski nogometni reprezentant Angelo di Livio, ki je svoj čas med drugimi branil barve torinskega Juventusa in Fiorentine, poziva odgovorne može naj nemudoma tudi uradno zaključijo letošnjo sezono in se v skladu s trenutno zdravstveno krizo pri naših zahodnih sosedih postopno ter s trezno glavo odločijo, kako in predvsem kdaj naprej.

Zaradi epidemije koronavirusa je v Italiji do zdaj umrlo že okrog 7000 ljudi. Popolnoma jasno je, da bodo posledice zdravstveno-gospodarsko-socialne krize pri naših zahodnih sosedih enormne in dolgotrajne, kar se bo odrazilo tudi na tamkajšnji klubski nogomet.

Eden od tistih, ki je v drugi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja igral pomembno vlogo v italijanski izbrani vrsti Angelo di Livio, je v pogovoru za Tuttosport poudaril, da je že zdavnaj vrag odnesel šal in da bodo morali vodilni možje Italijanske nogometne zveze ukrepati nemudoma. "Napočil je trenutek, da se vse zapre in tudi uradno zaključi letošnja sezona," je med drugim dejal danes 53-letni Di Livio in nadaljeval: 

Nekdanji dolgoletni italijanski reprezentant in član Fiorentine Angelo di Livio poziva pristojne v tamkajšnjem klubskem nogometu, naj nemudoma zaključijo s sezono in se raje osredotočijo na novo.
Nekdanji dolgoletni italijanski reprezentant in član Fiorentine Angelo di Livio poziva pristojne v tamkajšnjem klubskem nogometu, naj nemudoma zaključijo s sezono in se raje osredotočijo na novo. FOTO: AP

"Menim, da je to edina logična rešitev. le na ta način bo imelo vodstvo zveze možnost in predvsem čas razmisliti, kako in predvsem kdaj naprej. Če želimo rešiti naš klubski nogomet pred kolapsom, je ena od idej, da bi se nova klubska sezona začela ob koncu poletja ali pa na začetku jeseni. Pa še to je precej optimistična napoved."

Bivši član torinskega Juventusa, Fiorentine, Padove in Perugije je pozval italijanske državne oblasti, da nagradijo vso zdravstveno osebje. "Zdravniki in medicinske sestre so izjemni in neverjetni heroji. Nimajo niti trenutka, da bi se vsaj malce spočili. Upam in želim si, da jih bo država znala nagraditi, ko se bo pandemija končala. Brez njih bi nam bilo še precej težje," je še dodal Angelo di Livio, ki je za italijansko reprezentanco v obdobju med leti 1995 in 2002 zbral 40 nastopov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
27. 03. 2020 10.31
+5
Dobro razmišljanje. Sploh zadnji odstavek. Zdravstvenemu osebju bi morali popeteriti plače v tem času. Delajo nenormalno in se trudijo noč in dan. In so venomer izpostavljeni in ranljivi. Pa raznim prostovoljcem in gasilcem in policiji.