Nogomet

Leipzig (brez Kampla) doma znova oddal točki, zdaj že na minus 9

Leipzig, 27. 05. 2020 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

RB Leipzig je v 28. krogu nemške Bundeslige remiziral s Hertho Berlin (2:2), ki je nadaljevanje sezone pričakala v zelo dobri formi. Visoki zmagi nad Unionom Berlinom in Hoffenheimom so Berlinčani potrdili še z remijem v Leipzigu. Kevin Kampl je tokrat zaradi težav z mišico obsedel na klopi RB Leipziga, ki po drugem remiju po vrnitvi Bundeslige zdaj na tretjem mestu za vodilnim Bayernom zaostaja že za devet točk.

RB Leipzig je vodil z 2:1, nato pa po nespametnem prekršku za enajstmetrovko ostal brez pomembnih dveh točk.
RB Leipzig je vodil z 2:1, nato pa po nespametnem prekršku za enajstmetrovko ostal brez pomembnih dveh točk. FOTO: AP

Leipzig bi se z zmago izenačil z Borussio Dortmund na drugem mestu, potem ko so Erling Haaland in druščina v torek izgubili derbi z Bayernom. A RB Leipzig 'darila' ni znal izkoristiti, čeprav je v 68. minuti tekme že vodil z 2:1. Slabih deset minut pred iztekom rednega dela je z nespametnim posredovanjem 11-metrovko zakrivil rezervist Ademola Lookman, ki je zamenjal hrvaškega vezista Danija Olma. Najstrožjo kazen je v gol spremenil 24-letni poljski napadalec Krzysztof Piatek, ki se je v Nemčijo iz italijanske Serie A preselil konec januarja letos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje so sicer v Leipzigu povedli z zadetkom srbskega vezista Marka Grujića, ki je lepo nastavil nogo po podaji s kota, na 1:1 pa je še pred iztekom prvega polčasa z natančnim strelom z glavo izenačil Lukas Klostermann. Leipzig je nato prišel do vodstva z golom Patrika Schicka (večji del krivde za zadetek gre pripisati vratarju Runeju Jarsteinu, ki je žogo ob slabem posredovanju nespretno porinil v lastno mrežo), za končnih 2:2 pa je, kot že zapisano, poskrbel Piatek. Velja dodati, da je Leipzig od 63. minute dalje igral z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton (posledično rdečega) prejel branilec Marcel Halstenberg. Leipzig, ki je še kako 'živ' tudi v Ligi prvakov, kjer se je že uvrstil med osem najboljših ekip, je po vrnitvi Bundeslige dvakrat remiziral in enkrat zmagal. Na drugi strani je Hertha dobila dve tekmi, enkrat (danes) pa remizirala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kevin Kampl, ki je začel obe tekmi po nadaljevanju tekmovanja po prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa, je tokrat obsedel na klopi Leipziga, potem ko je na ogrevanju začutil bolečine v mišici. Slovenski vezist se je šele dobro vrnil po poškodbi gležnja, na prvih dveh tekmah pa je bil med najbolje ocenjenimi nogometaši RB Leipziga. Tudi tokrat je bil predviden da tekmo začne, a so mu bolečine na ogrevanju odnesle nastop.

V sredinih večernih tekmah je Fortuna Düsseldorf dosegla pomembno zmago v boju za obstanek proti Schalkeju (2:1), Union Berlin in Mainz ter Augsburg in zadnji Paderborn so se razšli brez zmagovalca (1:1 in 0:0), Hoffenheim pa je premagal Köln s 3:1 in se prebil na sedmo mesto. Na vrhu Bundeslige po 28. krogih vodi Bayern s 64 točkami, sledi Borussia Dortmund s 57, RB Leipzig jih ima 55, četrta B. Mönchengladbach in peti Bayer Leverkusen pa 53.

Bundesliga, 28. krog, sredini izidi:
RB Leipzig - Hertha Berlin 2:2 (1:1)
Klostermann 24., Schick 68.; Grujić 9., Piatek 82. 

Augsburg - Paderborn 0:0 (0:0)

Düsseldorf - Schalke 2:1 (0:0)
Hennings 63., Karaman 68.; McKennie 53.

Hoffenheim - FC Köln 3:1 (1:0)
Baumgartner 11., 46., Zuber 48.; Kainz 60.

Union Berlin - Mainz 1:1 (1:1)
Ingvartsen 33.; Baku 13.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcuus
28. 05. 2020 13.41
+1
Pa koga briga za tega Kampla...
jodr
28. 05. 2020 08.01
+2
Bayernu je bilo potrebno samo Nikota zamenjat, pa je krenil na pot stare slave in to z istimi igralci. Se vidi, da klub vodijo stare legende Bayerna.