Nogomet

Leicester vnovič brez zmage, Brighton zapravil tudi enajstmetrovko

Leicester, 23. 06. 2020 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na nogometni tekmi 31. kroga angleškega prvenstva je favorizirani Leicester City doma gostil Brighton. Domačini, ki se krčevito borijo za preboj v Ligo prvakov, spet niso zmagali. Brighton je bil skozi tekmo celo boljši nasprotnik, gostje so v prvem polčasu zapravili tudi enajstmetrovko. Na Otoku prepričljivi vodi Liverpool, ki je v prejšnjem krogu remiziral z mestnim tekmecem Evertonom. Pred Manchester Cityjem ima 20 točk prednosti, do konca pa je še osem krogov. Leicester, nekdanji angleški prvak, še naprej drži tretje mesto. Tottenham je končal serijo sedmih tekem brez zmage. Doma je z goloma v nadaljevanju v mestnem derbiju premagal West Ham United.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjeuvrščena ekipa angleškega nogometnega prvenstva, v nadaljevanju po pandemiji novega koronavirusa še nima zmage. Po remiju proti Watfordu v gosteh ni uspel zmagati niti na domačem igrišču, v 31. krogu se je z Brightonom razšel brez golov. Z remijem pa so lahko celo bolj zadovoljni kot tekmeci. Ti so bili predvsem v prvem delu boljši, imeli tudi priložnost, da iz enajstmetrovke povedejo, toda domači vratar Danec Kasper Schmeichel je strel Neala Maupaya ubranil.

Brendan Rodgers z Leicesterjem po vnovičnem zagonu angleškega prvenstva še ni zmagal.
Brendan Rodgers z Leicesterjem po vnovičnem zagonu angleškega prvenstva še ni zmagal. FOTO: AP

Rezultatsko krizo pa je vendarle prekinil Tottenham. Po sedmih prvenstvenih tekmah brez zmage je z 2:0 dobil londonski derbi proti West Hamu. Po videnem povsem zasluženo, bili so precej boljši tekmec. Še posebej v prvem polčasu, v njegovem zaključku je Heung-Min Son dosegel gol, a ga je sodnik upravičeno razveljavil, saj je bil Južnokorejec za malenkost v nedovoljenem položaju.

V 64. minuti pa je v pomoč domačim napadalcem priskočil gostujoči igralec Tomaš Souček, z nesrečnim avtogolom, pri katerem ni mogel ničesar storiti, je Tottenham popeljal v vodstvo. Gosti so nekaj več želje po napadu pokazali šele po prejetem zadetku, pripravili so si nekaj priložnosti, zadeli vratnico, toda izenačiti jim ni uspelo. Še več, po protinapadu so dobili še en gol, Harry Kane je pobegnil branilcem, prišel neoviran pred vratarja in mimo njega poslal žogo v mrežo.

Izida, Angleška liga, 31. krog:
Leicester City - Brighton 0:0

Tottenham - West Ham 2:0 (0:0)
 Souček 64./ag, Kane 82.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.