Nogomet

Leicester vzel mero Tottenhamu, ManUtd s pol ducata žog v mreži Leedsa

London, 20. 12. 2020 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., T.Š., STA
Komentarji
11

Nogometaši Tottenhama so v 14. krogu angleškega nogometnega državnega prvenstva izgubili še drugi zaporedni derbi. Po Liverpoolu med tednom so morali tokrat na domačem stadionu priznati premoč še Leicester Cityju, ki je zmagal z 2:0 (1:0) in se prebil na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. 'Lisice' za vodilnim Liverpoolom zaostajajo za štiri točke. Manchester United je s 6:2 premagal Leeds in se prebil na tretje mesto lestvice.

Nogometaši Manchester Uniteda so kljub slabšem začetku angleška prvenstva že povsem blizu vrha razpredelnice. Po zmagi v 14. krogu s 6:2 proti Leedsu so se prebili na tretje mesto, za vodilnim Liverpoolom pa ob tekmi manj zaostajajo pet točk. Varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja so imeli v letošnji sezoni kar nekaj težav na svojem Old Traffordu. Na vseh šestih prejšnjih tekmah so dosegli tri gole, tokrat pa so jih proti Leedsu, ki goji napadalen nogomet, velikokrat pa njegovi igralci pozabijo na obrambo, toliko dosegli že po dvajsetih minutah.

Najprej je v drugi in tretji minuti v polno zadel Scott McTominay, nato je bil uspešen še Bruno Fernandes. V 37. minuti je po kotu v Victor Nilsson Lindelöf dosegel četrti gol za domače, izid polčasa 4:1 pa je prav tako po kotu z glavo postavil Liam Cooper. Za prvi strel, po katerem ni padel zadetek, je šele v zadnji minuti prvega dela poskrbel Marcos Rashford.

Če so nogometaši v prvem delu pokazali veliko učinkovitost, to za drugi del ne velja. Priložnosti na obeh straneh so se vrstile ena za drugo, čeprav so jih večino zapravili, pa so vseeno padli trije goli. Daniel James je v 66. minuti uspešno zaključil protinapad, Fernandes je z bele točke dosegel šesti zadetek za United, s pravim evrogolom pa je festival golov zaključil Stuart Dallas. Gostje so med drugim preko Raphinhe zadeli tudi okvir vrat.

McTominay, igralec tekme med ManUtd in Leedsom
McTominay, igralec tekme med ManUtd in Leedsom FOTO: Sofascore.com

Jose Mourinho, trener Tottenhama, je do uspeha znova poskušal priti z okrepljeno obrambo in protinapadi. A taka igra četi Brandona Rodgersa, ki doslej portugalskega stratega še nikoli ni premagal, ni povzročala večjih težav. Bili so boljši, povedli pa so v izdihljajih prvega polčasa, ko je Serge Aurier storil neumen prekršek v kazenskem prostoru, brez potrebe se je zaletel v hrbet Wesleyja Fofane. Z bele točke je bil zanesljiv Jamie Vardy.

Tottenham je imel v prvem delu le eno priložnost. Harry Kane je po kotu z glavo streljal čez gol. Tudi na začetku drugega dela so bili nemočni. V 48. minuti so imeli srečo, ko je James Maddison premagal Huga Llorisa, a je VAR pokazal, da je bil pred tem za nekaj milimetrov v nedovoljenem položaju. V 60. minuti pa so gosti vendarle povišali vodstvo, potem ko je Vardy po protinapadu v kazenskem prostoru preskočil Mousso Sissokoja, po njegovem strelu pa je žoga zadela Tobyja Alderweirelda in se odbila za hrbet Llorisa.

Statistika tekme Tottenham – Leicester
Statistika tekme Tottenham – Leicester FOTO: Sofascore.com


Nekaj minut zatem je Kane poskušal s strelom od daleč, vratar Kasper Schmeichel je bil na mestu, še bolj pa se je pri priložnosti izkazal Heung-Mina Sona. To pa je bilo tudi vse, kar so nerazpoloženi gostitelji storili, za kaj več so pokazali občutno premalo.

Prvi nedeljski obračun je bil derbi z dna prvenstvene lestvice, pomerila sta se Brighton in Sheffield United. Gosti so od 40. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen John Lundstram, a so kljub temu v 63. minuti povedli, gol je dosegel Jayden Bogle. Brighton je imel sicer veliko terensko premoč, Danny Welbeck je izenačil, v zadnjih trenutkih tekme pa je domače zapustila še sreča, zadeli so prečko. Zadnjo tekmo večera sta odigrala West Bromwich Albion in Aston Villa. Gostje so zmagali s 3:0, tudi po zaslugi terenske premoči, saj je bil že v 36. minuti izključen Livermore. Dva gola je dosegel El-Ghazi.

Izidi:
Tottenham – Leicester City 0:2 (0:1)
Vardy 45., Alderweireld 60./ag.

Brighton – Sheffield United 1:1 (0:0) 
Welbeck 87.; Bogle 63.

Manchester United - Leeds 6:2 (4:1)
McTominay 2., 3., Fernandes 20., 70./11-m, Lindelöf 37. James 66.; Cooper 42., Dallas 73.

West Bromwich Albion - Aston Villa 0:3 (0:1)
El-Ghazi 5., 87./11-m, Traore 84.; 
RK: Livermore 36./WBA

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

er0nixx
21. 12. 2020 11.11
+0
Kaj pa je zdaj bil izgovor muri? Zdaj je tudi menda boljša ekipa izgubila.... Klovn
DR.Fejsbuk
21. 12. 2020 09.56
je telekom samozadostno poskrbel, da večina premier lige ne bomo več imeli možnosti spremljati na našem prostoru...zato so tudi članki o tej, po novem, eksotiki, povsem odveč....
AS1983
20. 12. 2020 21.03
+2
kljub temu, da bo Liverpool že 3-ič zapored vodilni na Božič, se bojo morali za ubranitev naslova kar potruditi, šele dobra tretjina prvenstva je pod streho
samomojemnenje
20. 12. 2020 18.36
+5
Mourinhov bunker počasi popušča. In prav je tako. Bunkeraši ne spadajo v Premier ligo.
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 20.01
-1
Se strinjam....murinjo vedno prej peša....še city in celsa z tekmo manj ga lahko prehitita....včasih je vsaj dve leti nekak vzdržal.....sedaj pa samo da podpiše pogodbo odpravnina pa pride zamano...
samomojemnenje
20. 12. 2020 20.10
+1
Je pa res, da je imel tokrat eno za drugo dve zelo napadalni ekipi.
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 20.15
-3
Sej angleška liga je posebna...z nekim bunkerjem ne prideš nikamor....lisice pa kar vstrajajo...letos so tudi moji kar visoko...
samomojemnenje
20. 12. 2020 20.30
glavni Baja
20. 12. 2020 21.07
+1
ne palite se preveč, da navte pregorel 🙂😆😆😆😀 da nav nakonc Man utd. uzel 🏆 buahahaha
Vladimir.Krutov
20. 12. 2020 21.31
Svetniki....pač ne spremljam več tolk....sem pa vesel da dobijo kako piko....ce bo liga evropa pa še toliko boll.....pa tvoji v angliji?
kilklop
21. 12. 2020 08.12
+2
Kaj je takrat z Real Madridom naredil, najboljšo napadalno ekipo na svetu je dal v bunker.