Nogomet

Infarktna končnica Leipzigu, štirje goli Girouda, gladka zmaga Juveta in Barce

Carigrad, 02. 12. 2020 20.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., M.G.
Komentarji
8

Pred zadnjim krogom skupinskega dela v elitni Ligi prvakov bo zelo zanimivo v skupini H, kjer imajo Manchester United, Laipzig našega Kevina Kampla in Paris Saint Germain realne možnosti za napredovanje v izločilne boje. V Carigradu so Nemci imeli vse v svojih rokah, a po velikih napakah dovolili Basaksehirju, da izenači na 3:3. Za sicer zasluženo zmago lanskega polfinalista je v 92. minuti zadel Alexander Sorloth. Prepričljivi zmagi Juventusa in Barcelone.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Barcelona ali Juventus?
    02:25
    Iz 24UR: Barcelona ali Juventus?
  • Prvi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
    12:45
    Prvi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
  • Drugi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
    13:48
    Drugi del vrhuncev sredinih tekem Lige prvakov
Kevin Kampl je zaigral v začetni enajsterici Leipziga, ki je po infarktni končnici slavil v Carigradu.
Kevin Kampl je zaigral v začetni enajsterici Leipziga, ki je po infarktni končnici slavil v Carigradu. FOTO: AP

Kakšen obračun 5. kroga v izjemno izenačeni skupini H, kjer so Manchester United, Paris Saint Germain in Leipzig našega Kevina Kampla povsem v igri za preboj v izločilne boje najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Nemški predstavnik je že v uvodnem delu dvoboja v Carigradu proti tamkajšnjemu Basaksehirju povsem zagospodaril na igrišču, kar je z vodilnim zadetkom v 26. minuti kronal Yussuf Poulsen. Da bodo težave za domače moštvo še večje, je dve minuti pred koncem rednega dela poskrbel Nordi Mukiele, ki je povišal vodstvo Leipziga na 2:0. Ko je že kazalo, da bodo gostje odšli na glavni odmor z lepo prednostjo dveh zadetkov, je v zadnji minuti rednega dela za domače natančno meril Irfan Can in tako znižal zaostanek Basaksehirja na 1:2. 

Tudi na začetku drugega dela igre je bil precej podjetnejši Leipzig, ki je v 66. minuti prek nekdanjega napadalca zagrebškega Dinama Danija Olma povišal svoje vodstvo na 1:3, kar bi ob razmerju moči na zelenici moralo zadostovati za prepričljivo zmago lanskih polfinalistov. Toda agilni Can Kahveci je imel svoje načrte ter z dvema zadetkoma v razmiku 13 minut - najprej v 72. in nato še v 85. minuti - poskrbel za izenačenje na 3:3. V infarktni končnici pa je bilo pravici vendarle zadoščeno, ko je v drugi minuti sodnikovega dodatka za tesno, a zasluženo zmago zadel Alexander Sorloth.

Statistika Benjamina Verbiča na tekmi z Juventusom
Statistika Benjamina Verbiča na tekmi z Juventusom FOTO: Sofascore.com

Ronaldo zadel ob povratku, Barca ostaja stoodstotna
Nogometaši Juventusa so v petem krogu skupinskega dela Lige prvakov na domačem stadionu brez težav opravili z Dinamom Kijev, pri katerem je Benjamin Verbič tekmo začel. Barcelona je, kot kaže, ujela dobro formo in nanizala tretjo zaporedno visoko zmago, tokrat je blaugrana brez kapetana Lionela Messija slavila na Madžarskem. O pomembni zmaga Kamplovega Leipziga smo že pisali v zgornjih vrsticah.

Med strelce v Torinu so se vpisali Federico Chiesa, Alvaro Morata in povratnik po poškodbi Cristiano Ronaldo. Za Portugalca je to bil šele drugi zadetek v letošnji Ligi prvakov, potem ko je izpustil dve tekmi zaradi okužbe z novim koronavirusom. Dobro strelsko formo pa je potrdil Morata, za katerega je bil to še šesti zadetek. V zadnjem času je Španec v formi svojega življenja. Velja dodati, da je podal za zadetek Ronalda. 

Barcelona je v isti skupini s 3:0 slavila na gostovanju pri Ferencvarošu, za katerega je slovenski reprezentant Miha Blažič odigral vso tekmo. Vsi goli blaugrane, ki je tokrat igrala brez Lionela Messija – slednjemu je Ronald Koeman namenil počitek –, so padli v prvem polčasu, pod gole pa so se podpisali Antoine Griezmann, Martin Braithwaite in Ousmane Dembele iz enajstmetrovke. 

Liga prvakov, 5. krog (skupine E do H), izidi:

Skupina E:
Krasnodar - Stade Rennes 1:0 (0:0)
Berg 71.

Sevilla - Chelsea 0:4 (0:1)
Giroud 7., 54., 74., 84./11-m

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

skupina F:
Borussia Dortmund - Lazio 1:1 (1:0)
Guerreiro 44.; Immobile 67./11-m

Club Brugge - Zenit St. Peterburg 3:0 (1:0)
De Keteleare 33., Vanaken 58./11-m, Lang 74.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

skupina G:
Ferencvaros - Barcelona 0:3 (0:3)
Griezmann 14., Braithwaite 21., Dembele 28.

Juventus - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
Chiesa 21., Ronaldo 57., Morata 66.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

skupina H:
Istanbul Basaksehir - Leipzig 3:4 (1:2)
Irfan Can 45., 72., 85.; Poulsen 26., Mukiele 43., Olmo 66., Sörloth 92.

Manchester United - PSG 1:3 (1:1)
Rashford 32.; Neymar 6., 91., Marquinhos 69.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
03. 12. 2020 10.12
+4
najboljsa predstava vecera? Olivier Giroud proti sevilli in Neymar proti unitedu
Trend01
03. 12. 2020 09.22
+5
Barça pa kar vzpodbudno zadnje tekme. Manj od Messija, in več od Coutinha, Griezmanna, Dembéléja, Braithwaita. Jim bo steklo tudi z vsemi v postavi? Skupaj?
Roglič šampion
03. 12. 2020 09.51
+9
dobro, messi zadnje tekme igra bolj ali manj odlicno. A Dembele, Braithwaite, Grizi in Phil so tudi v dobri formi. Predvsem me veseli, da se koncno prebuja griezmann.
Lucky
03. 12. 2020 10.45
+5
Res čudno, ane trend? Pa taka štala je bila z nesposobnim trenerjem. RM pa tolk talenta in trenerskega maga. Samo tebi na ljubo, bo vse naenkrat dal v postavo, pa še Fatija za nagrado.
Konan
03. 12. 2020 13.03
+1
Kollerik
03. 12. 2020 14.08
+1
Dobro Barca včeraj, madžari pod pričakovanji glede na prvo tekmo, ko so dajali vsaj spodoben upor. Lenglet se je že vrnil, kar je dobro itd.
Roglič šampion
03. 12. 2020 15.47
+1
me veseli, da barca izgleda vedno bolje. Pa glede messija. Zacel je(vsaj v ligi) malce slabse, za njegove standarde. Zadnje tekme pa prvi moz barce. V ligi prvakov pa je odigral 3 tekme, in ima po whoscored najvisjo povprecno oceno med vsemi igralci. Tudi leo prihaja v svojo formo. Vse bolsi pa griezmann, pa dobra forma braithwaita, tudi coutinha...
Mađioničar
02. 12. 2020 21.01
-5
Kampl ima svoj klub? Potem pa res nima časa za reprezentanco