Nogomet

VIDEO: Leicester v šoku: strmoglavil helikopter predsednika kluba

Leicester, 27. 10. 2018 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tekmi angleškega nogometnega prvenstva med domačim Leicester Cityjem in West Hamom (1:1) je tik ob stadionu King Power prišlo do hude nesreče. Helikopter, ki je v lasti karizmatičnega tajskega milijarderja Vichaija Srivaddhanaprabhe, je malo po vzletu z zelenice zaradi težav z motorjem strmoglavil na parkirišče in končal v plamenih.

Več videovsebin
  • Strmoglavil helikopter predsednika kluba
    01:27
    Strmoglavil helikopter predsednika kluba
  • V Leicesterju velika žalost
    01:52
    V Leicesterju velika žalost

Za zdaj uradno ni znano, ali je bil tajski lastnik Leicester Cityja, ki je moštvo leta 2016 pripeljal do naslova angleškega prvaka, na krovu helikopterja ali ne. A Tajec, ki sicer živi v Londonu, redno leti med tema dvema mestoma s helikopterjem. Britanski Guardian poroča, pri čemer se sklicuje na "vire blizu kluba", da je bil predsednik in lastnik kluba Vichaija Srivaddhanaprabha eden od petih ljudi, ki so bili na krovu helikopterja, ko je ta strmoglavil v bližini stadiona.

Agencija Reuters poroča, da je bila poleg tajskega milijarderja v helikopterju tudi njegova hčerka, dva pilota, ter še ena oseba, katere identiteta za zdaj še ni znana. Za zdaj še ni znano, ali je kdo od peterice nesrečo preživel. Južnoazijska izpostava britanske radiotelevizije BBC je sicer tvitnila, da je "vir blizu družine" potrdil, da je bil Tajec na krovu helikopterja, a za zdaj uradnih informacij o morebitnih žrtvah še ni. Ni še znano, ali je bil poškodovan morda tudi kdo na tleh. A slike s prizorišča nesreče so grozljive, helikopter so zajeli plameni in je povsem uničen.

Jok na recepciji in med člani kluba
"Pomagamo in sodelujemo s policijo v Leicestershiru ter z intervencijsko službo, ki se ukvarja s tem velikim incidentom na stadionu King Power," so zapisali na spletni strani kluba.

Navijači Leicestra med eno od tekem na domačem stadionu, kjer so še nedavno slavili senzacionalen naslov prvaka.
Navijači Leicestra med eno od tekem na domačem stadionu, kjer so še nedavno slavili senzacionalen naslov prvaka. FOTO: Reuters

"Videl sem objokane člane strokovnega štaba prve ekipe, recepcija je v tišini, ljudje le jokajo," pa je svoja opažanja delil nogometni komentator BBC Ian Stringer, ki so mu priče povedale, da je helikopter med vrtenjem strmoglavil "kot kamen". Na družbenih omrežjih so se oglasili nekateri nogometaši Leicestra, denimo napadalec Jamie Vardy, ki so čakali na novice, nekateri viri pa so govorili tudi o vratarju Kasperju Schmeichlu, ki je med prvimi poskušal pomagati ponesrečenim.

Tajska zgodba o uspehu
Nekaj minut pred polnočjo so pri Leicestru prek družbenih omrežij potrdili, da sodelujejo z leicestershirsko policijo pri obvladovanju "resnega dogodka" ob stadionu King Power Stadium, obljubili pa so, da bodo podrobnejše informacije, ko bodo na voljo, tudi delili z javnostjo.

Kot ustanovitelj podjetja King Power Duty Free, ki se ukvarja z brezcarinsko trgovino, se je Srivaddhanaprabha prebil v sam vrh najbogatejših Tajcev in avgusta leta 2010 prevzel Leicester City, čigar predsednik je postal februarja naslednje leto. Lisjaki, pri katerih je nekoč deloval tudi prvi mož Olimpije Milan Mandarić, so se po preboju v elitno Premier League leta 2014 že dve leti kasneje veselili nepričakovanega naslova, ko je ekipa z italijanskim trenerjem Claudiem Ranierijem rušila vse pred seboj in sezono sklenila z desetimi točkami prednosti pred londonskim Arsenalom ter se tako razveselila prve in do sedaj edine prvoligaške lovorike.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
28. 10. 2018 14.22
+3
Nesrecna situacija.naj pocivajo v miru.se pa sprašujem,kje je krov helikopterja?
PUTINOVI?
28. 10. 2018 13.22
+22
ubil so ga nekomu se je zameril tako se to dela v demokraciji...dvomim da je mel miljarder helikopter brez tehničnega pregleda
united666
28. 10. 2018 11.39
+2
The Leicester City owner's helicopter has crashed in a car park outside the club's ground as it left the stadium following a Premier League match. Vichai Srivaddhanaprabha was in the helicopter when it came down at about 20:30 BST on Saturday, a source close to the family has told the BBC.
cripstoned
28. 10. 2018 11.17
+12
zalostno...naj pocivajo u miru...
Slowensky
28. 10. 2018 09.32
+19
bbc potrdil da je bil lastnik vhelikopterju. Nevedo se pa koliko jih je bilo sploh v njem.
Ramzess
28. 10. 2018 10.59
+10
Nič ne vedo, ne vem kako je potem bil organiziran polet, nekaj skrivajo, delajo se nevedne pred javnostjo.
zinaaziza
28. 10. 2018 09.13
+52
Kakšne so to novice, prekopirane od sinoči. Še do danene ne znate sporočiti kdo vse je bil v helikopterju?? Morda boste do drugega leta izvedeli..
BobbyP
28. 10. 2018 09.03
+73
Naj vam malo pomagam, "novinarji". Srivaddhanaprabha, njegov sin in dva pilota so umrli v nesreči. RIP.
avgustina
28. 10. 2018 15.09
+4