Nogomet

Guardiola na Stamfordu pošolal Lamparda, Leicester skočil na tretje mesto

Newcastle, London , 03. 01. 2021 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Leicester Cityja so leto 2021 odprli z zmago na vselej neugodnem gostovanju na St. James' Parku pri Newcastlu. Za slavje z 2:1 sta zadetka dosegla James Maddison in Youri Tielemans. V popoldanskem derbiju pa je Manchester City na Stamford Bridgeu brez težav ugnal Chelsea. Bilo je 1:3, meščani pa so vse zadetke dosegli že v prvem delu.

Statistika tekme Chelsea – Manchester City
Statistika tekme Chelsea – Manchester City FOTO: Sofascore.com

Frank Lampard je presenetil z izbiro napadalca. Prvič po oktobru je v konici napada začel Timo Werner, ki je v zadnjem času tekme začenjal na krilnem položaju, na klopi pa sta tak obsedela Olivier Giroud in Tammy Abraham. Po poškodbi, ki jo je staknil na tekmi z Leedsom 5. decembra, pa se je v postavo domačih vrnil Hakim Ziyech. Maročan je od poletnih okrepitev pri Chelseaju zagotovo pokazal največ, zato so se navijači pričakovano nadejali boljše predstave, kot na zadnjih dveh tekmah (poraz proti Arsenalu in remi z Aston Villo, op. a.), a dobili so vsej prej kot to. Gostom se dejstvo, da je manjkalo kar pet nogometašev prve ekipe – Ederson, Ferran Torres, Eric Garcia, Kyle Walker in Gabriel Jesus –, ni poznalo. 

Prvi polčas že odločil zmagovalca
Meščani so na Stamford Bridgeu povedli v 18. minuti. Z leve strani napada je žoga po asistenci Phila Fodna prišla do Ilkaya Gündogana, ki se je na robu kazenskega prostora odlično obrnil in nato z močnim strelom matiral Edouarda Mendyja. Srečanje se je ravno dobro nadaljevalo, ko je City že vodil z 2:0. Thiago Silva je naprej ponesrečeno izbil žogo, nato pa se še ni pravočasno vrnil na svojo pozicijo, kar je s pridom izkoristil ravno asistent pri prvem zadetku. Fodnu je tokrat podal Kevin De Bruyne, mladi Anglež pa je Mendyja, ki bi lahko bolje posredoval, matiral s strelom na prvo vratnico. 

Da je bila mera polna, je v 35. minuti De Bruyne zabil še sam za vodstvo gostov s tremi zadetki razlike. Po prostem strelu Chelseaja se je Raheem Sterling neovirano podal v protinapad, zadel okvir vrat, žoga pa se je Belgijcu srečno odbila na nogo za enostaven zadetek. "Zopet šolska napaka Chelseaja. Sterling je bil globoko na svoji polovici, čez nekaj sekund pa že sam pred vrati Mendyja. To je konec tekme (v angleščini: game over, op. a.). Nogometaši Chelseaji, mojstri samodestrukcije, bi morali začeti pri osnovah," je za BBC tretji zadetek na tekmi komentiral nekdanji vratar angleške izbrane vrste Rob Green.

V drugem polčasu je City brez težav nadzoroval potek tekme. Dolgo je kazalo, da zadetkov ne bomo več videli, v drugi minuti sodniškega dodatka pa je častni gol za domače zabil rezervist Callum Hudson-Odoi

'Pomembne so tri točke'
"Premier League je letos zares čudna. Vse je nenavadno. Med tekmami moraš biti biti osredotočen, drugače pa kar se da sproščen. Zadnjih šest ali sedem tekem smo pokazali pravi obraz. Danes smo igrali odlično. Škoda za prejeti zadetek, a pomembne so tri točke," je po tekmi dejal zadovoljni Pep Guardiola, ki je v taktičnem smislu povsem onemogočil Lamparda na klopi Chelseaja.

Jamie Vardy je pri prvem zadetku sodeloval kot asistent. Youri Tielemans pa se je pri drugem vpisal med strelce.
Jamie Vardy je pri prvem zadetku sodeloval kot asistent. Youri Tielemans pa se je pri drugem vpisal med strelce. FOTO: AP

Lisice začele zmagovito v Newcastlu
Vsi zadetki so padli v drugem polčasu. Za 0:1 je zabil James Maddison, prednost gostov je nato povišal Youri Tielemans, v 82. minuti pa je edini gol za srake dosegel Andy Carroll. Čeprav se med strelce ni vpisal, je bil med boljšimi na igrišču ponovno neuničljivi Jamie Vardy, ki je po tekmi za BBC dejal: "Če sem iskrem, so mi gostovanju v Newcastlu zelo všeč. Na St. James' Park imam lepe spomine, tudi moj izkupiček tukaj je zelo dober. Sicer smo v zadnjih desetih minutah trpeli, a pomembno je, da nam je uspelo zadržati prednost."

"Moramo ostati potrpežljivi. Lani smo približno v tem času začeli padati v formi. Pomembno je, da se iz tega nekaj naučimo. Ko igramo pri klubih iz spodnjega dela lestvica, moramo igrati kot velika ekipa," pa je rešitev za drugi del sezone, ko bo Leicester branil mesta, ki vodijo v Ligo prvakov, iskal priljubljeni angleški napadalec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 3. januar, izida: 

Newcastle United – Leicester City 1:2 (0:0)
Carroll 82.; Maddison 55., Tielemans 72. 

Chelsea – Manchester City 1:3 (0:3)
Hudson-Odoi 90.; Gündogan 18., Foden 20., De Bruyne 35.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iztok Draksler
04. 01. 2021 09.33
+4
kaj češ ..tko je...chelsea..ima dobo ekipo..to ne mormo rect da je nima......sam ce ne gre..pač ne gre...rabijo novega trenerja..ne vem...mogoce...igralce ne....
Sortegilio
04. 01. 2021 11.21
+3
Lampard je neizkušen. Eno je igralec, drugo je biti trener.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
03. 01. 2021 20.58
+1
mjda12
03. 01. 2021 20.47
-3
nwem kdo je koga posolal bilioni ali milioni pepe pjt dam
Sortegilio
03. 01. 2021 19.59
+8
Chelsea letos ne bo med top 4, če se ne bo v igri veliko spremenilo.
TEDO84bv0MEDO
03. 01. 2021 19.58
+4
Jutri bo tekma Southampton - Liverpool. Ne bo čudno, če spet remi. Liverpool ima težave, ker ima predvidljivo igro. Učinkovit napad je samo na desni strani, kjer je Salah. Firmino je brezzvezen.
Sortegilio
03. 01. 2021 19.58
+9
Lampard iz tekme v tekmo kaže, da je stopil v prevelike čevlje. Forsira Wernerja. Najbolj svetla točka modrih pa Hudson Odoi.
123maradona
03. 01. 2021 20.26
-1
Pustili so nu dati "prijateljski zadetek". MNC nadziral tekmo od začetka. Okoli 60 mun MNC so imeli skoraj 5 min žoge v svoje noge. Komentator na angleški TV " po prejšnjem torku ima Chelsea spet žogo v svoje noge"! 🤭🤣🤣🤣🤣🤣
Sortegilio
03. 01. 2021 20.37
+7
Werner je spet pokazal izjemno igro. Costa je zanj profesor.
mjda12
03. 01. 2021 20.49
+2
brcnof zogo ajj gol liv proti maribor ahahahah isti si kom.