Nogomet

Lehmann se je opravičil za rasistično opazko

Berlin, 06. 05. 2021 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji nemški reprezentančni vratar Jens Lehmann se je opravičil zaradi rasističnega sporočila, ki ga je nedavno poslal na WhatsAppu in v katerem se je vprašal, ali je strokovni sodelavec televizije del "črne kvote". Danes je Lehmann zapisal, da "takšnih opazk ne bi smeli objavljati, saj lahko sicer postanejo družbeno sprejemljive."

Jens Lehmann
Jens Lehmann FOTO: AP

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, je Jens Lehmann z zapisom na Twitterju izrazil obžalovanje za zapisano opazko. "Še enkrat bi se rad opravičil. Globoko obžalujem svojo pripombo in se opravičujem vsem, ki jih je prizadela," je sprožil Lehmann. Lehmann se je že opravičil tudi Dendisu Aogu; nekdanji nemški reprezentant je bil tisti, proti kateremu je bila usmerjena prvotna opazka Lehmanna na WhatsAppu. "Ali je Dennis tukaj, da vam zapolni črno kvoto?" je takrat vprašal Lehmann glede prisotnosti nekdanjega nemškega reprezentanta Dennisa Aoga kot strokovnega komentatorja na televiziji Sky za Ligo prvakov. Sporočilo je, čeprav ni bilo namenjeno njemu, prejel tudi Aogo in objavil posnetek zaslona s spornim sporočilom na Instagramu.

Po tem spornem sporočilu je Lehmann izgubil mesto v upravnem odboru berlinskega kluba Hertha, pozneje pa sta televiziji Sky in Sport1 sporočili, da Lehmann ne bo več strokovni sodelavec v njihovih nogometnih prenosih.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
07. 05. 2021 12.29
+3
Tako....zdaj so pa lahko le še belci bedasti...
T.i.G.r
06. 05. 2021 21.41
-2
kje je kle rasizem