Nogomet

Legendarni 'rdeči vrag' zbodel: 'Verjetno so se obmetavali z gelom za lase'

Manchester, 25. 04. 2019 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda počasi, a vztrajno izgubljajo boj za uvrstitev na mesta, ki še neposredno vodijo v skupinski del elitne lige prvakov v prihodnji sezoni. Zadnji prvenstveni poraz je bil še posebej boleč za varovance Oleja Gunnarja Solskjaerja, saj so v mestnem derbiju morali priznati premoč Cityju.

Oglasili so se tudi nekateri legendarni člani 'rdečih vragov', ki niso skoparili s kritikami na račun zdajšnje zasedbe. Še največ si je privoščil ekscentrični Roy Keane, ki je le nekaj trenutkov po koncu dvoboja na Old Traffordu pošteno zbodel Paula Pogbaja in soigralce.

"Če mislijo, da bodo zmage prišle same od sebe, se grdo motijo. Menim, da so se Paul Pogba in ostali od tolikšne jeze v slačilnici obmetavali z gelom za lase. Vse bolj se zdi, da jim je to pomembnejše od podobe na igrišču. Trenutno stanje ni spodbudno, želimo pa si, da bi fantje v zadnjih treh tekmah pokazali več zmagovalnega značaja," je bil oster Keane ob že tretjem zaporednem, sicer pa petem porazu na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Premalo ambiciozna igra v napadu nogometašev Manchester Uniteda, ki so uspeli v nekaj več kot 90 minutah igre proti vratom Edersona Moraesa pred svojimi navijači sprožiti vsega en strel, dovolj zgovorno priča o precejšnjem padcu forme varovancev norveškega stratega Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki kljub nedavnemu podpisu večletne pogodbe nima mirnega spanca.

Paul Pogba se je vnovič znašel pod plazom kritik. Po porazu v mestnem obračunu z Manchester Cityjem si ga je pošteno privoščil legendarni 'rdeči vrag' Roy Keane.
Paul Pogba se je vnovič znašel pod plazom kritik. Po porazu v mestnem obračunu z Manchester Cityjem si ga je pošteno privoščil legendarni 'rdeči vrag' Roy Keane. FOTO: AP

Slednji je pred vse bolj kritično otoško 'sedmo silo' priznal, da je razlika v kakovosti med mestnima rivaloma v tem trenutku prevelika v korist sinjemodrih. "Ne bomo si lagali, razlika v kakovosti obstaja, zato so v vrhu, mi pa tu, kjer pač smo. Pri Cityju so postavili visoke standarde, na nas je, da to neugodno stanje najprej skušamo zmanjšati, nato pa storiti vse, da jih prehitimo. Igralcem nimam česa očitati, tokrat so prikazali veliko volje in želje. Videlo se je, da si želijo pozitivnega rezultata, ampak to ni bilo dovolj. Na našo žalost smo prejeli dva poceni zadetka, ki sta botrovala tokratnemu porazu," je bil jasen in izčrpen nekdanji napadalec 'rdečih vragov'. 

Guardiola: "Prvak je lahko le eden."
V modrem delu Manchestra imajo precej več razlogov za zadovoljstvo. Kljub bolečemu izpadu v četrtfinalu lige prvakov so se 'Meščani' hitro preusmerili na domača tekmovanja, predvsem k misiji ubranitve naslova angleških prvakov. Varovanci Pepa Guardiole so dosegli enajst zaporednih zmag v Premier ligi in tri kroge pred koncem - doma bodo gostili Leicester City, gostovali pa pri Burnleyu in Brightonu - ob točki prednosti pred Liverpoolom vse držijo v svojih rokah. 

"V lanski sezoni smo precej dvignili letvico v Premier ligi z osvojenimi 100 točkami. Letos imamo izjemnega konkurenta v fantastičnem Liverpoolu, ki mu uspevajo čudežne stvari. Kar se tiče državnega prvenstva, držimo vse v svojih rokah. Zavedamo se, da nas do konca sezone čakajo tri zelo neugodne tekme, a če želimo ubraniti naslov, bomo morali prikazati svojo najboljšo igro. Tako mi kot Liverpool bi si zaslužili to prestižno lovoriko, toda prvak je lahko le eden. Tisti, ki bo na koncu ostal praznik rok, ne sme biti preveč razočaran, saj sta obe moštvi dali vse od sebe," je dejal Josep "Pep" Guardiola. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TITO 50
26. 04. 2019 21.01
+1
TALE LENUH OD POGBAJA JE NAJBOLJ PRECENJEN NOGOMETAŠ NA SVETU
Iniesta
26. 04. 2019 16.58
-3
Ce enemu Muriju ni uspelo dvigniti Junajteda, ne vem komu bi ga lahko ...
tofsy2
25. 04. 2019 17.32
+12
Po včerajšnji tekmi sodeč je zasedba MU res zvezdniška, le ,da igralci niso z od zvezdnikov. Pogba izgubljen skozi celo tekmo in neopazen,vshajajoče zvezde Rashford in Lingard pa enostavno ne vesta kaj bi z žogo če jo že dobita. Skoraj bom začel verjeti murčitu,ki ni mogel prekritizirat ekipe.
disorderliness
26. 04. 2019 08.00
+3
A Murči je kritiziral ekipo? Kot pri nas en kmet, ki ni znal obdelati njive s koruzo, pol jo je pa na moč kritiziral, kako slabo mu raste. Ti, ti, koruza nesposobna, ti!!!
cripstoned
25. 04. 2019 17.16
+14
lepo sem zadnjic povedal...ce bi danasnji preplacanci uniteda igrali ob teh legendah bi danes malo drugace razmisljali...nic dragih oblacil, luksuznih avtov, potovanj itd...ko pogledas obnasanje lingarda, rashforda, pogbaja in se koga danes v unitedu je vse usmerjeno na smeh in veselje...trdo delo, motiviranost in pripadnost klubu ki te placa bajno pa trpijo in posledicno trpi klub ter navijaci....keane brez dlake na jeziku kot vedno...spostovanje...
janezpodre
25. 04. 2019 16.32
-1
Je pa res, da si še niso odpočil od tekanja po pariški travi, mal pa ja morjo met počitka, ne more človk nonstop laufat.
S.O.S 1
25. 04. 2019 15.13
+26
Ta Pogba ni vreden nič. Vse je napihnjeno, on posebej. Obnašajo pa se kot, da se nogomet igra sam, oni pa so zvezde.
Kvagleas
25. 04. 2019 15.28
+10
blazter
25. 04. 2019 15.03
+10
No po taki tekmi vidiš koliko je francoska liga slaba. Ali pa PSG?
Kvagleas
25. 04. 2019 15.30
+13
Samo kako po tem ti igralci, ki so izhajali iz te lige lepo potem osvojijo svetovno prvenstvo.
blazter
25. 04. 2019 16.09
+4
JOSEPH HAYDN
25. 04. 2019 14.30
+13
Unitedu je kr ornk v glavo stopil to da so izločil drugorazredni PSG,vsak k igra mal bol resen nogomet pa tele manekenček pelje scat
tedoVV2HCmedo
25. 04. 2019 14.06
+18
Gledal sem tekmo. Man Utd je zdaj kot Maribor, branilci ne morajo podati vezistu, zato podajo samo vratarju, on pa brcne žogo po zraku.
tedoVV2HCmedo
25. 04. 2019 14.08
+13
Trener ni nič kriv, šefi morajo zamenjati pol ekipe.
Kvagleas
25. 04. 2019 15.46
+10
Sej pri Mariboru ti igra samo Dervišević, 35 tekm 15 asistenc plus 5 golov.