Nogomet

VIDEO: Legendarni Ševčenko prevzel selektorsko mesto v Ukrajini

Kijev, 15. 07. 2016 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ukrajinska nogometna zveza je sporočila, da je namesto Mihajla Fomenka, ki se je poslovil po nedavnem evropskem prvenstvu v Franciji, za selektorja moške izbrane vrste imenovala nekdanjega največjega zvezdnika te države Andreja Ševčenka.

Andrej Ševčenko in Davor Šuker
Andrej Ševčenko in Davor Šuker FOTO: Reuters
V Ukrajini so že nekaj tednov namigovali, da bo prav 39-letni Andrej Ševčenko naslednik neuspešnega Mihajla Fomenka na selektorskem mestu, zdaj pa je odločitev tudi uradna. Izvršni odbor tamkajšnje nogometne zveze (FFU) je soglasno potrdil Ševčenka za novega selektorja.
Novega stratega imajo tudi češki nogometaši. Češka nogometna zveza je za novega selektorja članske vrste potrdila Karla Jarolima.

Z nekdanjim zvezdnikom največjih evropskih klubov in dobitnikom nagrade za najboljšega nogometaša na svetu leta 2004 so sklenili dveleandrej ševčenkotno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. Dosedanji selektor Mihajlo Fomenko je odstopil po zadnji tekmi predtekmovanja 21. junija proti Poljski, ki je pomenila, da Ukrajina ni imela več možnosti za preboj v izločilni del Eura 2016. Ukrajina je EP končala s tremi porazi in brez doseženega zadetka ter tako pristala na zadnjem mestu med 24 udeleženkami.

Fomenko je Ukrajino prevzel decembra 2012 in v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016 izločil tudi Slovenijo.

Prvi cilj novega stratega Ukrajine bo uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JJZGEODPRASKAKATJO
15. 07. 2016 19.57
NerdIRL
15. 07. 2016 18.59
+1
Andriy Shevchenko*.