Nogomet

Lehmann izključen iz uprave zaradi rasističnega sporočila

, 05. 05. 2021 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nemški reprezentančni vratar Jens Lehmann je bil po objavi enega od sporočil na WhatsAppu izključen iz upravnega odbora nemškega nogometnega prvoligaša Herthe iz Berlina. Razlog za izključitev je bilo vprašanje, ali je strokovni sodelavec televizije Sky del "črne kvote".

"Ali je Dennis tukaj, da vam zapolni črno kvoto?" je vprašal Lehmann glede prisotnosti nekdanjega nemškega reprezentanta Dennisa Aoga kot strokovnega komentatorja na Skyu za Ligo prvakov med Manchester Cityjem in PSG-jem, vprašanje pa je pospremil z nasmejanim emotikonom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Očitno je Aogo zaradi napake prejel sporočilo, ki mu sicer ni bilo namenjeno. Posnetek zaslona s spornim sporočilom je objavil na Instagramu, Lehmannu pa je odgovoril: "Joj, to resno misliš? Sporočilo verjetno ni bilo namenjeno meni."

Lehmann pravi, da se je Aogu takoj opravičil in pohvalil njegovo delo strokovnega komentatorja. Za Bild je priznal, da je bilo njegovo sporočilo "nespretno ubesedeno", a naj bi bilo "pozitivno".

"Odgovoren sem za to, da je to sporočilo v aplikaciji WhatsApp prišlo na dan, to je bilo sicer zasebno sporočilo," je poskušal pojasniti, ne da bi razkril pravo ime prejemnika. Lehmann je bil v upravnem odboru Herthe kot predstavnik in svetovalec glavnega delničarja Larsa Windhorsta, lastnika Tennor Holdinga.

"Odpovedali smo svetovalno pogodbo z Jensom Lehmannom, kar pomeni konec njegove dejavnosti v upravnem odboru Herthe Berlin," je v sredo dejal tiskovni predstavnik Tennor Holdinga. "Incident ni združljiv z načeli podjetja," je dodal tiskovni predstavnik v izjavi za agencijo SID, športno podružnico francoske tiskovne agencije AFP.

Jens Lehmann, nekdanji reprezentančni vratar, ki je igral za številne nemške klube.
Jens Lehmann, nekdanji reprezentančni vratar, ki je igral za številne nemške klube. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

united666
06. 05. 2021 09.23
-1
jz svoje otroke ucim da imajo radi samo tiste, ki pridejo v slovenijo in se podredijo nasim obicajem in predvsem nasemu jeziku......ko si v rimu bodi rimljan....vse drugo smrtno sovrazit......tko vsaj vem da ko bom odsel iz tega sveta da moj jezik in moja drzava se ima prihodnost
blef
05. 05. 2021 14.19
+4
človek se še pošalit ne more več. Bože bože kam gre ta svet.