Nogomet

Leipzig povozil Hertho, po porazu Wolfsburga Bayern sam na vrhu lestvice

Leipzig, 25. 09. 2021 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
0

Nogometaši RB Leipziga so v 6. krogu nemške Bundeslige na domačem stadionu zmleli zasedbo Herthe Berlin (6:0) in vpisali drugo zmago sezone. Kevin Kampl je tekmo začel in igral do 65. minute. Po porazu Wolfsburga pri Hoffeinheimu (1:3) je zdaj Bayern sam na vrhu ligaške lestvice s 16 točkami. V večerni tekmi je Borussia Mönchengladbach ugnala Borussio Dortmund, slednja je tako padla na četrto mesto.

Kevin Kampl
Kevin Kampl FOTO: AP

RB Leipzig, pri katerem je nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl tekmo začel in igral do 65. minute, je v tekmo vstopil silovito, prav tako pa jo je tudi zaključil. Že v 16. minuti je mrežo gostov iz Berlina načel francoski vezist Christopher Nkunku, sedem minut pozneje pa se je med strelce vpisal še danski napadalec Yussuf Poulsen, ki mu je podal prav Nkunku. Tik pred iztekom prvega polčasa je na 3:0 povišal še Nkunkujev rojak Nordi Mukiele.

V drugem polčasu se je med strelce vpisal še Emil Forsberg, ki je uspešno realiziral enajstmetrovko, v 70. minuti pa je svoj drugi gol na tekmi zabil Nkunku. Končnih 6:0 za domačo zasedbo je v 77. minuti postavil malijski reprezentant Amadou Haidara. Za Leipzig je to bila 'šele' druga zmaga sezone, Hertha pa je vpisala še četrti ligaški poraz. 

Prvi poraz Wolfsburga in Dortmunda
Wolfsburg, ki je sezono sicer odlično začel in bil pred tem krogom izenačen z Bayernom, je tokrat ugledal prvi ligaški poraz. Za volkove je bilo usodno gostovanje v Sinsheimu. Hoffenheim se je razveselil domače zmage s 3:1, volkovi pa so ostali pri osvojenih 13 točkah. Za zmago domače zasedbe so zadeli Andrej Kramarić, Christoph Baumgartner in Pavel Kaderabek. Častni gol za goste je dosegel Ridle Baku.

V zadnjem sobotnem dvoboju 6. kroga nemške nogometne lige je Borussia Mönchengladbach premagala Borussio Dortmund z 1:0. Gostje so tako zapravili priložnost, da bi se prebili tik za vodilni Bayern in so ostali na četrtem mestu. Bavarci imajo 16 točk, Bayer Leverkusen in Wolfsburg po 13, Dortmund pa je ostal pri 12. Nekdanji trener Gladbacha Marco Rose se je prvič vrnil k nekdanji ekipi v novi vlogi, a tokrat ni bil uspešen kot vodja dortmundske Borussie. Rumeno-črni so igrali brez rahlo poškodovanih prvih zvezdnikov Erlinga Haalanda in Marca Reusa, še pred koncem prvega dela pa so ostali še brez Mahmouda Dahouda, ki je dobil drugi rumeni karton. Že pred tem je Denis Zakaria domače v 37. minuti popeljal v vodstvo, to pa je bil tudi edini zadetek na tekmi.

B. Mönchengladbach - Borussia Dortmund
B. Mönchengladbach - Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Bundesliga, 6. krog, sobotne tekme:
Union Berlin - Arminia Bielefeld 1:0

Hoffenheim - Wolfsburg 3:1 (1:1)

Eintracht - FC Köln 1:1 (1:1)

Bayer Leverkusen - Mainz 1:0 (0:0)

B. Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:0 (1:0)

RB Leipzig - Hertha Berlin 6:0 (3:0)
(Kevin Kampl (RB Leipzig) je igral do 65. minute)

Statistika Kevina Kampla na tekmi s Hertho
Statistika Kevina Kampla na tekmi s Hertho FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.