Nogomet

Legendarni Diego dosegel svoje: na gostovanja le še z zasebnim letalom

Ljubljana, 13. 09. 2018 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden in edini Diego Armando Maradona je pred dnevi prevzel vodenje skromnega mehiškega drugoligaša Dorados, ki mu poveljuje zloglasni narko kartel Sinaloa. Toda legendarni Argentinec ne bi bil to kar je, če pred podpisom enoletne pogodbe v vrednosti slabih 150.000 ameriških dolarjev ne bi izrazil 'posebnih želja'.

Natančneje dveh, ki se nanašata na prevoz moštva na gostujoče tekme in bivanjski prostor, kjer naj bi po mnenju mnogih največji nogometaš vseh časov stanoval v obdobju delovanja v mehiškem drugoligašu Dorados de Sinaloa.

Legendarni Diego Armando Maradona je že opravil nekaj uvodnih treningov s svojim novim moštvom iz druge mehiške lige.
Legendarni Diego Armando Maradona je že opravil nekaj uvodnih treningov s svojim novim moštvom iz druge mehiške lige. FOTO: AP
"Ni skrivnost, da sem člane klubskega vodstva prosil dve stvari: pod točko ena bi se odslej na gostujoče tekme prevažali z zasebnim letom in ne z avtobusom, kot je bila praksa doslej; in pod točko dve, da bi mi uredili bivanjski prostor, v katerem bi se počutil, kot bi bil doma v rodni Argentini. Menim, da za klub takšnega slovesa, ki nima finančnih težav, to ne bi smel biti prevelik zalogaj," je pred številčno mehiško sedmo silo dejal legendarni Diego Armando Maradona

Uresničiti cilje kluba
Na odlično obiskani tiskovni konferenci je 'El Pibe de Oro' spregovoril tudi o tekmovalnih ciljih svojega moštva, s katerim si želi - to je večkrat jasno in glasno poudaril - doseči toliko zmag, ki bi ga popeljale v najvišji razred domačega državnega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V Dorados nismo prišli na dopust, ampak trdo delati in posledično uresničiti cilje klubskega vodstva. Glede na to, da sem napadalno usmerjen trener, bom od svojih varovancev vselej zahteval pogumno igro v obe smeri. Iz čvrste obrambe bomo skušali kreirati čim več učinkovitih protinapadov in napadov, ki bodo s privlačno kombinatoriko v polju skrbeli za zadovoljstvo naših privržencev. Želimo zmagovati z atraktivno in učinkovito igro," je poudaril 57-letni Argentinec na klopi Doradosa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
13. 09. 2018 17.04
+7
Robe bo na pretek...raj za Maradono...in verjamem da mu bodo poritali bivanje da bo kot doma vse v "belem".
tekač
13. 09. 2018 15.13
+10
V pravi klub je prišel.
joze1962
13. 09. 2018 14.35
+3
dark horse
13. 09. 2018 14.12
+5
Bivanjski prostor????