Nogomet

Nova zmaga za Man City, Liverpool z novim porazom oddal tretje mesto Leicestru

London, 03. 02. 2021 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja tudi po 22. krogu angleške Premier League pred najbližjimi zasledovalci, mestnimi rivali rdečimi vragi, ohranjajo tri točke naskoka. Tokrat so zanesljivo slavili v gosteh na stadionu Turf Moor v Burnleyju (2:0). Do zmage z identičnim izidom tudi Leicester City, ki se je v Londonu pri Fulhamu veselil novega kompleta treh točk. V večerni tekmi je Liverpool izgubil z Brightonom na domačem Anfield Roadu.

Za zmago Manchester Cityja v Burnleyju sta v veliki meri zaslužna Gabriel Jesus in Raheem Sterling, ki sta se podpisala pod zadetka, ki sta padla že v prvem polčasu. Znova je dobro partijo odigral tudi Ilkay Gündogan, ki se je izkazal s podajo pri drugem zadetku, ki ga je v mrežo Burnleyja zabil Sterling. Manchester City z novim kompletom treh točk, še štirinajstim v tej sezoni, ostaja vodilna ekipa angleškega prvenstva, s 47 točkami imajo sinjemodri pred mestnimi rivali, nogometaši Manchester Uniteda tri točke naskoka. Zmaga Manchester Cityja bi tokrat lahko bila še precej izdatnejša, a so bili napadalci (pre)pogostokrat premalo natančni v zaključkih akcij. 

Junaka Cityjeve zmage v Burnleyju: Raheem Sterling in Gabriel Jesus
Junaka Cityjeve zmage v Burnleyju: Raheem Sterling in Gabriel Jesus FOTO: AP

Na tretjem mestu Premier League je Leicester City, ki je prišel do zmage v Londonu, in sicer na gostovanju pri Fulhamu. Tako kot na tekmi v Burnleyju sta zadetka padla že v prvem polčasu – med strelce sta se vpisala Kelechi Iheanacho, sicer nekdanji član in otrok Man Cityja, in 22-letni branilec James Justin. Za lisjake iz Leicestra, ki so izkoristili spodrsljaj Liverpoola in se prebili na tretje mesto, je to bila še trinajsta zmaga sezone, s katero so vpisali 42. točko sezone. 

James Justin je takole proslavil zadetek v Londonu. To je bi sicer šele drugi gol mladeniča v Premier League.
James Justin je takole proslavil zadetek v Londonu. To je bi sicer šele drugi gol mladeniča v Premier League. FOTO: AP

Brez zmage pa je nocoj ostal Liverpool. Ta je na domačem Anfield Roadu izgubil z zasedbo Brightona (0:1). Edini zadetek na tekmi je v 56. minuti tekme dosegel kolumbijski vezist Steven Alzate. Četa 45-letnega treneerja Graham Potterja nadaljuje izjemne rezultate v zadnjem obdobju (na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih kar štiri zmage in en remi), na drugi strani pa bo precej manj zadovoljstva v taboru Liverpoola. Po pomembnih zmagah na gostovanjih pri Tottenhamu in West Hamu je že kazalo, da se krivulja obrača navzgor, a hitro je sledil hladen tuš. Trenerja redsev Jürgena Kloppa lahko skrbi slaba učinkovitost na domačem terenu, saj so njegovi varovanci na zadnjih štirih domačih ligaških obračunih vselej ostali brez zmage (dva poraza in dva remija). Liverpool s porazom ostaja pri 40 točkah, močno pa se mu je približal West Ham, kladiva so namreč po zmagi pri Aston Villi že pri 38 točkah. 

Steven Alzate
Steven Alzate FOTO: AP

Premier League, 22. krog, sredine tekme:
Burnley - Manchester City 0:2 (0:2)
Gabriel Jesus 3., Sterling 38. 

Statistika tekme Burnley - Manchester City (0:2)
Statistika tekme Burnley - Manchester City (0:2) FOTO: Sofascore.com

Fulham - Leicester 0:2 (0:2)
Iheanacho 17., Justin 44. 

Leeds - Everton 1:2 (0:2)
Raphinha 48.; Sigurdsson 9., Calvert-Lewin 41. 

Aston Villa - West Ham 1:3 (0:0)
Watkins 81.; Souček 51., Lingard 56., 83.

Liverpool - Brighton 0:1 (0:0)
Alzate 56. 

Statistika tekme Liverpool - Brighton (0:1)
Statistika tekme Liverpool - Brighton (0:1) FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.